U18: United tapte miniderbyet

Tahith Chong med mål, mens Angel Gomes (bildet) hadde en tøffere dag på jobb.

Nå blir det jo spilt viktigere kamper i Manchester enn denne i dag – nei, vi snakker ikke om Altrincham-Ashton United – men det er uansett alltid en ekstra prestisje når et United-lag møter City.

Ikke bare var det et byderby, det var også et toppoppgjør i U18-ligaen. Kieran McKennas gutter toppet tabellen to poeng foran City – selv om det her må påpekes at City hadde spilt to færre kamper.

Tahith Chong gjorde sist uke comeback etter den stygge skaden han pådro seg i januar, og nederlenderen fikk her sin første start. Og for en start! I kampens femte minutt ga han United ledelsen.

Målet kom etter at Puigmal spilte gjennom Burkart, som etter å ha kjempet med City-forsvaret fikk slått lavt inn, og på motsatt side av feltet kom Chong, og dunket ballen i mål.

TAHITH HÅRFAGRE: Chong.

Dessverre svarte City raskt, og før omgangen var omme hadde City gått opp i en tomålsledelse. United hadde også på stillingen 2-1 muligheten til å utligne fra straffemerket, etter at Chong hadde blitt lagt i bakken, men Angel Gomes’ skudd gikk himmelhøyt over mål på en frustrerende lørdag for United-kapteinen.

United var fullt på høyde med City i begge omgangene, og skapte sjanser, men klarte ikke å score flere mål. Uniteds største problem var uansett defensivt, og City gikk opp til 4-1 etter en corner 20 minutt før slutt.

Det ble også sluttresultatet, og det mest gledelige for United var Tahith Chongs retur til målprotokollen.

U18-trener: Kieran McKenna.

Manchester City 4-1 Manchester United

U18 Premier League
City Football Academy
Lørdag 25. november, 12.00

5. min.: 0-1 Tahith Chong
7. min.: 1-1 Simmonds
28. min.: 2-1 Rösler
40. min.: 3-1 Simmonds
73. min.: 4-1 Garcia

Manchester City: Anderson, Frimpong, Garcia, Rosler, Corrigan, Pozo, Doyle, Nmecha, Ogunby, Simmonds, Touaizi.
Benk: Diounkou, Broome, McDonald, F. Dele-Bashiru, Poveda.

Manchester United: Alex Fojticek, Ethan Laird, Jake Barrett (George Tanner (46.), Lee O’Connor, Brandon Williams, Arnau Puigmal (Dylan Levitt, 64.), James Garner, Aidan Barlow, Angel Gomes (C), Tahith Chong (Millen Baars, 64.), Nishan Burkart.
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, D’Mani Bughail-Mellor.