– Treneren stoler mer på meg nå

Nemanja Matic om Scott McTominay, Bruno Fernandes og tilliten fra Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg prøver alltid å være profesjonell og å gjøre mitt beste når jeg er på banen. Det har ikke noe å si om det er en trening eller en kamp, sier Nemanja Matic i et intervju med Sky Sports.

I høst var mange kritiske til Matic, og serberen har ikke hele tiden virket å ha helt tillit til midtbanespilleren, men Matic er klar over at det innimellom er slik i fotballen, og nå i 2020 har han kommet mer til sin rett.

– Jeg har spilt fotball i lang tid allerede, og denne situasjonen er helt normal. Noen ganger spiller en ikke, og treneren ser ikke på deg som et førstevalg. Du kan akseptere det eller ikke, men du må være profesjonell.

– En må jobbe hardt, vente på sjansen sin, og ta den [når den kommer]. Det er det jeg gjorde.

– Nå er situasjonen annerledes – treneren stoler mer på meg. Jeg er en soldat som venter på instruksjonene fra trenerapparatet mitt.

Det var en stund regnet som sannsynlig at Matic ville forlate United i det kommende overgangsvinduet, men det er lite som tyder på det nå.

– For å være ærlig, så tenker en selvsagt på alt mulig når en ikke spiller, men i hodet mitt prøver jeg alltid å være positiv. Jeg har alltid tro på mine kvaliteter, og jeg vet at min tid vil komme igjen om jeg jobber hardt.

NYTER MER TILLIT HOS SJEFEN: Nemanja Matic, her sammen med Solskjær i februar 2019.

– McTominay kommer til å bli veldig viktig for Manchester United i fremtiden

Scott McTominay er en av spillerne Matic kjemper med om en plass på laget, og som en av veteranene på laget er Matic alltid klar til å gi råd om det er behov for det.

– Scott vet at jeg alltid er der for ham om han trenger råd. Han lærer fortsatt.

– Jeg er fornøyd med hvordan han har utviklet seg – han blir bedre. Jeg har allerede sagt noen ganger at han kommer til å bli en veldig viktig spiller for Manchester United i fremtiden.

VIKTIG: Scott McTominay kommer til å bli en veldig viktig mann for United i fremtiden, tror Nemanja Matic. Her har Lancaster-gutten gjort noe viktig også – bildet er fra etter scoringen hans i Manchester-derbyet.

– Trodde ikke Fernandes ville tilpasse seg så raskt

En som er mer selvskreven på laget enn både Matic og McTominay, er Bruno Fernandes.

Matic lar seg ikke overraske av at portugiseren er god, men han er litt overrasket av hvor fort han har fått vist kvalitetene sine.

– Jeg har fulgt ham i lang tid siden jeg spilte for Benfica i den portugisiske ligaen.

– Jeg visste at han ville bringe kvalitet til oss. Han spilte for en stor klubb, med mye press om å vinne, men jeg trodde ikke han ville tilpasse seg så raskt. Fra første minutt i Premier League utgjorde han forskjellen [for oss].

– Jeg er glad på hans vegne, og glad for at vi har ham på laget. Han spiller i en posisjon hvor han trenger å utgjøre forskjellen. Han har alle kvalitetene som skal til for å være en leder på banen.

OVERRASKET: Ikke over at Bruno er god, men at han tilpasset seg så raskt.