Tror ikke United ville vunnet i fjor

Harry Maguire mener tirsdagens 1-0-seier mot Wolves viser at laget har utviklet seg det siste året.

Harry Maguire startet tirsdag sin 52. og siste kamp i kalenderåret 2020. Det endte med en knepen 1-0-seier mot Wolverhampton hjemme på Old Trafford. Med det kan han og lagkameratene feire nyttår med en solid andreplass på Premier League-tabellen.

Før Liverpools kamp mot Newcastle onsdag, ligger United to poeng bak ligalederne. På samme tid i fjor lå Ole Gunnar Solskjærs menn 24 poeng bak scouserne, med én kamp mer spilt. Den gang var det riktignok spilt 20 ligarunder og ikke 15, slik som nå.

RIVALER: United og Liverpool innehar de to øverste plassene på tabellen. Her fra oppgjøret i januar.

Kaptein Maguire mener at laget har et mye bedre utgangspunkt nå, sammenliknet med fjorårssesongen. Han tror kamper som seieren mot Wolves hadde sett annerledes ut ett år tilbake.

Jeg tror at i kamper som denne, ville vi presset på, sluppet inn et billig mål og måttet jage kampen. Vi hadde endt opp med å tape eller spille uavgjort og gitt oss selv for mye å gjøre, sier 27-åringen til MUTV.

De rødkledde har ikke tapt en ligakamp siden 1. november, noe som har ført dem helt opp i titteldiskusjonen.

Maguire forteller at laget bare fokuserer på det som skjer nå, og ikke på hvem som løfter den gjeve Premier League-pokalen i mai.

Vi blir ikke revet med. Det er en lang sesong og vi er ikke halvveis ennå. Kampene kommer tett og ofte. Vi må restituere og prøve å få tre poeng mot Aston Villa på fredag.

HOLDT TETT: Eric Bailly og Harry Maguire holdt nullen mot Wolves.

Følte seg ikke truet

Om ikke kapteinen vil erklære eget lag som tittelkandidater, kan han i alle fall innrømme at seieren mot Wolverhampton er viktig.

Hver seier er en stor seier. Vi har god form på bortebane i år, så det er viktig å komme hit og begynne å vinne kamper på Old Trafford og gjøre det hardt for andre lag å komme hit.

Trepoengeren kommer etter en kamp der ingen av lagene produserte voldsomt store mengder målsjanser. Etter at Maguire og resten av den bakre fireren holdt tett bakover, kunne laget til slutt juble likevel, som følge av Marcus Rashfords sene vinnermål.

JUBEL: United-spillerne kunne feire tre nye poeng etter Marcus Rashfords vinnermål.

Maguire innrømmer at dette ikke var lagets beste kamp.

Det var ikke vår beste prestasjon. Intensiteten var ikke helt der i angrepsspillet vårt, men i disse kampene må du bare legge deg i skyttergravene, holde kampen på 0-0 og passe på å ikke slippe inn.

27-åringen forteller at han aldri følte seg truet av Wolves’ offensive spillere etter pausen.

I andre omgang kontrollerte vi kampen veldig bra, og det føltes ikke ut som at de kom til å score. I førsteomgangen hadde de noen kontringer, men vi justerte i pausen og jeg følte vi traff i andreomgangen.

Vi hadde god beskyttelse fra Nemanja og Paul også, som jeg synes var briljant i det defensive. Luke kom på og gjør det bra med noen flotte taklinger. Det var en jevnt over god defensiv prestasjon. Jeg synes vi var solide og trygge bakover.

Til slutt var det altså et sent Rashford-mål som sikret tre poeng for vertene. Med trygghet i de bakre leddene og spillere med ekstremferdigheter på topp, er det alltid muligheter for tre poeng, sier Maguire.

Det er viktig å holde kampen på 0-0 og med vårt lag har vi alltid kvaliteten på topp til at ting kan endre seg, og Marcus kom seg løs og hadde litt flaks.

Men hvis det var noen som skulle vinne kampen, kom det alltid til å være oss.