U18: Fra 0-2 til 3-2

Paul McGuinness’ gutter med herlig snuoperasjon.

United vant forrige ligakamp mot Blackburn, etter mål fra Dearnley og Borthwick-Jackson, men mandag røk Uniteds ungdomslag ut av FA Youth Cup mot Tottenham.

For å unngå at dette ble en virkelig skuffende uke var det derfor viktig å vinne mot Evertons unggutter på Carrington.

Everton var ni poeng fremfor United i U18-ligaen, men hadde også spilt tre kamper mer, så dette kunne være en viktig kamp for United i jakten på lagene foran.

Viktige spillere som Callum Gribbin og Timothy Fosu-Mensah (som debuterte i det omvendte oppgjøret mot Everton) manglet på grunn av landslagsoppdrag, og også Everton manglet enkeltspillere av samme grunn, men United kunne i det minste glede seg over at Demetri Mitchell startet. Han har hatt to innhopp etter skaden, men var nå altså i startoppstillingen.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup
MANGLET: Timothy Fosu-Mensah.

Uniteds førsteomgang var svært dårlig. Nathan Broadhead ga Everton ledelsen etter noe passivt forsvarsspill, før Liam Walsh doblet på frispark. Ingen ville blitt overrasket om Everton hadde gått til pause med en tre- eller firemålsledelse heller, for Everton var klart best, men i stedet reduserte United rett før pause på sin første sjanse. Joe Riley slo et godt innlegg fra høyre, og Ruairi Croskery (som startet for første gang siden novemberkampen mot nettopp Everton, og som dermed var fast bestemt på å vise seg frem) slo til med en minst like god heading. Den endte i korthjørnet, og United kunne feire redusering rett før pause. Et viktig mål, ikke minst for motivasjon og tro.

Det var et helt annet United-lag som kom på banen etter pause. Plutselig var United best, og med en halvtime igjen på kampuret kom utligningen. Jordan Thompson slo en finfin gjennombruddspasning til lynraske Marcus Rashford, som løp fra Everton-forsvaret og sendte ballen kaldt forbi Everton-keeperen. Nå jaget United seier.

Dommer var uvanlig ivrig med kortene til å være en U18-kamp, og et kvarter før slutt ble Everton redusert til ti mann da frisparkmålscorer Walsh fikk sitt andre gule kort, og United dominerte sluttminuttene. Helt mot slutten fikk hjemmelaget uttelling da Joe Riley gjorde et fantastisk forarbeid som gjorde at Croskery fra kort hold kunne bli både tomålsscorer og matchvinner.

Et herlig comeback. Det var litt som å se førstelaget i 2012/13-sesongen.

Mitchell spilte nesten hele kampen, og var kanskje Uniteds livligste i førsteomgangen, men gikk naturlig nok litt tom mot slutten i sin første start siden september.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup
TO MÅLGIVENDE: Joe Riley.

Manchester United 3-2 (1-2) Everton

16. min.: 0-1 Nathan Broadhead
23. min.: 0-2 Liam Walsh
46. min.: 1-2 Ruairi Croskery
61. min.: 2-2 Marcus Rashford
89. min.: 3-2 Ruairi Croskery

Sted og tid: Carrington, 14. februar 2015, 12.00 (skandinavisk tid)
Turnering: U18 Premier League.
Kanal: MUTV.

Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk    Tabell     Kamper og resultater

Manchester United: Dean Henderson – Tyler Reid, Axel Tuanzebe (kaptein), RoShaun Williams, Cameron Borthwick-Jackson – Jordan Thompson, Devonte Redmond – Joe Riley, Ruairi Croskery, Demetri Mitchell (Zachary Dearnley, 83.) – Marcus Rashford.

Ubenyttede innbyttere: Oliver Rathbone, Oliver Byrne, Ethan Hamilton.

LIVE

1: Kampen er i gang. Var litt utsatt på grunn av at United-keeper Henderson måtte bytte keeperdrakt på grunn av fargekræsj med dommeren.

2: Ser ut som om 4-2-3-1-formasjonen som ble meldt om stemmer bra.

8: Ikke så mye spennende som har skjedd hittil. Everton med corner nå, og Dean Henderson hopper høyt opp og griper ballen. Solid keeperarbeid!

10: Litt småknuffing etter en kynisk Everton-takling på Riley, og det ender med et gult Everton-kort.

12: Også Tyler Reid med gult kort, på en takling av typen som vanligvis ikke får kort i en slik type kamp.

