– Drosjesjåføren trodde jeg ville ha en bit av osten han gnafset på

TORINO: Språktrøbbel for Bjarte Valen før Juventus-United.

Endelig sol!

Onsdag 7. november

Det har regnet ustanselig siden jeg ankom Torino. Jeg fisker ikke etter medfølelse, for som min datter på seks år sa i telefonen til meg i går ettermiddag: «Pappa, det er du jo vant til fra Bergen uansett».

Men onsdag morgen skinner solen og rammene for kveldens kamp burde være perfekte. 

Italienerne har så langt vist seg å være et førsteklasses vertskap, men manglende engelskkunnskaper skaper visse utfordringer.

I går prøvde jeg å forklare drosjesjåføren min at jeg var norsk. Han trodde jeg ville ha en bit av osten han satt og gnafset på mens han kjørte slalåm i reneste Alberto Tomba-stil og tutet på alt og alle.

Hvordan begynner man egentlig å nøste opp i en slik misforståelse? Når ingen av oss skjønner noe den andre sier…

HER STÅR SLAGET: I bakgrunnen kan man skilte Alpene, derav navnet på den gamle hjemmebanen Stadio delle Alpi. Siden Alpene ikke kunne sponse den nye hjemmebanen som ble bygget der den gamle lå, var det greit å ha den tyske finansgiganten Allianz med på laget. Derav navnet Allianz Stadium. Kjedelig navn, flott stadion.

Beste idéen jeg klekket ut på sparket var å vise et bilde av det norske flagget på mobilen. Da smilte han og sa: «Ah, Danimarca!» Close but no cigar, tenkte jeg.

Det var en heller kort drosjetur.

Det tror jeg vi begge var glade for.

Your way, José

Tirsdag 6. november

Juventus sin nye hjemmebane, som åpnet i 2011, er som det meste annet italiensk design, utrolig stilig. Alt er i svart og hvitt og det er bygget på en meget elegant måte.

Vi måtte nesten helt ned i kjelleren for å finne pressekonferanserommet der José Mourinho og Paul Pogba delte sine tanker om den nært forestående kampen.

Etter seansen delte jeg mine tanker og Mourinhos og Pogbas tanker. Det ble mange tanker på en gang, men så er det jo en gang tanken som teller, ikke sant?

Video om pressekonferansen, mitt tips til lag og mer:

Vi er på plass!

Klokken 18.45 (skandinavisk tid) skal José Mourinho være på plass i stolen foran Bjarte Valen her, og vi følger pressekonferansen sekund for sekund i en egen sak.

– Paul var alltid smilende

– Paul Pogba pleide å komme hit, ikke sant? Tikk
– Pogba var glad i kebab? Tikk
– Dere stiller opp på et bilde for United.no? Tikk
– Så kjører vi tommelen i været og ser ekstra glade ut…Tikk

 

Brødrene Orhan og Halil Oner eier og driver kebabrestauranten Olimpico i gaten Via Filadelfia, like ved Torino sin hjemmebane. Her fikk brødrene ofte besøk av Uniteds midtbanestjerne Paul Pogba da han spilte for Juventus.

De to tyrkiske brødrene har et noe begrenset ordforråd på engelsk, men fikk forklart til united.no at Pogba frekventerte restauranten deres jevnlig, og at Patrice Evra også pleide å stikke innom.

De to brødrene har fått en aldri så liten kultstatus i Torino og i dagens utgave av La Gazzetta dello Sport har storavisen viet en helside til brødrene som de stolt viste frem.

Happy Ferguson Day!

Tenk at det er hele 32 år siden allerede! 6. november i 1986 fikk United en ny manager da Alex Ferguson overtok sjefsstolen på Old Trafford etter Ron Atkinson. Resten er, som det så fint heter, historie.

Happy Alex Ferguson Day!

Det er to uker siden kollega Eivind Brennhovd Holth beskrev flyplassen i Manchester som verdens mest dysfunksjonelle sist United var i aksjon i Champions League.

Jeg er på plass i Torino, og kan konstatere at flyplassen i Juventus sin hjemby er den rake motsetningen, men jeg tok trolig mitt livs korteste busstur fra flyet til terminalen. Den var på knappe 30 meter og varte i drøye ti sekunder.

Mimring på museet

Gode forberedelser er ofte halve jobben, så jeg bestilte et hotell som ligger like ved Juventus sin stadion. Det første jeg gjorde etter innsjekk var å ta en tur til stadion for å ta Juventus sitt klubbmuseum i nærmere øyesyn.