Lekte seg mot Leeds selv uten de største stjernene

Det er pause for Uniteds førstelag, men de største talentene våre holder det gående.

Fredag vant U23-gutta 3-0 hjemme mot Everton på Old Trafford.

Lørdag scoret U18-laget så fire mål mot Leeds på Carrington.

Det FA Youth Cup-finaleklare laget manglet riktignok flere av sine største stjerner. Det var ingen Charlie McNeill. Det var ingen Alejandro Garnacho. Det var ingen Isak Hansen-Aarøen, men likevel ble det raskt klart at det var klasseforskjell på lagene.

Leeds scoret riktignok på sitt første – og lenge eneste forsøk innenfor Uniteds 16-meter – etter bare tre minutter, men United snudde kampen med tre mål i løpet av den første halvtimen.

Joe Hugill, som ordnet 5-5-målet mot Liverpool forrige helg,  ordnet 1-1.

Ethan Ennis, som scoret to mål mot Liverpool, satte både 2-1 og 4-1 her, og Omari Forson, som kom innpå som innbytter etter 16 minutter, serverte målgivende, scoret selv og gjorde forarbeidet som endte med 4-1 like etter pause.

Det eneste negative var egentlig at Kobbie Mainoo måtte forlate banen med skade etter et kvarter, men med godt over én måned til FA Youth Cup-finalen så bør alt ligge til rette for at han rekker den kampen.

forson
SENTRAL INNBYTTER: Omari Forson og United etter 3-1-målet.

United avanserte dermed fra 11. til 8. plass på tabellen, og har fortsatt opp til fem (!!) kamper til gode på lagene foran seg på tabellen.

Se her for terminliste, referat og mer fra alle U18-kamper.

U18: Man. United 4-1 (3-1) Leeds

Premier League U18 North
Carrington

G Gore

MÅL: 0-1 Thomas (3), 1-1 Hugill (Mather, 10), 2-1 Ennis (Forson, 28), 3-1 Forson (30), 4-1 Ennis (47)

UNITED: Tom Wooster – Marc Jurado (k), Willy Kambwala, Tyler Fredricson, Sam Murray – Dan Gore, Maxi Oyedele – Sam Mather, Kobbie Mainoo (Omari Forson 16), Ethan Ennis (Logan Pye 65) – Joe Hugill (Mani Norkett 69)
Ubenyttede innbyttere: Eric Hanbury, Sony Aljofree,

Vi oppdaterer kun med mål, og kommer med referat ved kampslutt.

47: MÅL: 4-1 Ennis. Jurado spiller frem Forson på høyresiden. Han slår inn like foran keeper. En forsvarer får beinet på ballen, men Ennis plukker returen, finter bort motspiller og scorer enkelt fra kort hold.

46: 2. omgang er i gang. (12.58 skandinavisk tid)

45+3. Pause. Det har nesten bare vært United, men Leeds fikk den tidligere scoringen og traff også stolpen på overtid av omgangen. United har også truffet stolpen og hatt en haug med avslutninger og sjanser i tillegg til de tre scoringen. Så skal det sies at United har spilt i kraftig medvind. Blir interessant å se om kampbildet endrer seg når Leeds får den fordelen etter paue.

30: MÅL: 3-1 Forson. Ennis dribler av en motstander på egen halvdel og setter fart mot et åpent Leeds-forsvar. Slipper ballen perfekt til Sam Mather til høyre. Han kommer alene med keeper, skyter, keeper redder, men Forson plukker opp returen og setter den kontrollert i hjørnet. Innbytter Forson med mål og målgivende på et kvarter.

28: MÅL: 2-1 Ennis. United leder. United bryter høyt, Leeds irritert over at de ikke fikk frispark, men deretter fire gode pasninger som åpner Leeds-forsvaret. Forson legger tilbake fra dødlinja til Ennis som scorer på direkten fra 7-8 meter.

15: SKADE. Kobbie Mainoo ned med en mulig strekk-skade. Med FA Youth Cup-finalen en måned unna byttes han rett ut.

10: MÅL: Joe Hugill. Utlikning. United med en gjenvinning høyt i banen etter godt arbeid av Mainoo og Mather. Mather får med seg ballen inn i feltet, finner Hugill, som egentlig har en masse å gjøre for å å score, har ryggen mot mål, en motspiller i ryggen og keeper på streken, men vender flott og setter ballen i nettaket.

3: MÅL: Leeds-spissen får et innlegg fra venstre, får kontroll på ballen og legger den til rette for en volley med venstrefoten og dunker så volleyen knallhardt i mål – utagbart for Wooster.

1: Kampen er i gang. (11.58 skandinavisk tid). United med kraftig medvind i 1. omgang.