Topp mot bunn på Loftus Road

OPPDATERT PREVIEW: Hvor mange Queens Park Rangers-spillere trengs for å stoppe Robin van Persie?

Tre, som i tilfellet på bildet over, syntes i alle fall å være nok da lagene møtte hverandre på Old Trafford før jul. Premier Leagues toppscorer ble ufarliggjort av QPR-forsvaret og fikk til lite i en kamp hvor United vant 3-1 etter å ha ligget under.

Det var i stedet Jonny Evans, Darren Fletcher og Javier Hernandez som sørget for United-seier.

Lørdag ettermiddag møtes lagene igjen, og også denne gangen kjemper de på to vidt forskjellige punkter.

United leder Premier League suverent med tolv poeng, har kvalifisert seg til kvartfinalen i FA-cupen og skaffet seg et godt resultat borte mot Real Madrid i Champions League-åttendelsfinalen.

For Queens Park Rangers er det sju poeng opp til sikker plass, de røyk ut av FA-cupen mot League One-laget Milton Keynes Dons og har ikke spilt i Europa siden de røyk ut mot Partizan Beograd i andre runde av UEFA-cupen i 1984.

Må vinne minimum seks kamper

For å overleve i det gode selskap er Queens Park Rangers nødt til å ta flere poeng på de siste tolv kampene enn de har gjort på sine første 26. Antakeligvis trengs det minimum seks seire for å ha noen som helst mulighet om fornyet kontrakt – hittil denne sesongen har de kun vunnet to. Klubben står riktignok med kun ett tap etter nyttår, men alt for mange uavgjortresultater gjør at avstanden til lagene over streken ikke minsker.

QPR-fansen har ventet i spenning denne uka på om nyinnkjøpet Loic Remy blir friskmeldt i tide. Spissen har vært skadet i noen uker, og på klubbens pressekonferanse før kampen avslørte manager Harry Redknapp at det fortsatt er for tidlig å si hvorvidt franskmannen vil bli involvert. José Bosingwa og Andy Johnson er fortsatt ute med skader, mens Fabio ikke har lov til å spille mot klubben han er lånt ut fra.

FORMEN – QPRs 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

9. feb.

Swansea

PL

B

1-4

2. feb.

Norwich

PL

H

0-0

29. jan.

Man. City

PL

H

0-0

26. jan.

MK Dons

FAC

H

2-4

19. jan.

West Ham

PL

B

1-1

V: 0

U: 3

T: 2

Mål: 4-9

United

Det meste har gått Manchester Uniteds vei de siste ukene. 1-1 på Santiago Bernabéu gir et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Old Trafford i begynnelsen av mars, og mens De røde djevlene har vunnet tre strake ligakamper, har Manchester City gått like mange uten seier. Dermed har forspranget i toppen av Premier League økt til hele tolv poeng. Denne helgen kan forspranget øke ytterligere: Dersom United gjør jobben mot Queens Park Rangers vil City ligge hele 15 poeng bak når de sparker i gang sin kamp på søndag – en tøff hjemmekamp mot Chelsea.

United har ikke tapt en kamp av betydning på over tre måneder (nederlagene mot Galatasaray og Cluj kom etter at laget var sikret gruppeseieren i Champions League) og er naturligvis store favoritter til å trekke det lengste strået mot Premier Leagues jumbolag.

Phil Jones måtte av med skade i 2-1-seieren mot Reading i FA-cupen mandag, og lørdagens oppgjør kommer for tidlig på unggutten. Paul Scholes og Darren Fletcher er også ute, men bortsett fra det er alle spillerne kampklare.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

18. feb.

Reading

FAC

H

2-1

13. feb.

Real Madrid

CL

B

1-1

10. feb.

Everton

PL

H

2-0

2. feb.

Fulham

PL

B

1-0

30. jan.

Southampton

PL

H

2-1

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 8-3

—————————————————————————–

Statistikk

  • Queens Park Rangers har aldri slått United i Premier League.

  • Siste hjemmeseier til QPR mot United kom i mai 1989.

  • Harry Redknapp har vunnet kun tre av 32 oppgjør i karrieren mot United.

  • De tre siste hjemmekampene til QPR har endt målløse.

  • Dersom United holder nullen vil det bli første gang de gjør det i tre strake Premier League-kamper denne sesongen.

PL-møter mellom klubbene på Loftus Road

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

2-0

Rooney, Carrick

1995/96

1-1

Cantona

1994/95

3-2

Scholes 2, Keane

1993/94

3-2

Kanchelskis, Cantona, Giggs

1992/93

3-1

Ince, Giggs, Kanchelskis

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 12-6

Fullstendig ligastatistikk mellom klubbene (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

41

17

3

1

44-14

8

7

5

30-28

25

10

6

74-42

Dommeren

Anthony Taylor dømmer kampen mellom topp og bunn i Premier League. 34-åringen fra Manchester-forstaden Wythenshawe har vært Premier League-dommer siden 2010 og kom på lista over FIFA-dommere 1. januar i år.

Han har dømt United tre ganger tidligere denne sesongen, og det har endt med to seire (2-1 mot Newcastle i Ligacupen og 4-2 mot Stoke i ligaen) og ett tap (0-1 borte mot Norwich).

Ingen dommere har vist ut flere spillere i PL denne sesongen enn Taylor med seks.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.