Tre store Hernández-øyeblikk

Her er noen av Javier Hernández’ største United-øyeblikk.

Javier Hernández og Mexico vant VM-åpningskampen mot Tyskland, og den tidligere United-spilleren imponerte stort. Her lister vi opp tre av hans største øyeblikk i Manchester United-drakta.

Saken ble opprinnelig publisert i august 2017, da før Hernandez’ retur til Old Trafford.

Skjøt United mot seriegull

For en debutsesong Javier Hernández hadde i United.

Han endte 2010/11-sesongen med 20 mål, mange av dem svært viktige mål også, og det viktigste av alle var det siste målet.

United skulle møte Chelsea på Old Trafford, i en kamp som langt på vei ville avgjøre kampen om ligatittelen. Chelsea var eneste reelle utfordrer igjen, siden Arsenal hadde falt av, og de blå ville tatt over serieledelsen med seier i denne kampen.

36 sekunder tok det fra avspark og til Hernández hadde puttet ballen i nettet bak Petr Cech, og Chelsea kom seg egentlig aldri helt etter dette sjokket. Nemanja Vidic økte til 2-0, og da hjalp det lite for Chelsea at Lampard også scoret. United vant 2-1, og trengte med det bare ett poeng på de to siste kampene for å ta ligagullet.

PANGSTART: Javier Hernández sender United et gigantsteg nærmere seriegull.

Utligningen på Anfield

Hernández scoret første gangen han spilte på Anfield, den gang uten at det ga poeng (men nok om det!), og sju måneder senere slo han til igjen.

Liverpool ledet 1-0 etter en scoring i det 68. minutt av Steven Gerrard, i en kamp som i ettertid har blitt best husket for Luis Suárez rasistiske kommentarer rettet mot Patrice Evra.

Ferguson tok grep etter Gerrard-målet. Han byttet umiddelbart inn Rooney for Park, og Nani for Young, før han noen minutter senere igjen gjorde et enda viktigere bytte: Hernández erstattet Phil Jones.

Hernández brukte bare noen få minutter på å krangle inn 1-1 – etter et hjørnespark fra en annen innbytter, nemlig Nani. Den lille erten ødela dagen for de oppmøtte Liverpool-supporterne, og reddet poeng for United.

UTLIGNING: Hernández scoret i alt tre mål mot Liverpool for United. Her etter det andre.

4-3-målet mot Newcastle

Vi kunne valgt så mange Hernández-mål her. 1-0-målet i Fergusons siste hjemmekamp. Det aller siste United-målet i Ferguson-æraen i 5-5-kampen mot West Bromwich. Et av de viktige målene i Champions League eller mot andre topplag. Community Shield-debutscoringen der han scoret et merkverdig mål.

Likevel går vi for en scoring mot Newcastle, fra da han avgjorde Boxing Day-kampen i 2012. Det føles rett og slett som et erketypisk Javier Hernández-øyeblikk.

Det var i en høydramatisk kamp som Newcastle ledet både 1-0, 2-1 og 3-2, og det skjedde i beste Ferguson-stil rett før slutt. Hernández fant typisk nok rom da ingen andre fant det, og sendte Carricks nydelige pasning kaldt videre inn i nettet.

GLEDE: Michael Carrick og Javier Hernández avgjorde den høydramatiske kampen mot Newcastle til Manchester Uniteds fordel.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å fortelle oss hvilke øyeblikk vi heller burde valgt!