Vi tar gjerne en ny 5-3-seier.

Som vi var inne på i denne saken, så har vi hatt en del gode resultater når vi har besøkt Tottenham, selv om besøkene de siste årene har blitt mindre hyggelige.

Her har vi listet opp tre minneverdige seiere på bortebane mot Tottenham.

Solskjærs første Spurs-besøk

Helt i starten av United-karrieren, så scoret Solskjær to mål mot Tottenham på Old Trafford, og han hadde altså allerede presentert seg for Spurs-fansen.

I januar (lørdag var det akkurat 22 år siden) besøkte vi White Hart Lane, og igjen tegnet Solskjær seg på scoringslista da United vant 2-1.

Målet kom etter herlig samspill med Eric Cantona.

Det er ikke akkurat en seier vi husker på samme måten som de to triumfene under, men i disse Solskjær-tider får denne kampen en ekstra betydning.

PS. Solskjær scoret to mål til på White Hart Lane noen år senere, men da ble det bare uavgjort. I alt scoret han sju mål mot Tottenham – bare mot West Ham og Nottingham Forest scoret han flere.

MÅLSNIK: Vi mangler bilde fra den aktuelle kampen, men her er Solskjær etter det ene av sine to mål mot Spurs tidligere den samme sesongen.

En opphenting av de sjeldne

Undertegnede gikk glipp av førsteomgangen av dette oppgjøret. Det var kanskje like greit.

Tottenham ledet 3-0 til pause, og så ut til å gå mot en enkel seier mot den tredoble ligamesteren, men United slo knallhardt tilbake etter pause.

Ferguson ga beskjed til spillerne om at Spurs ville kollapse om United bare scoret tidlig i den andre, og det tok ikke lang tid før Andy Cole hadde redusert etter et Gary Neville-innlegg.

Laurent Blanc scoret sitt første mål for klubben, og reduserte til 2-3, før Ruud van Nistelrooy headet inn 3-3 – på det tidspunktet hadde alle Uniteds mål vært headinger.

United hadde rundt 20 minutter igjen på klokka, og derfor var det ingen overraskelse at United hadde mer på lager. Ole Gunnar Solskjær la igjen en Paul Scholes-pasning til Juan Sebastián Verón, som tok med seg ballen inn i Spurs-feltet og dunket den i mål med venstrefoten (feiringen av målet kan en se på bildet øverst i saken). Noen minutter før slutt fastsatte David Beckham sluttresultatet til 5-3 til bortelaget. For en kamp!

SCORET DET SISTE MÅLET: David Beckham.

Den største seieren – med Sheasy i mål

Vår aller største borteseier mot Tottenham kom i 2007, og det under litt spesielle omstendigheter.

Scoringer fra Ronaldo (straffespark), Vidic, Scholes og Giggs gjorde at United ledet 4-0, men det er ærlig talt ikke scoringene vi husker best fra denne kampen.

Det er John O’Shea.

United brukte opp sitt siste bytte da O’Shea erstattet Giggs i det 80. minutt, og så ble Edwin van der Sar skadet, og måtte ut. Først så det ut til at Rio Ferdinand skulle gå i mål, før det heller endte opp med å bli O’Shea.

Iren ble testet ved noen anledninger, men bestod testene på strålende vis – og beviste nok en gang at han var en skikkelig potet!

Alle tre kampene vi har valgt er for øvrig fra Solskjærs tid i klubben (selv om han ikke var involvert i alle kampene), så bruk gjerne kommentarfeltet til å mimre om sene vinnermål fra spillere som McClair (1991) og Coppell (1979) – eller noe helt annet!