Trenger en kamp til

Dersom United vinner ligaen, trenger Antonio Valencia en kamp til for å få medalje. Michael Owen har nok kamper, men toget har gått for Wes Brown…

Ifølge Premier League kreves det ti ligakamper for å få ligamedalje. United.no har sett litt nærmere på hvilke spillere som ligger rett over eller rett under den magiske grensen.

Antonio Valencia var ute i seks måneder etter sitt stygge ankelbrudd mot Rangers i september. Likevel ser det, bank i bordet, ut til at høyrevingen klarer å komme opp i ti ligakamper. Med syv kamper fra start og to innhopp, mangler Valencia altså bare en kamp til for å komme opp på den magiske 10 kamp-grensen.

Michael Owen slet i åtte sesonger i Liverpool uten å bli ligamester. Han prøvde seg i Real Madrid i en sesong, 2004-05, uten å vinne noe som helst. Deretter spilte han i fire sesonger i Newcastle – igjen uten å vinne noe. I Manchester United vant Michael Owen Ligacupen i 2010, og nå kan han – hvis United klarer å ta ett poeng til – endelig smykke seg med tittelen ligamester!

Wes Brown, som ifølge ryktene i Manchester røk uklar med Uniteds mektige manager under pre-season turen i USA i fjor sommer, har fått veldig lite spilletid. Så lite at han maks kan komme opp i ni ligakamper – en mindre enn det som kreves for å få ligamedalje.

Ps: Ligamesteren kan i visse tilfeller søke om dispensasjon og eventuelt få det. United gjorde det bl.a. med Henrik Larsson og Alan Smith i 2007.

United-spillere rundt den magiske grensen på 10 kamper:

Darron Gibson, 6+6.

Jonny Evans, 9+2.

Fabio da Silva, 4+6.

Michael Owen, 1+9.

Antonio Valencia, 7+2.

Wes Brown, 4+3.

Federico Macheda, 2+5.

Gabriel Obertan, 3+4.

Tomasz Kuszczak, 4.

+ indikerer kamper som innbytter.