15: Everton måtte gi corner for å stoppe Demetri Mitchell, men corneren ender opp med å være ganske ufarlig.

16: 1-0 Everton! Nathan Broadhead med målet. Får gå for enkelt gjennom, og sender ballen i korthjørnet.

20: Rashford slår inn i feltet til Croskery, men pasningen er vanskelig å ta imot, og det ender ikke i noen United-sjanse.

23: MÅL! 2-0 til bortelaget Everton. Frispark som kryper inn i hjørnet. Liam Walsh målscorer.

27: Demetri Mitchell dribler seg frem til en avslutning, men skuddet fra 17-18 meter går rett på keeper.

29: Fosu-Mensah er et savn i dag. Har vært en utrolig viktig spiller for dette laget, og Everton er god motstand, men samtidig er det mange bra spillere på banen for United nå også, så det burde være muligheter for poeng fortsatt.

32: Stygg feilpasning av Croskery under press gjør at Broadhead får en skuddmulighet, men skuddet går rett på Henderson.

37: Calum Dyson tar ned ballen rett utenfor Uniteds boks, og kommer seg til en avslutning, men den går over med god margin.

40: United får til veldig lite her. Everton har full kontroll, og har vært nærmere 3-0 og 4-0 enn en redusering. Uniteds to største sjanser har ikke en gang blitt sjanser, bare nesten-sjanser.

41: Nytt gult kort til Everton, denne gangen til venstreback Spencer Myers. Kaptein Tuanzebe ligger nede. Ser ikke så alvorlig ut, selv om det nok var vondt.

46: MÅL! United reduserer! Ruairi Croskery med målet. Herlig heading etter et flott Joe Riley-innlegg. Croskerys første U18-mål for sesongen.

48: PAUSE. Everton nesten gjennom rett før dommeren blåste, men RoShaun Williams stoppet Everton-spilleren med en god takling.

46: Kampen er i gang igjen. United spiller nå mot høyre.

47: United best i starten nå. Virker svært bestemte på å spille en bedre omgang.

49: Riley kommer til innlegg igjen, men denne gangen blir det ikke headet i mål.

53: Dyson prøver å gå forbi United-kaptein Tuanzebe. Dårlig idé. Tuanzebe med full kontroll, og tar med seg ballen ut av forsvaret før han vinner frispark ved å bli felt.

57: Redmond med et herlig offensivt raid før han blir stoppet. Ender til slutt med en Thompson-avslutning fra distanse som treffer midt på keeper.

60: Nytt gult kort til Everton. Jack Bainbridge må bruke ulovlige midler for å stoppe Rashford. Halvtime igjen nå for United.

61: MÅL! Rashford utligner! Herlig mål. Fin gjennombruddspasning av Jordan Thompson, og Rashfords ekstreme tempo gjør at han kommer seg gjennom, og han sender ballen pent og kaldt forbi Everton-keeperen. Herlig comeback!

69: Everton med et par cornere, uten å klare å utnytte det.

71: Joe Riley får en sjanse, men slurver med ball i Evertons felt.

72: James Wilson er på kampen. Hyggelig!

74: Rødt kort for Evertons Liam Walsh! Hørte ikke på dommerens beskjed om hvor frisparket skulle tas fra, og fikk dermed sitt andre gule. Er vel OK, men veldig sjeldent dommere gir for slikt på dette nivået.

77: Også den andre målscoreren til Everton ble sendt av banen, men det fordi Everton valgte å bytte ut Broadhead, og ikke fordi dommeren sendte ham av banen.

82: United dominerer, men uten å skape de helt store sjansene. Everton ikke helt ufarlige på kontringer heller.

83: Zach Dearnley inn for Demetri Mitchell. Fikk spille lenger enn ventet, egentlig.

85: United prøver å tråkle seg gjennom et lavtliggende Everton. Som å drible i en full telefonboks.

86: Stor sjanse for United! Kommer seg til flere avslutninger, men Everton blokkerer godt nok til at det til slutt ender med hjørnespark heller enn nettsus. Blir ingenting av hjørnesparket, men United slår leir på Evertons tredjedel av banen.

89: MÅL! United har snudd det! Croskery sender ballen i mål fra kort hold etter fantastisk forarbeid av Joe Riley.

93: Litt kaos rundt United-boksen, men det ble ikke farlig.

95: SLUTT! United 3-2 Everton.