United slo City: Scoret fire mål mot gamleklubben

Manchester United møtte hovedutfordreren i U18-ligaen, byrival Manchester City, og vant 4-2.

Dermed har United nå seks poeng ned til Liverpool i U18-ligaen, og ni poeng ned til Manchester City. Sistnevnte har to kamper færre spilt enn United.

Se tabellen her.

Alle Uniteds mål ble scoret av 17 år gamle Charlie McNeill, den tidligere City-spissen. Bildet over er etter det første målet, og når en ser på gleden i det bildet er det vel ingen som vil bli overrasket over å høre at han er Manchester United-supporter.

UNITED-FAN: Charlie McNeill.

Kysset United-logoen etter mål mot gamle lagkamerater

United stilte noe svekket av ulike grunner, og spesielt benken var ekstra ung, mens en spiller som Kobbie Mainoo også spilte fra start på U18-nivå for første gang.

15 år gamle Mainoo var også spilleren som skaffet hjørnesparket United tok ledelsen fra.

Charlie Savage slo en briljant corner, og den tidligere City-junioren Charlie McNeill dukket opp på nærmeste stolpe, og headet ballen i mål. Han feiret med å kysse United-logoen.

JUBEL ETTER 1-0: Målscorer McNeill er ikke med på bildet.

Like etterpå var han nær 2-0, men godt keeperarbeid hindret en god avslutning etter at han hadde blitt spilt gjennom av Emeran.

Det tok uansett ikke lang tid før 2-0-scoringen kom, og Emeran var igjen involvert.

United leverte et meget godt angrep som fortjente en scoring – men som fikk et straffespark, etter at Noam Emeran ble lagt i bakken. Charlie McNeill tok straffesparket, og City-keeper Josh McNamara reddet, men McNeill dunket inn returen.

SKAFFET STRAFFESPARK: Noam Emeran.

To ukonvensjonelle mål

Mot slutten av omgangen kom det to mål til, på heller pussig vis.

Først reduserte City på en kontroversiell måte, da de skulle spille ballen tilbake til United, og Tai Sodje snappet ballen før Marc Jurado hadde tatt imot den, og Sodje satte ballen i mål mot et forundret United-lag. Dommeren dømte mål, men United-spillerne var irriterte over mangelen på fair play fra City-spissen, og dommeren måtte også gripe inn.

Til slutt lot City United score, og det var nok en gang Charlie McNeill som scoret for United, med det som var hans desidert enkleste mål i karrieren siden han bare fikk gå gjennom. Med det fullførte han hat tricket mot City på heller bisart vis.

Tidlig City-redusering

United gjorde et bytte i pausen: Sam Murray erstattet Björn Hardley i United-forsvaret.

Hvor svekket United-forsvaret var av det er ikke godt å si, men det tok bare noen minutter før de lyseblå reduserte. Borges slo inn, og Tai Sodje scoret sitt andre da han fullførte kontringen ved å sette ballen i mål på bakerste stolpe, der han fikk stå umarkert.

Sodje fikk også stå alene etter et nytt innlegg fra Citys venstreside i det 55. minutt, men headet utenfor. Det var liten tvil om at City startet andreomgangen best, og at United-forsvaret så sårbart ut.

U18-SJEF: Neil Ryan.

United punkterte med McNeills fjerde mål

Heldigvis fikk United kontroll over kampen igjen, og bortsett fra en litt skummel periode i løpet av de siste ti minuttene av ordinær tid, der City skapte noen sjanser, så skjedde det egentlig ikke så mye i andreomgangen etter City-reduseringen.

Ikke før på overtid.

En City-forsvarsspiller dempet litt slurvete, og Charlie McNeill snappet opp ballen, og dunket den i mål på flott vis.

Hans fjerde for dagen, og da var det ikke bare det bisarre tredje målet som sørget for hat tricket. Tre poeng for United.

Manchester United 4–2 (3-1) Manchester City

U18 Premier League
Carrington

Mål: 1-0 Charlie McNeill (12.), 2-0 McNeill (19.), 2-1 Tai Sodje (41.), 3-1 McNeill (43.), 3-2 Sodje (49.), 4-2 (McNeill, 90+1.).

Manchester United: Radek Vitek – Marc Jurado, Rhys Bennett, Björn Hardley (Sam Murray, 46.), Iestyn Hughes – Martin Svidersky, Charlie Savage – Charlie Wellens, Kobbie Mainoo (Dan Gore, 64.), Noam Emeran – Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Johan Guadagno, Sam Mather, Max Oydele.

(Her oppdaterer vi med det viktigste fra kampen, altså mål, røde kort, bytter og de største sjansene)

1: Kampen er i gang.

12: MÅL! Charlie McNeill scorer mot gamleklubben Manchester City. Herlig heading etter hjørnespark som keeper ikke klarer å stoppe. Meget bra hjørnespark av Savage også.

14: McNeill scorer nesten 2-0! Spilt gjennom av Emeran, men skuddet går utenfor. Veldig bra keeperarbeid, raskt ute for å hindre McNeill.

17: Fantastisk United-angrep ender med at Noam Emeran blir felt, og dommeren peker på straffemerket.

19: MÅL! McNeills straffespark reddes, men han dunker returen i mål!

23: To gode redninger fra Vitek i United-buret nå.

34: Charlie Wellens var nede en liten stund nå etter en stygg frustrasjonstakling fra City-toppscorer Tai Sodje (som fikk gult kort), og halter, men enn så lenge ser det ut til at han kan fortsette.

41: MÅL til City. Kontroversielt mål, for å si det mildt. City skulle gi ballen tilbake til United, men så snappet Sodje ballen, gikk sakte inn mot mål, og scoret. United-spillerne er tydelig irriterte.

43: MÅL! McNeill scorer sitt hat-trick! Men dette målet kom fordi City lot ham gå gjennom for å score. Fin oppvisning i fair-play av City til slutt, i det minste.

PAUSE. Et Charlie McNeill-hat trick av det ukonvensjonelle slaget sørger for tomålsledelse til United.

46: Kampen er i gang igjen.

46: BYTTE: Unge Sam Murray har erstattet Björn Hardley siden førsteomgangen.

49: MÅL. City kontrer, og Tai Sodje er alene på bakerste stolpe. City-redusering, så nå leder United bare 3-2.

64: BYTTE: Dan Gore erstatter Kobbie Mainoo.

80: Ti minutter igjen av ordinær tid her. Ikke utenkelig at United kan holde inn her, ikke så mye som har skjedd etter en god City-start på omgangen.

83: City på vei inn i United-boksen på livsfarlig vis, men Murray med en viktig inngripen. City like etterpå med ny ferd inn i boksen, og de får fyrt av også, men skuddet går over.

90+1: MÅL! Charlie McNeill med sitt fjerde! Utnytter en dårlig demping fra en City-spiller. Snapper ballen fra City-spilleren, og dunker ballen i mål.

SLUTT. Manchester United 4-2 Manchester City.