Byderbyet endte 0-0 til tross for kjempesjanser til begge lag

Manchester United mot Manchester City.

Rødt mot lyseblått.

Ole Gunnar Solskjær mot Pep Guardiola.

Kampen hadde betydd mye selv om ikke et eneste poeng hadde stått på spill.

Det var ikke tilfelle lørdag kveld, da lagene barket sammen på Old Trafford. Med seier ville United legge byrivalene fire poeng bak seg i Premier League-sammendraget, og fortsatt ha heng på de øverste lagene i ligaen. Solskjærs menn ville også øke seiersrekken i seriespill til fem.

Med tap ville laget havne bak City på tabellen, og ligge fem poeng bak ledende Liverpool, med like mange kamper spilt. I tillegg ville laget også fortsette den negative trenden som begynte med det sviende nederlaget i Leipzig.

Fikk den første muligheten

Åpningsminuttene bar preg av at det var et byderby. Der finspillet uteble, var det i stedet tøffe taklinger som preget kampens første øyeblikk. City-spillerne gikk til mot både Fred og Bruno Fernandes, som begge ble liggende nede. Heldigvis kom begge midtbanespillerne seg opp igjen.

Til tross for at ingen av lagene spilte seg til muligheter, må det kunne sies at det var de lyseblå gjestene som kom best i gang. Pep Guardiolas menn hadde ballen mye på Uniteds halvdel, men klarte ikke å brodere seg gjennom hjemmelagets forsvarslinjer.

Det skulle likevel være United som fikk den første muligheten i kampen, og den var stor. Etter en cornersituasjon slo Luke Shaw ballen inn i feltet. Ballen gikk via hodet til Victor Lindelöf landet ved bakerste stolpe. Der holdt Scott McTominay på å skli ballen inn i mål, men ballen endte dessverre på feil side av treverket bak Ederson.

SÅ NÆRE, SÅ NÆRE: Scott McTominay være centimetere unna å sikre sitt kjære United ledelsen.

Kampens neste mulighet tilfalt bortelagets venstrekant Raheem Sterling. Engelskmannen kombinerte med Kevin de Bruyne, før han gikk av to spillere inne i Uniteds boks. Da Sterling skulle avslutte, lå det likevel flere United-spillere i veien, og skuddet gikk i blokka.

Da den første omgangen var halvspilt, fikk Bruno Fernandes en frisparkmulighet fra distanse, men skuddet ble ufarliggjort av muren.

Store sjanser

Deretter var det igjen Citys tur til å forsøke seg. Riyad Mahrez fant Gabriel Jesus i Uniteds boks. Under press fra Victor Lindelöf og David de Gea, endte brasilianerens avslutning langt oppe på den folketomme tribunen tribunen bak Uniteds mål.

Halvannet minutt senere var «the noisy neighbours» igjen farlige frempå etter et frispark. Mahrez fant John Stones, men igjen gjorde Lindelöf en viktig jobb i presse frem en dårlig avslutningen. Dermed kunne De Gea gjøre en komfortabel redning etter en farlig situasjon.

HIT, MEN IKKE LENGER: David de Gea kunne gjøre en lett redning på John Stones’ forsøk. Det kan han takke Victor Lindelöf for.

Lagene byttet på å angripe, og etter drøye halvtimen var det Uniteds tur. Solskjærs gutter viste frem praktfullt kombinasjonsspill, men ballen endte hos brasilianske Ederson. Sisteskansen spilte deretter en risikabel pasning, som Bruno Fernandes brøt.

Portugiseren fant Marcus Rashford, som igjen fant Paul Pogba. Franskmannen, som for anledningen spilte i en kantposisjon på venstresiden, sendte avslutningen via en City-spiller og til corner. Reprisene viste at Pogba kanskje kunne latt ballen gå til en Mason Greenwood i bedre posisjon.

Også det påfølgende hjørnesparket ga United en god mulighet, men Harry Maguires heading landet på nettaket til Ederson.

GOD MULIGHET: Her kunne Paul Pogba gjort 1-0 for United. Han kunne også latt den gå til Mason Greenwood, som lå like bak.

Med dette tok kampen seg virkelig opp i tempo, og etter 35 minutter åpenbarte det seg en kontringssjanse for bortelaget.

De Bruyne fant Riyad Mahrez, som kom nærmest alene med David de Gea fra skrått hold. Den duellen kom sistnevnte best ut av, men returen landet hos belgiske De Bruyne. Heller ikke den presise belgieren klarte å sette ballen i mål, og dermed sto det utrolig nok fortsatt 0-0 etter noen særdeles fartsfylte minutter.

Også Lindelöf fikk sin mulighet på corner, men heller ikke han klarte å få sin avslutning under tverrliggeren. Mason Greenwood fikk en mulighet fra distanse, men skuddet til 2001-modellen endte i City-blokka. Forarbeidet var det en leken Paul Pogba som sto for.

Førsteomgangens ene tillagte minutt bød ikke på annet enn noen tekniske finesser fra Fred, og dermed ebbet de første 45 minuttene ut med 0-0 og uavgjort, etter store sjanser begge veier.

SJEFEN SJØL: Sir Alex Ferguson bivånet at både United og City skuslet bort relativt gode målsjanser.

VAR gjorde om United-straffe

Etter hvilen var de røde som så ut til å få en pangstart, da Marcus Rashford skaffet straffespark til sitt United. Kyle Walker tuppet til kantspilleren, som gikk i bakken. Dommer Chris Kavanagh nølte noen sekunder, men pekte til slutt mot straffemerket.

Dessverre for hjemmelaget fant de dommerkyndige i VAR-bussen ut at Rashford var noen desimetere i offside, og dermed fikk ikke Bruno Fernandes muligheten fra elleve meter.

IKKE STRAFFE: United trodde de skulle få straffe – så kom den nedslående beskjeden fra Stockley Park.

I stedet var det Rashford som fikk muligheten minutter senere, da han mottok en Pogba-pasning inne i Citys boks. Dessverre endte det hele i en sleivete avslutning, som gikk utenfor mål.

I kvarteret etter var kampen vesentlig roligere, i alle fall om man tar antallet målsjanser i betraktning. Fernandinho forsøkte seg fra distanse, uten hell. Sterling var også nærme å komme seg fri, men ble stoppet kontant av Aaron Wan-Bissaka.

Halvveis i andreomgangen kunne det dog ha løsnet for bortelaget. Gabriel Jesus kom seg fri i United-boksen, og fant Kevin de Bruyne i svært farlig posisjon. I siste millisekund snek Harry Maguire seg inn, og fikk blokkert avslutningen.

Etter dette ble kampen i stadig større grad preget av to lag som ikke ville tape. Victor Lindelöf og Harry Maguire hadde god kontroll på eget forsvar, men det hadde også motpartene i lyseblått.

FIKK NEI: Raheem Sterling ville ha straffe. Det fikk han ikke.

Raheem Sterling ropte på straffe drøye ti minutter før slutt, men dommer Kavanagh lot seg ikke overtale.

I de aller siste minuttene prøvde både Bruno Fernandes, Rodri og Kevin de Bruyne seg fra distanse, men ingen av dem lykkes.

Dermed ebbet det hele ut med 0-0 og poeng til begge lag, noe som kan sies å være en rettferdig fordeling.