Reddet United med hat-trick

U18-laget vant 4-3 mot Blackburn, og Mason Greenwood ble den store helten.

United gikk inn i oppgjøret som favoritter. Sesongstarten har vært tidvis imponerende, men tapet i Middlesbrough sist var ikke all verden. Blackburn har uansett vært vesentlig verre, og stod med tre poeng etter fire kamper.

Det tok ikke lang tid før United var i ledelsen heller. Høyreback Ethan Laird hadde et herlig løp med ball, og da Blackburn fikk lagt ham i bakken havnet ballen i bakrom der Mason Greenwood kom løpende, og han var iskald fremfor mål – 1-0!

United så vesentlig bedre ut, og kunne fort scoret flere mål i perioden som fulgte. Aliou Traoré hadde en kjempebom, Levitt var veldig nære, og Greenwood kunne fort hatt flere.

Selv om Blackburn ikke var helt ufarlige, så var det ingen tvil om at United skapte langt flere sjanser enn bortelaget.

Det skulle ikke ta så lang tid før Greenwood fikk sitt andre mål.

16-åringen snappet ballen fra en Blackburn-forsvarer som holdt litt for lenge på ballen, og han så at Rovers-målvakten stod litt langt ute.

Greenwood løste dermed det hele ved å lobbe ballen vakkert i mål, og det stod 2-0.

Blackburn slår tilbake

Til tross for noen brukbare sjanser for spesielt Anthony Elanga, så så det ut til at 2-0 ville være resultatet til pause, men dessverre sovnet United litt på overtid i førsteomgangen.

Blackburn fikk to sjanser. Den første ble stoppet av United-keeper Alex Fojticek og på den andre kom målet, scoret av Jack Vale.

Dermed stod det 2-1 til pause, noe unødvendig.

Enda mer unødvendig var det likevel at Vale utlignet til 2-2 i det 58. minutt. Målet kom etter en corner, og United burde forsvart egen boks bedre. Så skal det også nevnes at Fojticek mente det burde vært blåst av etter et keeperangrep. Det ble det ikke, og dermed stod det 2-2 i en kamp United hadde dominert. U18-trener Neil Ryan så ikke spesielt fornøyd ut med kamputviklingen.

Spenning på slutten

Det var heldigvis ikke uavgjort i mange minutter.

I etterkant av en corner var høyreback Ethan Laird fortsatt høyt i banen (på venstresiden!), og han vant ballen fra Blackburn, og la ballen inn i feltet til Anthony Elanga, som satte inn 3-2.

Det var svenskens første mål for Uniteds U18-lag – og det var også omtrent det siste han gjorde før han ble byttet ut.

Men det var fortsatt ikke over – langt ifra! Blackburn hadde mer på lager – eller snarere var det United som hadde det.

Først bommet Aliou Traoré alene med keeper, og kort tid etterpå fikk Blackburn en sjanse på grunn av et fryktelig tilbakespill av innbytter Ethan Galbraith. De fikk fyrt av et skudd – et skudd Alex Fojticek burde reddet. Men han tabbet seg også ut, og plutselig lå ballen i mål igjen. En Taibi-aktig tabbe var ikke det vi trengte.

Heldigvis hadde vi fortsatt Mason Greenwood på banen. Han fikk ballen på venstresiden, og gikk innover i Blackburn-forsvaret omringet av motspillere, men kom seg til skudd – og ballen suste inn i det lengste hjørnet.

Hat-trick-helt og matchvinner – Mason Greenwood reddet United mot Blackburn.

U18: United 4-3 (2-1) Blackburn

U18 Premier League
Carrington

Mål: 1-0 Mason Greenwood (4.), 2-0 Greenwood (21.), 2-1 Vale (45+1.), 2-2 Vale (58.), 3-2 Anthony Elanga (63.), 3-3 Burns (81.), 4-3 Greenwood (87.).

Manchester United: Alex Fojticek – Ethan Laird, Di’Shon Bernard, Teden Mengi, Brandon Williams – Dylan Levitt, Aliou Traoré – Anthony Elanga (D’Mani Mellor, 65.), Dion McGhee (Arnau Puigmal, 73.), Charlie McCann (Ethan Galbraith, 73.) – Mason Greenwood.
Ubenyttede innbyttere: ,James Thompson, Reece Devine.

Enkel liveoppdatering:

1: Kampen er i gang.

4: Mål! Mason Greenwood gir United ledelsen etter fint forarbeid av Ethan Laird.

21: MÅL! Herlig mål av Greenwood. Snapper ballen fra en motspiller, og lobber ballen elegant over Blackburn-målvakten. Han kunne fort hatt flere mål også!

46: Blackburns Jack Vale reduserer på overtid av førsteomgangen. United sovnet litt på overtid.

Pause.

46: Andre omgang er i gang.

58: MÅL! Blackburn har utlignet! Vales andre, denne gang etter en corner. United for slappe i egen boks her.

63: MÅL! Anthony Elanga setter ballen i mål etter en god gjenvinning høyt i banen av Ethan Laird. Hans første for Uniteds U18-lag.

71: Mason Greenwood putter ballen i mål etter et nydelig angrep, og det så ut som om han kunne feire hat-trick etter å ha headet Lairds perfekte innlegg inn. Men det er blåst, og målet blir ikke stående.

81: MÅL. Blackburn utligner, og det er først innbytter Ethan Galbraith som forærer Blackburn en sjanse, før Fojticek i United-buret kløner helt til et skudd som går rett på ham. En slags Taibi-tabbe, om enn ikke fullt så ille. United har i tillegg venstreback og kaptein Brandon Williams halvskadet, så det blir spennende å se om vi klarer å jakte seier skikkelig nå.

87: MÅL! Mason Greenwood får ballen på venstre, og skjærer innover og dunker inn 4-3! Herlig mål, og hat-tricket er sikret.

SLUTT. Saken oppdateres.