Mageplask foran legendene og trenerne

Uniteds U18-lag skuffet voldsomt i 4. runde av FA Youth Cup.

U18: United 1-3 (0-2) Brighton

FA Youth Cup, 4. runde
Leigh Sports Village, 21. jan. 2019

06. min.: 0-1 Gwargis (str.)
14. min.: 0-2 Longman
55. min.: 0-3 Roberts
89. min.: 1-3 Bernard

Uniteds: James Thompson; Arnau Puigmal (Largie Ramazani, 64.), Di’Shon Bernard, Teden Mengi, Brandon Williams (c); James Garner, Ethan Galbraith (Anthony Elanga, 59.), Aliou Traore; Dylan Levitt, D’Mani Mellor, Mason Greenwood.
Uben.innb.: Jacob Carney, Reece Devine, Dion McGhee.


Det var en gang.

Det var det man håpet skulle være introen på eventyret om Class of 18-kullet i FA Youth Cup.

I forrige runde slo de ut Chelsea, regjerende mestere de siste fem årene, og med James Garner og Mason Greenwood har de vist en masse glimrende fotball denne sesongen.

De hadde ikke tapt siden 1. september.

De har samtidig bøttet inn med mål fremover i banen.

Mandag skulle man så enkelt slå Brighton, et lag som bare har vunnet tre av 13 ligakamper.

I stedet ble det snipp, snapp, snute, nesten før eventyret var i gang.

Vanskelig start

Et unødvendig straffespark og en glimrende kontring ga Brighton 2-0 før kvarteret var passert, og etter pause gjorde de 3-0 etter en dødball.

James Garner traff tverrliggeren på 0-0, og mye av kampen ble spilt som rent power play mot Brightons mål, men man kommer ikke unna at det var en meget svak forestilling, hvor United aldri klarte ordentlig å bryte gjennom bortelagets forsvar.

Brutalt oppsummert, den dårligste prestasjonen da det gjaldt som mest denne sesongen.

FRUSTRERTE: James Garner og Mason Greenwood under mandagens oppgjør.

Brighton var faktisk nær 4-0, og man må rose Brightons kampplan som fungerte perfekt. For dem. De fikk de tidlige målene, forsvarte seg heroisk og var farlige på kontringer mot et nervøst United-forsvar.

Di’Shon Bernard reduserte i siste minutt, men da var det altfor sent.

Spisstalentet Mason Greenwood forsøkte og forsøkte, men traff enten for dårlig med skuddene eller så ble han lagt i bakken av Brighton-forsvaret. Da han omsider traff godt smalt det dessverre i nettveggen, og dermed endte han målløs etter 18 mål på 13 kamper på dette nivået tidligere i sesongen.

Åtte år siden forrige tittel

Dermed var FA Youth Cup-eventyret nok en gang over for et United som egentlig har en stolt historie i turneringen. Mandag satt Nicky Butt, Ryan Giggs, Mick Phelan og Kieran McKenna på tribunen, men den neste gullgenerasjonen i turneringen lar vente på seg.

Sist United gikk til topps var året nemlig helt tilbake i 2011.

Trøsten, selv om den er liten på en slik dag, er at United fortsatt kan bli U18-mestere i ligaspillet i England denne sesongen.

Og når man først tar et mageplask så handler det om hvordan man reagerer. U18-gutta møter Liverpool til helga – en veldig viktig kamp – men også en perfekt kamp til å vise at det virkelig bor noe spesielt i denne gjengen.

Her kan du se resultater og kampreferat fra alle U18-lagets kamper denne sesongen.


LIVE:

90+5: Slutt. United er ute av denne sesongens Youth Cup.

90+1: Fire minutters tillegg.

90: 1-3: Ramazani med innlegg fra kant, og Bernard scorer med et skudd på direkten.

85: United prøver og prøver, men det er alltid en Brighton-spiller i veien. Dette blir tap.

77: Garners frispark på 16 meter blokkert, etter at Greenwood ble tatt igjen.

74: Brighton alene med keeper på en kontring, men Mengi med en vanvittig defensiv inngripen.

70: Så smalt det fra Greenwood, kjapt skudd, knallhardt, men dessverre i nettveggen.

