United sikret gruppeseieren

United enkelt videre etter drømmestart.

United vant 3-1 borte mot Birmingham i onsdagens ligacupkamp, etter scoringer av Lizzie Arnot, Jane Ross og Ella Toone (bildet over).

Casey Stoney gjorde en del endringer på laget (blant annet startet Emily Ramsey sin første kamp for sesongen i United-buret), men United tok ledelsen allerede etter 20 sekunder, og ikke overraskende ledet de hele kampen etter det.

Dermed sikret vi avansementet (vi måtte tapt 0-9 for å ryke ut) og førsteplassen i gruppa, og vi får hjemmekamp i kvartfinalen av ligacupen, som spilles i midten av januar. Den kampen blir mot enten Brighton eller Reading.

Søndag møter United Birmingham borte igjen – i ligaen.

GIKK VIDERE: Casey Stoney og United.

Drømmestart for United

Det tok bare rundt 20 sekunder før ballen lå i Birmingham-nettet. United suser ofte i angrep fra starten av, og dette var definitivt ikke noe unntak – selv om vi denne gangen fikk litt hjelp av Birmingham-keeperen.

Lizzie Arnot slo inn et innlegg fra høyre, keeper mistet den, og vi er ikke sikker på om Ella Toone var borti ballen før den var over streken – den ble uansett kreditert til Arnot.

United hadde noen andre sjanser også i startfasen, blant annet kunne Kirsty Hanson fort ha scoret, og mange av sjansene var det Lizzie Arnot som stod bak. Arnot spiller ikke mye i ligaen denne sesongen, men viste at United har en fin bredde i laget.

SCORET MED EN GANG: Lizzie Arnot.

Ross doblet, men Birmingham slo tilbake

Apropos bredde i laget: Jane Ross er neppe særlig nært å være i førsteelleveren nå slik Lauren James spiller, men også hun bidro mot Birmingham.

Hanson skjøt fra skrå vinkel, keeper ga retur, og Jane Ross var ivrigst på returen, og fikk lirket ballen over streken til 2-0.

Med ti minutter igjen av førsteomgangen ble United for passive i forsvarsarbeidet, og Abbi Grant satte ballen forbi Ramsey i United-buret.

Like før pause kunne Birmingham utlignet, men United slapp unna.

SCORET 2-0-MÅLET: Jane Ross.

Innbytteren skjøt i tverrliggeren – før hun hjalp Toone til scoring

United gjorde to endringer i pausen: Hayley Ladd (som kom til klubben fra nettopp Birmingham) og Lauren James kom inn for kaptein Katie Zelem og Mollie Green.

Kanskje handlet byttene om at Casey Stoney ikke var fornøyd med det som skjedde i førsteomgangen, kanskje handlet det om å styre mengden spilletid med helgas kamp i bakhodet, kanskje var det en kombinasjon.

Uansett: etter et kvart av andreomgangen skjøt innbytter James i undersiden av tverrliggeren og ut – der var det små marginer det handlet om, og kanskje var det en liten bering fra keeperen som hindret det i å bli mål. Birmingham var også farlig frempå, men James var andreomgangens beste spiller, og fortjente et mål, men i stedet for endte hun opp med å gjøre forarbeidet da United punkterte kampen på overtid.

James hælte ballen til Lizzie Arnot på herlig vis, og Arnot fant Toone, som vakkert sendte ballen i mål. Dermed ble det 3-1.

Disse lagene skal spille kvartfinale:

Videre fra gruppe A: Sheffield United og Aston Villa (Liverpool røk ut).
Videre fra gruppe B: Arsenal og Brighton.
Videre fra gruppe C: Manchester United og Manchester City.
Videre fra gruppe D: Chelsea og Reading.

Gruppevinnerne skal møte en gruppetoer i neste runde, og da en gruppetoer fra den andre delen av landet (fra gruppe B eller D), altså Brighton eller Reading. Dette betyr også at Manchester City må møte enten Arsenal eller Chelsea.

Birmingham City 1–3 (1-2) Manchester United

FA Women’s League Cup
Damson Park, Solihull

Mål: 0-1 Lizzie Arnot (1.), 0-2 Jane Ross (27.), 1-2 Abbi Grant (35.), 1-3 Ella Toone (93.).

Manchester United: Emily Ramsey – Kirsty Smith (Amy Turner, 70.), Abbie McManus, Millie Turner, Lotta Ökvist – Katie Zelem (Hayley Ladd, 46.), Mollie Green (Lauren James, 46.), Ella Toone – Lizzie Arnot, Jane Ross, Kirsty Hanson.
Ubenyttede innbyttere: Aurora Mikalsen, Jess Sigsworth, Leah Galton, Jackie Groenen.