Her er Martials fem beste United-kamper

Anthony Martial har spilt 211 kamper for United. Vi har listet opp de fem største og beste.

Anthony Martial stjal overskriftene etter onsdagens oppgjør mot Sheffield United. Naturligvis, vil mange si, etter at franskmannen scoret Uniteds første hat-trick siden Robin van Persie puttet tre mot Aston Villa i 2013.

Siden Martial debuterte mot Liverpool i 2015, har 24-åringen rasket med seg 67 mål på 211 kamper, og 24-åringen har ved mange anledninger vist seg som en viktig mann for Manchester United.

Her har vi forsøkt å rangere Martials topp fem kamper for klubben. Vurderingskriteriene er viktigheten av franskmannens bidrag, enten det er for klubben, eller for egen karriere.

5: Man United 1-0 Tottenham 28. oktober 2017

Begynnelsen av 2017/18-sesongen var kanskje den perioden der Mourinhos United så aller best ut. Med en fersk Romelu Lukaku, en Paul Pogba i storslag og en Henrikh Mkhitaryan som leverte målgivende på løpende bånd, så det virkelig ut som at de røde fra Manchester skulle kjempe om ligatittelen. Etter seks runder lå bare byrival City foran på målforskjell.

Så snudde lykken for United. Borte mot Liverpool klarte ikke United å få med seg annet enn ett poeng, før den famøse skrellen mot Huddersfield runden etter. Plutselig var United avhengige av en seier i hjemmekampen mot Spurs for å ha heng på de lyseblå naboene.

PROBLEMLØSER: Da United ikke fikk hull på forsvaret til Tottenham, var Martial kjekk å ha.

Og det så lenge mørkt ut. Spissduoen Rashford og Lukaku klarte ikke å få hull på byllen, og Mauricio Pochettinos forsvarsmur virket ugjennomtrengelig. Helt til Mourinho satte inn en viss franskmann. Med 20 minutter igjen på klokka entret Martial banen.

Elleve minutter senere headet Lukaku Martial gjennom. Den daværende 22-åringen pirket ballen forbi Lloris og satte dermed inn 1-0, som ble sluttresultatet.

Det skal sies at United til slutt endte opp sjanseløse mot City i ligasammendraget, men scoringen til Martial holdt liv i håpet om å gjeninnta tronen for Manchester Uniteds del.

4: Chelsea 2-2 Man. United

Nesten ett år senere sto en ny storkamp på trappene for United. Denne gangen handlet det ikke om å henge seg på noen ligaleder – til det var United for langt bak. Etter de første åtte kampene lå United på en skuffende åttendeplass, etter å ha tapt tre kamper. Da ville nok de fleste sagt at det passet dårlig å møte andreplasserte Chelsea på bortebane.

Og det var for så vidt tilfelle etter 45 minutter. Antonio Rüdigers heading etter 21 minutter sørget for at det sto 1-0 til hjemmelaget på Stamford Bridge.

I andreomgangen derimot, virket det nesten som at gode gamle United var tilbake på banen. De røde leverte en snuoperasjon sir Alex Ferguson verdig.

Etter 55 minutter endte ballen opp hos ‘Tony Martial i boksen. Ett silkemykt nedtak og en hard volley senere, sto det 1-1 i London.

DOBBEL MARTIAL: Franskmannen burde blitt matchvinner med sine to scoringer mot Chelsea i 2018.

Men franskmannen var ikke ferdig der. Etter 72 minutter fant Marcus Rashford rekkekamerat Martial på venstresiden. Det som fulgte er noe Martial nærmest har patentert gjennom sin tid i England. Lynvingen dro seg inn på sin høyre fot og satte ballen på karakteristisk vis nederst i høyre hjørne.

Dermed tok United ledelsen på Stamford Bridge, og lå an til en meget imponerende borteseier. Dessverre klarte ikke de røde djevlene å holde på ledelsen, og seks minutter på overtid utliknet Ross Barkley til 2-2.

Til tross for utlikningen kan det ikke legges skjul på at to mål mot et sterkt Chelsea lag ikke var annet enn imponerende fra Martial.

3:  Man. United 2-1 Everton

Før inneværende sesong var det debutsesongen som var den mest imponerende tallmessig for Martial. Franskmannen ble hentet fra Monaco som verdens dyreste tenåring, og skulle vise seg å bli viktigere enn noen kunne ane. Spissen avsluttet sesongen med 17 mål i alle konkurranser, i en alder av bare 20 år.

