McCann-dobbel og svensk drømmemål sikret seier

U18-lagets første ligaseier siden tidlig i februar.

Manchester Uniteds U18-lag har slitt litt i det siste, mye på grunn av at spillere har blitt flyttet oppover i systemet – i forrige kamp ble en ledelse til uavgjort mot bunnlaget West Bromwich.

Derfor var det ekstra deilig at de her slo til med en finfin seier på en vindfull bane i Newcastle.

Dermed er det fortsatt bare seks poeng opp til serieleder Derby – som avgjorde sin bortekamp mot Stoke på overtid. Å vinne serien blir kanskje vanskelig for Neil Ryans gutter, men dette var uansett en fin seier å ta med seg.

McCann-dobbel

Før kampen var kanskje det største spenningsmomentet om United ville kunne være effektive nok, siden en ikke hadde en spesielt typisk nier på banen – Anthony Elanga spilte med nierdrakta, og startet også i den rollen, men det var ganske tydelig at han ville dypere for å plukke opp ballen.

Bortelaget klarte uansett å være effektive, og Charlie McCann (bildet øverst i saken) scoret både Uniteds første og Uniteds andre med fine avslutninger inn i hjørnet. Begge disse målene kom etter forarbeid fra Largie Ramazani.

GOD: Largie Ramazani.

Nydelig mål

På overtid av førsteomgangen slo svenske Elanga til med et herlig mål. Han driblet seg gjennom mesteparten av Newcastle-forsvaret før han satte ballen i mål – et av de fineste på dette nivået hittil denne sesongen.

Newcastles reduseringsmål et kvarter før slutt var heller ikke verst – Elliot Anderson driblet seg gjennom United-forsvaret og forbi keeper på imponerende vis før han satte ballen i mål, men heldigvis ble det ikke flere mål til hjemmelaget.

Deji Sotona debuterte for øvrig på U18-nivået mot slutten av dette oppgjøret.

SCORET ET VAKKERT MÅL: Anthony Elanga.

Newcastle United 1–3 Manchester United

U18 Premier League
Newcastle United Academy

Mål: 0-1 Charlie McCann (22.), 0-2 McCann (37.), 0-3 Anthony Elanga (45+1.), 1-3 Elliot Anderson (75.).

Manchester United: Jacob Carney – Harvey Neville, Lukas Bejger, Teden Mengi, Harvey Devine – Ethan Galbraith (Deji Sotona, 80.), Aliou Traoré (Mark Helm, 61.) – Dion McGhee, Charlie McCann, Largie Ramazani (Connor Stanley, 70.)– Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Iestyn Hughes.

LIVE:

1: Kampen er i gang! Det er ikke all verdens forhold på grunn av det dårlige været i England.

20: United har ingen naturlig nier i dagens lagoppstilling, så det blir spennende å se om vi klarer å utnytte mulighetene. Et skudd over fra Largie Ramazani fra god posisjon her nå.

22: MÅL! Charlie McCann gir Manchester United ledelsen! Fin avslutning etter å ha fått ballen i feltet av Ramazani.

37: MÅL! Igjen sender Charlie McCann ballen inn i hjørnet med en fin avslutning. Fint veggspill med Ramazani.

45+1: MÅL! Nydelig mål av Anthony Elanga! Dribler seg gjennom hele Newcastle-forsvaret før han setter ballen i mål. Herlig av svensken!

PAUSE. God omgang av United, som leder 3-0 på bortebane etter å ha vært effektive.

46: Andreomgangen er i gang! Ingen bytter i pausen fra bortelaget.

48: Gult kort for Dion McGhee. Helt riktig av dommeren. Rett etterpå dunker Ramazani ballen i mål, men det skjer først etter at dommeren har blåst for offside.

56: Nok en gang setter Ramazani ballen i mål, men nok en gang var det også avblåst før han skjøt. Det visste han vel også selv der, tilsynelatende. Uansett: vi får satse på at han viser frem denne skuddfoten fra onsideposisjon også snart!

61: BYTTE: Mark Helm kommer inn for Aliou Traoré, som har spilt en god kamp.

70: BYTTE: Connor Stanley kommer inn for Largie Ramazani (som for øvrig fikk et gult kort).

75: MÅL. Newcastles Anderson med nydelig dribleserie, og han reduserer for hjemmelaget. Finter ut flere Manchester United-forsvarsspillere før han også dribler seg forbi keeper Carney.

80: BYTTE: Deji Sotona kommer inn for Ethan Galbraith. Sotonas U18-debut!

86: Anthony Elanga fikk en smell, og løp inn på banen igjen før han hadde fått klarsignal. Belønnes med et gult kort.

SLUTT. Tre poeng for Uniteds U18-gutter.