Hungary v England: 2022 FIFA World Cup Qualifier

Maguire med mål etter Shaw-innlegg, mens Lindelöf ledet Sverige til seier mot Spania

Torsdag kveld spilte England borte mot Ungarn (med tre United-spillere i aksjon), mens Victor Lindelöfs Sverige slo et David de Gea-fritt Spania på hjemmebane.

Ungarn 0-4 (0-0) England

• 0-1 Raheem Sterling (55.)
  • 0-2 Harry Kane (63.)
  • 0-3 Harry Maguire (69.)
  • 0-4 Declan Rice (87.)

England har nå startet VM-kvalifiseringen med fire seiere etter nok en seier, og har et solid overtak i gruppe I. De ligger nå fem poeng fremfor Polen og Ungarn, og seks poeng fremfor Albania.

Raheem Sterling, Harry Kane og vår egen Harry Maguire scoret målene i Budapest.

Både Harry Maguire og Luke Shaw startet kampen, mens Jesse Lingard ble sittende på benken frem til det 84. minutt. Jadon Sancho sliter med en liten skade, og var derfor ikke med i torsdagens kamptropp. Han er fortsatt en del av England-troppen.

Det stod målløst til pause.

Etter rundt 50 minutter hadde Harry Kane en enorm mulighet, uten å klare å få lirket ballen forbi Ungarn-keeperen, men feem minutter senere gikk England uansett opp i ledelsen da Raheem Sterling satte ballen i mål etter et Mason Mount-innlegg.

Harry Kane la på til 2-0 etter forarbeid av Sterling, og med litt over 20 minutter igjen av kampen scoret enda en Harry, nemlig Harry Maguire. Luke Shaw slo en utoverskrudd corner som United-kapteinen headet i mål til 3-0. Det var nok ekstra deilig etter å ha bommet på en lignende mulighet tidlig i kampen.

Senere scoret Declan Rice Englands fjerde og siste mål etter det som må omtales som en keepertabbe.

England: Jordan Pickford: Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw – Kalvin Phillips, Declan Rice (Jordan Henderson, 88.) – Raheem Sterling, Mason Mount (Jesse Lingard, 84.), Jack Grealish (Bukayo Saka, 88.) – Harry Kane.
Ubenyttede innbyttere: Kieran Trippier, Sam Johnstone, Tyrone Mings, Conor Coady, Trent Alexander-Arnold, Reece James, Jude Bellingham, Nick Pope, Patrick Bamford.

Sverige 2-1 (1-1) Spania:

• 0-1 Carlos Soler (4.)
  • 1-1 Alexander Isak (6.)
  • 2-1 Viktor Claesson (57.)

Det kunne blitt United-duell i Sverige, men David de Gea ble sittende på benken hele kampen for spanjolene.

Victor Lindelöf, nyutnevnt landslagskaptein for svenskene, var selvsagt med fra start, og han satte sitt preg på kampen. United-stopperen spilte en meget god kamp, hvor han headet unna det meste som kunne heades unna, og han var også solid i spillets andre faser.

Sverige har nå vunnet alle de tre VM-kvalifiseringskampene de har spilt, og topper gruppa med ni poeng, to poeng fremfor Spania som har spilt fire kamper.

Allerede i kampens fjerde minutt tok Spania ledelsen ved Carlos Soler (ikke Lindelöfs feil, men Alexander Isak utlignet bare et par minutter senere. Lindelöf var involvert i oppbygningen av angrepet med en langpasning fremover.

Det var en ganske god førsteomgang, men det ble ikke flere mål, og det stod derfor 1-1 til pause.

I det 57. minutt scoret Viktor Claesson for Sverige etter et flott forarbeid av Dejan Kulusevski, og det skulle vise seg å bli kampens avgjørende mål.

Annet:

Matej Kovar fikk sin debut på det tsjekkiske U21-landslaget i kveld mot Slovakia, og det endte med 1-0-seier for tsjekkerne.

Kovar holdt med andre ord nullen – vi gratulerer!