69: Keeper gir retur på et innlegg, Ramazani skyter forbi keeper, men reddet på streken av en forsvarer.

66: Williams mistet ballen på egen halvdel, og Brighton er centimetre fra nr. 4.

64: Puigmal ut. Ramazani inn for United.

57: Svenske Elanga inn for United. Galbraith ut.

55: 0-3. Frispark ved dødlinjen, innlegg, heading i tverrligg, men returen satt i mål. Nå er situasjonen egentlig håpløs – med mindre det blir et historisk comeback.

54: Bedre treff fra Greenwood fra 18 meter nå, men rett på keeper. United vant igjen ballen høyt.

53: Brighton-kontring, farlig, men skuddet utenfor.

52: Williams snapper ballen høyt, sender til Greenwood, men han har ikke truffet rent på avslutningene i dag. En meter utenfor nå.

49: Levitt med en grusom pasning tilbake til en Brighton-spiller 20 meter fra Uniteds mål. Brighton-spissen forsøker så å filme seg til straffe, men dommeren lot seg heldigvis ikke lure.

47: Levitt med skudd over fra 18 meter.

46. 2. omgang er i gang.

45+3: Pause. Verst tenkelig omgang for United mot et Brighton-lag de er klart bedre enn. Likevel, de ga bort en unødvendig straffe og så scoret Brighton med en nydelig kontring. Da hjelper det lite at United har dominert, siden man ikke har klart å bryte ned bortelags forsvarsmur. Det føles likevel som om det er håp her, Brightons keeper virker noe slepphendt, og tålmodighet er nok et nøkkelord – sammen med tempo, flere offensive bevegelser og bredde.

45+1: Garner like utenfor etter et flott United-angrep. Galbraith i bakrom til Traore som la igjen til Garner, men skuddet altså like utenfor. Det er power play…og 0-2.

35: Galbraith skyter like utenfor fra 20 meter, etter at United har funnet litt rom i forsvarsmuren.

31: Og så et frispark og en fri heading for Brighton på motsatt side, heldigvis like utenfor.

29: Gult til Brightons Packham, etter en vill takling på Williams. Det er egentlig spill mot et mål nå.

25: Gult til Brightons Lopata, etter at Greenwood ble tatt enda en gang…Frisparket fra 18 meter skyter Greenwood rett på keeper.

23: Nesten en til for Brighton. Et innlegg fra venstre, og et nervøst United-forsvar rotet det nesten til.

19: Det er United som styrer, men det er vanskelig å finne rom. Mengi headet over etter en corner, og Greenwood skjøt halvhardt utenfor, er det vi har skapt de siste minuttene.

14: 0-2. Brighton stjeler ballen fra Greenwood på egen halvdel, og slår til med en dødelig kontring hvor venstrebacken til slutt skrur ballen i bortre kryss. Nydelig mål. Dessverre. NÅ….skal og må United-gutta vise hva de er bygd av.

13: Butt, Phelan, McKenna og Ryan Giggs skal være blant tilskuerne.

10: Greenwood har hatt ballen tre ganger. To ganger har han blitt tatt etter å ha gått av motstander. Den tredje skjøt han utenfor fra 20 meter.

6: 0-1. Gwargis. Keeper kaster seg feil vei, og Brighton tar ledelsen. Sjokkstart.

5: Straffe til Brighton. Først et skudd i tverrligger, og så en unødvendig dytt i ryggen på 16-metersstreken. Litt strent idømt mot Traore, men er ofte litt snåle avgjørelser på dette nivået.

3: James Garner med et utrolig frispark fra 25 meter, som slår knallhardt i tverrligger og ut.

1: Kampen er i gang.

Før avspark: United med de samme 11 som slo Stoke 4-1 i ligaen forrige uke. Greenwood selvsagt den største stjernen, med 18 mål på 13 kamper på dette nivået denne sesongen, mens James Garner har vært med i flere av Ole Gunnar Solskjærs tropper så langt – og satt på benken mot Reading i FA-cupen.

Merk: Fa Youth Cup 5. runde er allerede trukket. Vinneren av United – Brighton møter Everton borte, et Everton-lag som United har til gode å møte i ligaen denne sesongen, men som ligger to poeng foran United i serien – med én kamp mer spilt.