U18-laget tapte Manchester-derbyet

Selv med én mann mer i store deler av kampen ble hjemmelaget for sterke.

Manchester-derby. Manchester City mot Manchester United. Selv om denne kampen var for U18-laget er det alltid «svung» over det oppgjøret. Dessverre endte det med 2-1-tap.

Etter en tafatt førsteomgang spilte United nesten hele andreomgang med én mann mer etter at en City-spiller fikk rødt kort rett etter hvilen. Likevel var hjemmelaget best og vant til slutt fortjent. Martin Šviderský scoret Uniteds mål. 

Dårlig førsteomgang

Manchester City var det beste laget i store deler av førsteomgang. United ble løpende etter ballen i store deler av omgangen og var relativt heldige som unngikk baklengs før hvilen.

Tre minutter ut i oppgjøret fikk de lyseblå sin første sjanse. Noam Emeram skulle spille tilbake til keeper Dermot Mee, men pasningen var altfor løs. Heldigvis gikk skuddet til Sodje like utenfor stolpen.

Fem minutter før pause fikk hjemmelaget en corner og det var en City-spiller som raget høyest på den. Kun en god Mee i United-buret forhindret City-ledelse til pause.

United på sin side skapte ingenting for hvilen. Neil Ryans mannskap prøvde seg på noen kontringer, men det manglet litt på den siste tredjedelen. 

Sklitaklet ballen i mål

Etter pause skulle det derimot bli mer innholdsrikt. Noe av det første som skjedde var at hjemmelaget fikk én mann utvist. Dillion Hoogewerf var på vei alene gjennom, men en City-spiller taklet ham som bakerste mann og da hadde ikke dommeren noe annet valg en å vifte med det røde kortet. 

Man skulle tro at dette ga en vitamininnsprøyting til United-spillerne, men i stedet var det hjemmelaget som så piggest ut, og tre minutter etter det røde kortet fikk de straffe. Det var vanskelig å se hvorfor det ble blåst, men Sodje var sikker å sendte de lyseblå naboene i ledelsen.

Etter dette tok United mer og mer over banespillet og etter timen spilt satt utligningen. Martin Šviderský sklitaklet ballen i mål! City prøvde å spille seg ut bakfra men Uniteds midtbanespiller var våken og rett og slett taklet inn utligningen.

Like etterpå var det Uniteds tur til å gi City en gavepakke. Mee som egentlig hadde en god kamp i United-buret gjorde en grov feil og sentret ballen rett til Borges. City sin lynraske angrepsspiller takket og bukket, og hadde ingen problemer med å sette inn kampens siste mål.

United fikk en del dødballsituasjoner på tampen, men utenom Rhyan Bennets heading som traff oppå tverrliggeren var ikke sjansene så store.

Dermed tapte United mot et veldig godt City-lag. U18-laget står nå med to seire og ett tap denne sesongen.

PS: Alejandro Garnacho fikk sin debut for U18-laget. Spanjolen kom fra Atlético Madrid tidligere i sommer. 

U18: Manchester City 2-1 Manchester United

Manchester City Academy Stadium

U18 Premier League

1-0 Sodje (str. 57), 1-1 Svidersky (63), 2-1 Borges (66)

Manchester United: Dermot Mee; Iestyn Hughes G, Rhys Bennett, Björn Hardley, Logan Pye; Charlie Savage G (Zidane Iqbal, 75) Martin Šviderský; Dillion Hoogerwerf, Omari Forson, Noam Emeran; Mateo Mejia (Kobbie Mainoo, 18, Alejandro Garnacho, 78)

Ubenyttede innbyttere: Johan Guadagno, Sam Murray