Nytt tap for U18

1-0-ledelsen til pause var ikke nok, for Blackburn kom tilbake og påførte United et stygt 1-3-nederlag.

United-juniorene gikk dermed på sitt tredje strake nederlag i Barclays U18 Premier League. Et hardt slag for et lag som inntil for kort tid siden holdt stand på toppen av tabellen.

Lagleder Paul McGuinness (bildet) hadde verken James Wilson eller Ashley Fletcher tilgjengelig til denne kampen. Dermed manglet han sine to toppscorere og farligste våpen, noe som altså skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

United tar ledelsen…

Til tross for det var det United som tok føringen i kampen, helt på tampen av første omgang. Da var Demetri Mitchell, for anledningen enslig spiss, frempå med en avslutning ingen kunne ha forventet. Han inviterte nemlig til veggspill med den ene stolpen, fikk en presis pasning i retur, og satte deretter ballen i mål fra kort hold. Et perfekt tidspunkt å gi motstanderne et slag i solar plexus – skulle man tro.

…men Blackburn svarer umiddelbart

Men så skulle det altså vise seg at de blåhvite var immune mot denslags. I alle fall kom de seg fort på beina. Før det var gått to minutter av 2. omgang var de nemlig à jour.

Og de gir seg ikke med det

Et knapt kvarter senere gikk det igjen galt da kelneren bak utlikningsmålet, Jordan Preston, fikk fulltreff fra langt hold.
Nå måtte United fremover. De presset på hjemmelaget, men kom ikke nærmere utlikning enn Jordan Thompson skuddforsøk som plystret på feil side av stolpen.

Isteden gikk det som det så ofte går. Med ti minutter igjen på kampuret kontret hjemmelaget inn 3-1, denne gang ved innbytter Modou Cham.

Blackburn 3-1 Manchester United

45. min.: 0-1 Mitchell
47. min.: 1-1 Rittenberg
61. min.: 2-1 Preston
80. min.: 3-1 Cham

United: Dean Henderson, Callum Evans, Ryan McConnell, Cameron Borthwick-Jackson, Ben Barber (Nicholas Ioannou, 80.); Josh Harrop, Sean Goss, Matt Willock, Devonte Redmond, Jordan Thompson (Joe Riley, 75.); Demetri Mitchell (Marcus Rashford, 80.)

Uben.innb.: Sam Byrne

Sted: Brockhall
Dato: 20. desember 2013, kl. 13.00
Turnering: Barclays U18 Premier League