Tre poeng til U18

Davide Petrucci og Matthew James (bildet) satte inne hvert sitt mål da Uniteds U18-mannskap beseiret Norwich 2-0 på Carrington lørdag formiddag.

Men, seieren var ikke så enkel som sifrene kan gi inntrykk av, for «kanarifuglene» fra Norfolk bød på tøff motstand. Med litt hell kunne de ha funnet nettmaskene både en og to ganger før Petrucci ga rødtrøyene ledelsen. Senere i oppgjøret var de også farlig frempå i perioder.

Ut med Woods og Brandão

Manager Paul McGuinness gjorde to endringer fra laget som spilte 0-0 i ligaåpningen for en uke siden. Conor Devlin tok over for Gary Woods mellom stengene, og fikk dermed sin Academy League-debut, mens Chris Curran erstattet Evandro Brandão.

Etter en tradisjonell 4-4-2 sist, ble formasjonen nå endret til en tilnærmet 4-5-1, hvor de to kantspillerne, Curran og Cameron Stewart, bisto den ensomme rytter på topp, Federico Macheda, så snart laget gikk i angrep.

Pakket midtbane

Kampen startet med hjemmelaget i føringen, uten at det lyktes å komme til sjanser foran gjestenes keeper. Norwich ga ingenting ved dørene, og gjorde sitt til at den sentrale midtbanen ble fylt opp av både rødt og gult, og det var slett ikke lett å spille seg igjennom for noen av lagene. Det skulle derfor gå 35 minutter før gjestenes keeper ble satt på noenlunde prøve. «Kiko» Macheda fikk imidlertid ikke skikkelig snert i avslutningen fra kort hold, og keeper avverget.

Matty James, en konstant trussel

Fem minutter senere var det Matty James’ tur til å fyre løs, og denne gang var det ingenting å si på kraften i forsøket. Derimot gikk skuddet noen centimetere for høyt, og ballen smalt i oversiden av tverrliggeren.

Like før pause oppsto omgangens desidert største sjanse, da et frispark fra venstre skapte kaos i Norwich-forsvaret. Keeper Rudd fomlet skikkelig med Oliver Norwoods innsvinger, og ballen rullet på tvers av målstreken. Oliver Gill kom stormende til og gjorde sitt beste for å dytte den over linjen, men fikk ikke skikkelig kontakt med lærkulen.

United hadde nå god kontroll, så dommerens pausesignal kom litt ubeleilig.

Perfekt innlegg, og 1-0

Andre omgang startet med en flott forsering av Cameron Stewart, som kom seg løs av sin oppasser og sendte en inviterende ball inn foran Norwich-målet. Der kom Curran halsende inn fra motsatt kant, og var bare centimetere fra å sette inn ledermålet. Tonen var igjen satt, og bare tre minutter senere var det klart for dagens første fulltreffer, signert ex-Roma-spiller, Davide Petrucci.

Etter forarbeid av James og Stewart, peilet Macheda inn sin Roma-frende Petrucci, med et perfekt slått innlegg fra venstre. Det var umulig å bomme, og hodestøtet fant da også veien til nettmaskene.

Kanonade mot kanariburet

United dominerte nå oppgjøret, og kom til flere feite sjanser. En James-kanon like etter scoringen hadde fortjent en bedre skjebne enn å havne midt på keeper, og Curran så ut til å ha doblet ledelsen da han satte inn en retur fra keeper. Dessverre var han hårfint offside, og «målet» ble annullert.

20 minutter før slutt ble Norwich igjen reddet av marginene, denne gang da keeper Rudd slo et James-forsøk i egen tverrligger.

Men så plutselig våknet Norwich, og spissen Luke Daley var nære på ved et par anledninger. Først headet han like utenfor da det virket enklere å score, og deretter skjøt han like over etter å lurt bort fire United-forsvarere.

Avgjørelsen

På sidelinjen sto Paul McGuinness og var tydelig bekymret over utviklingen. Men så, 13 minutter før slutt, tok høyreback Kenny Strickland ansvar. Han plukket opp en løs ball nær midtlinjen, og sendte avgårde et millimeterpresist fremspill mot Matty James. Englands U18-representant viste noe av hva som bor i ham, først med et nydelig nedtak, og deretter ved å løftet ballen elegant over keeper og inn i bortre hjørne. Med 2-0 var kampen i realiteten avgjort.

Likevel, og til tross for nok et baklengsmål; Norwich ga aldri opp. Mens United la seg litt nedpå, spilte gjestene seg frem til noen muligheter som i det minste kunne ha gitt dem et reduseringsmål. Davey kom nærmest med et sleivskudd i tverrliggeren; men Uniteds bakre rekker holdt ut, akkurat som mot West Ham sist.

Matty James var nære på å sette inn 3-0 like før slutt, men igjen sto tverrliggeren i veien for scoring. Men nå spilte ikke det lenger noen rolle. Kampen var vunnet, og med fire poeng på de to innledningskampene, har United kommet godt igang.

Kampfakta

Manchester U – Norwich 2-0 (0-0)

51. min.: 1-0 Petrucci

77. min.: 2-0 James

Uniteds lag: Conor Devlin; Kenny Strickland, Reece Brown, Scott Wootton, Oliver Gill; Chris Curran, Oliver Norwood, Davide Petrucci, Matthew James, Cameron Stewart (Robert Brady, 69.); Federico Macheda.

Uben.innb.: Gary Woods, Nicky Ajose, Evandro Brandão, Jack Dean

Kilde: ManUnited Youth