West Ham snudde kampen

United dominerte, men tapte.

Det så meget bra ut for United da Kirsty Hanson ga bortelaget ledelsen før minuttet var gått, men West Ham svarte fort.

Det så også meget bra ut da innbytter Lauren James ga United ledelsen på nytt med rundt ti minutter igjen, men West Ham snudde kampen helt på slutten med to frisparkmål.

United-keeper Mary Earps vil nok ikke kose seg veldig med å se høydepunktene, i en kamp som alt i alt var skuffende for United til tross for spillemessig dominans.

Pangstart på kampen

Det tok ikke lang tid før målene begynte å renne inn på Rush Green Stadium. United tok ledelsen etter 48 sekunder da Kirsty Hanson raget høyest, og headet bortelaget i ledelsen etter et nydelig innlegg av Jane Ross – som kom til United fra nettopp West Ham.

West Ham er ikke noe dårlig fotballag, og United fikk ikke lede lenge – i kampens tredje minutt headet Laura Vetterlein inn utligningen etter å ha slått Martha Harris i duellen.

United var til tross for utligningen det klart beste laget i førsteomgangen, og kunne fort tatt ledelsen igjen på en av de mange dødballene, eller på en av sjansene Leah Galton enten fikk eller skapte. Samtidig var heller ikke West Ham ufarlige – de viste at de hadde mer å by på enn alle andre lag United har møtt fra utenfor «de tre store».

Det stod 1-1 til pause.

GA UNITED LEDELSEN: Kirsty Hanson.

Innbytteren fikset ledelse, men West Ham snudde

United fortsatte dominansen etter pause, og Jackie Groenen burde i det 53. minutt gitt United ledelsen. Leah Galton gjorde et glimrende forarbeid da hun driblet seg fri og slo inn fra venstre, men Groenen fikk aldri kontroll på ballen i midten. En kunne se det på henne at hun skjønte hvor stor sjansen faktisk var.

Selv om United var best, så var det uansett ikke slik at det kom sjanse på sjanse. Lauren James (som har slitt med en skade, noe som skal være grunnen til at hun ikke startet) kom inn, uten at det hjalp umiddelbart i en kamp som ble preget av mange frispark.

I det 80. minutt hjalp det, heldigvis. Lauren James ble spilt gjennom, og var som så ofte før iskald alene med keeper.

Dessverre utlignet Katharina Baunach rett etterpå igjen med et frispark som gikk gjennom hele forsvaret og inn i det lengste hjørnet, og rett før ordinær tid var over, så fikk West Ham frispark like utenfor sekstenmeteren. En krangel førte til at West Hams Kiernan fikk sitt andre gule kort, men akkurat på frisparket hadde det lite å si at West Ham var én spiller mindre, og Baunach satte inn sitt andre frispark for dagen. United-keeper Mary Earps imponerte ikke i noen av frisparksituasjonene.

United ville vært oppe på fjerdeplass med seier, men blir nå værende på femteplass. Her er tabellen.

West Ham United 3–2 (1-1) Manchester United

Women’s Super League
Rush Green

Mål: 0-1 Kirsty Hanson (1.), 1-1 Laura Vetterlein (3.), 1-2 Lauren James (80.), 2-2 Katharina Baunach (83.), 3-2 Baunach (90.).
Rødt kort: Leanne Kiernan (89.).

Manchester United: Mary Earps – Amy Turner, Abbie McManus, Millie Turner, Martha Harris – Hayley Ladd, Katie Zelem (C), Jackie Groenen (Ella Toone, 72.) – Kirsty Hanson (Jess Sigsworth, 81.), Jane Ross (Lauren James, 58.), Leah Galton.
Ubenyttede innbyttere: Aurora Mikalsen, Lotta Ökvist, Lizzie Arnot, Kirsty Smith.