– Trenger britiske forsterkninger

LESERBREV: Ernst er optimistisk vedrørende Uniteds lokale spillere og vil ha flere.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Ny storhetstid med engelske spillere

Av: Ernst Høyland

Jeg har vært medlem av supporterklubben i 20 år og supporter siden 70-tallet.  Kameratene mine støttet Derby, Liverpool eller Stoke, mens min bror hadde lagbilde av «Super Leeds» på rommet sitt.  Så tidene har forandret seg.  Men fotball handler fremdeles om følelser og det å identifisere seg med en fotballklubb. Vi får et kick når laget vårt scorer, og vi forsvarer spillerne våre når vi taper.

Sir Alex ble manager i 1986, men opplevde først suksess da vi vant over Crystal Palace i cupfinalen i 1990 og cupvinnercupen året etter. Deretter ble de røde topp 3 i 22 år på rad, inkludert 13 ligamesterskap. Er det dette som nå skal gjenta seg?

Som dere vet, slo vi Crystal Palace også i fjorårets cupfinale, etter mål av Juan Mata og Jesse Lingaard, og 24. mai vant vi Europa League finalen. Dersom historien gjentar seg, blir det mye moro de neste årene.

Da United vant cupvinnercupen i 1991 var det med bare britiske spillere i troppen. Av de 11 som spilte var det 7 engelske (Sealey, Bruce, Phelan, Pallister, Robson, Ince og Sharp), 2 walisere (Blackmore og Huges), skotten McClair og iren Irwin. I tillegg var alle på innbytterbenken engelske.  Ganske utrolig egentlig.

BRITISKE: Bryan Robson og Steve Bruce feirer ligagullet i 1993.

Mot Ajax derimot var det bare 2 britiske spillere som startet kampen, Chris Smalling og Marcus Rashford.  Men normalt ville heller ikke disse to ha startet.  Rashford spilte for en skadet Zlatan og Smalling for en utvist Bailly. Men har vi ikke flere engelske spillere? Joda, Jesse Lingaard, Phil Jones, Luke Shaw, Michael Carrick, Wayne Rooney og Ashley Young er også engelske, men dere er sikkert enig, mange av dem er ikke førstevalg lenger.

Så jeg er optimist. Lingard fra Warrington, 3 mil fra Manchester og Rashford fra Wythenshawe i Sør-Manchester er begge local lads. «He’s one of your own». Jeg tror vi allerede neste år kan kjempe om å vinne ligaen. Chelsea og Liverpool skal neste år spille Champions League og får derfor tettere kampprogram. Heller ikke Tottenham spilte i Champions League etter jul.  Chelsea må neste år regne med å ha skader slik som andre lag. Denne sesongen brukte de nesten bare 13 spillere i startoppstillingen. Så heldig med skader er de nok ikke neste år.

ENGELSK: Jesse Lingard blir byttet ut under siste Premier League-kamp, mot Crystal Palace.

På samme måten som under Sir Alex, begynner vi nå med FA-cupseier over Crystal Palace og europacupseier. Så skal vi vinne ligaen. Men vi trenger forsterkninger, og altså aller helst britiske. Gareth Bale som offensiv midtbanespiller og «vår egen» midtstopper Michael Keane fra Stockport i Greater Manchester er mine forslag.