Viktigheten til franskmannen skulle også vise seg i semifinalen i FA-cupen. På Wembley sto Everton for tur, i en kamp der Martial ble direkte avgjørende.

Den unge pariseren var en konstant trussel fra venstresiden og kreerte Uniteds første mål, da han driblet seg fint forbi Mohamed Besic før han fant Marouane Fellaini med en god pasning.

Senere i kampen skapte Martial en nærmest identisk kopi, der det eneste unntaket var at Fellaini ikke maktet å sette ballen i mål.

Til tross for Martials fart og kreativitet langs kanten, klarte ikke United å holde på ledelsen. Etter et innlegg av ex-red Tom Cleverley satte Chris Smalling ballen i eget mål, og det sto dermed 1-1 på resultattavla på den engelske nasjonalstadion.

Det ville ikke Martial ha noe av.

Fra sin utgangsposisjon på venstre flanke, kombinerte han med Marcus Rashford og Ander Herrera. Spanjolen fikk tuppet franskmannen alene gjennom mot Everton-målvakt Robles, og der gjorde den kliniske avslutteren ingen feil. Han fant sitt vante hjørne og satte inn 2-1 tre minutter på overtid.

Dermed tok United seg til finale mot Crystal Palace, og vant FA-cup-trofeet for første gang siden 2004.

VILL JUBEL: Det er lov å feire når man har sikret klubben sin finale på Wembley.

2: Man. United 3-1 Liverpool

Hvem kan vel glemme denne drømmedebuten?

Da United hentet 19 år gamle Martial for en halv milliard kroner i 2015, ble det mye kritikk. Hvordan kunne United finne på å kjøpe en så ung og uerfaren spiller for så mye?

Svaret på det kom ganske raskt.

På stillingen 1-0 mellom United og Liverpool på Old Trafford, byttet van Gaal inn purunge Martial.

En Herrera-straffe og en Benteke-brasse senere sto det 2-1 på Old Trafford. Da våknet det franske talentet med nummer ni på ryggen.

DRØMMEDEBUT: Martial gjorde en ikonisk debut mot Liverpool på Old Trafford.

Ashley Young chippet en ball over Nathaniel Clyne til Martial, som med et voldsomt rykk satte fart mot Martin Skrtel.

Med åtte touch sendte franskmannen slovaken med over 200 kamper for Liverpool i pølsebua, og satte ballen i det lengste hjørnet, skremmende likt hvordan landsmannen Thierry Henry gjorde det i glansdagene.

Scoringen er blant de mest ikoniske i United etter at sir Alex Ferguson ga seg, og befestet Anthony Martials plass i hjertene til United-fansen fra dag en.

1: Man. United 3-0 Sheffield United

Denne blir jo litt vanskelig å komme unna.

Med sitt første hat-trick i karrieren, Uniteds første hat-trick i Premier League siden 2013, og strålende prestasjon som avgjorde en relativt viktig ligakamp, er dette Anthony Martials beste kamp for Manchester United (hittil).

24-åringen satte tonen for kampen allerede etter seks minutter da han som en «fox in the box» ekspederte Marcus Rashfords innlegg i mål med venstre fot.

Dette var i høyeste grad en «nummer ni-scoring», og det var også hans andre mål. Fra nærmest samme posisjon satte Martial ballen forbi bortelagets Simon Moore, denne gangen med høyrefoten.

Det skal også nevnes at mellom disse målene, skulle franskmannen hatt en målgivende, da han serverte rekkekamerat Rashford på nærmest blank kasse, uten at engelskmannen klarte å få ballen på mål.

LURING: Martial viste seg som en avslutter av rang mot Sheffield United. Spesielt chippen som sikret det tredje målet var lur.

Rosinen i pølsa skulle komme 75 minutter inn i kampen, da Martial la på sitt tredje og siste for dagen med en sylfrekk chip. Uniteds nummer ni kombinerte fint med nevnte Rashford, og alene med keeper gjorde hat-trickhelten ingen feil.

Han ble dermed den trettende spilleren som scorer ligahat-trick for United i Premier League-æraen. Skal han ta igjen sjefen derimot, må han gjenta bragden to ganger til. Solskjær scoret nemlig minst tre mål i tre forskjellige kamper i Premier League.