Tror målene mot topplagene kommer

Romelu Lukaku er klar på at alt i United handler om å vinne – selv etter 0-0-kampen i Liverpool.

Det ble en ny 0 for Romelu Lukaku mot et ”topplag”, da United spilte 0-0 borte mot Liverpool lørdag.

Han fikk sjansen sin, alene med Simon Mignolet, men Liverpool-keeperen reddet forsøket, Uniteds eneste sjanse i kampen.

Se høydepunktene fra kampen her.

Dermed trakk folk igjen frem hans ikke helt gode mål-statistikk mot de beste lagene. Den viser må i 11 av 49 kamper mot topp 6-lagene i løpet av fire sesonger i Everton.

– Vil vinne for enhver pris

– Jeg har hørt om den statistikken, men nå er det annerledes. Da jeg spilte for Everton gikk vi på banen med en annen innstilling. Jeg hadde en god tid der. Jeg lærte jobben min der over fire år, og jeg er veldig takknemlig for tiden jeg hadde i Everton. Samtidig er det noen ganger, i en klubb som det, vanskelig å spille mot topplagene. Man går jo ikke på banen for å vinne eller skape sjanser.

– Det er veldig vanskelig.

– Nå er jeg imidlertid i et lag som ønsker å vinne også mot de beste. Vi ønsker å vinne hver eneste kamp, så jeg tror dette vil endre seg, sier han.

MANGE MÅL: Lukaku etter en av sine mål for United denne sesongen

– Mange bommer på større sjanser enn meg

Selv om mye av kritikken mot United lørdag handlet om manglende vilje til å vinne på Anfield, så avviser Lukaku helt den problemstillingen.

– Alt her handler om å vinne og samtidig spille så attraktiv fotball som vi kan. Det skal skje for enhver pris, og det var noe jeg raskt lærte på trening. Uansett om det gjelder ballbesittelse eller avslutninger så handler det om å være best, og det er noe jeg har tatt til meg.

– Jeg brukte vel en uke for å lære meg hvordan ting fungerer i United, og det fungerer bra for laget nå. Det er herlig å være en del av det, sier Lukaku i et intervju som er gjengitt i The Guardian.

– Så vil folk alltid si det ene eller andre, men statistikken min i Premier League er ganske god. Som spiss vet man at man vil både score mål og bomme på sjanser, men hver gang jeg bommer så føler jeg at en del personer gjør vel mye ut av det.

– Det er mange spisser som bommer på større sjanser enn det jeg gjør, men ofte er det ”Rom gjorde ditt eller Rom gjorde datt”. Jeg skjønner ikke hvorfor.

Lukaku står med sju mål på åtte ligakamper for United, og har også også scoret tre mål på to Champions League-kamper.