– Trodde vi hadde gjort alt vi behøvde – og så scoret Ole fire mål

Det er 20 år siden superinnbytter Ole Gunnar Solskjær scoret fire mål på 13 minutter.

6. februar er en dag som for alltid vil være mest spesiell av helt andre grunner enn selve fotballen, men for akkurat 20 år siden hadde vi også en spesiell dag på fotballbanen.

Motstander var Nottingham Forest på City Ground, i det som enn så lenge er vår siste kamp mot Forest.

Etter at superduoen Dwight Yorke og Andy Cole hadde scoret to mål hver, så var United på vei mot en komfortabel 4-1-seier, men i det 71. minutt byttet Ferguson inn den fremtidige United-manageren Ole Gunnar Solskjær.

I det 80. minutt satte innbytteren inn 5-1 for bortelaget, og han hadde like godt tre mål til på lager også. Fire mål av en innbytter – det er det ingen andre i Premier League-historien som kan matche.

– En av grunnene til at jeg kom til United var fordi det var konkurranse [om plassene på laget]. Du må være på tå hev. En ville trodd at Andy og jeg hadde gjort alt vi behøvde – og så kom Ole på og scoret fire mål. Det er vakkert, sa Dwight Yorke etter kampen.

Hovedpersonen selv så nesten flau ut over det hele.

Nottingham Forests manager i denne kampen var tidligere United-sjef Ron Atkinson.

Han irriterte på seg Forest-supporterne ved å omtale kampen som en «nimålsthriller» etter å ha lovet finfotball i forkant av oppgjøret.

Det ble god fotball, men den var det bortelaget – med innbytter Ole Gunnar Solskjær i spissen – som stod for.

PS. Dette var Ole Gunnar Solskjærs første hat-trick for United, og den første av to ganger han scoret fire mål for United. Den andre gangen var mot Everton senere samme kalenderår – med Solskjærs bestemor på tribunen. Det kan dere lese mer om i vårt eksklusive intervju med hans foreldre her.