ellagroenen0

To United-spillere på scoringslista

Ni United-spillere var i aksjon for sine respektive landslag tirsdag kveld.

Nord-Irland 0-5 England

Mary Earps og Ella Toone spilte hele kampen for England da de vant 5-0 borte mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen.

Earps holdt nullen, mens Toone fulgte opp fredagens hat trick med å levere både mål og to målgivende pasninger her. Toone har nå spilt 13 landskamper, og har scoret 10 mål.

Alessia Russo og Katie Zelem var ubenyttede innbyttere.

England ligger svært godt an til å kvalifisere seg til neste års VM, siden de ligger fem poeng foran Østerrike med to kamper igjen – men motstander i neste VM-kvalifiseringskamp er nettopp Østerrike på bortebane.

bethanyenglandtoone
SCORET IGJEN: Ella Toone, her sammen med Bethany England i september.

Nederland 5-1 Sør-Afrika

Jackie Groenen har scoret sju mål siden hun signerte for Manchester United i 2019. Dessverre har ingen av disse målene blitt scoret i Manchester United-drakt!

Hun er nemlig langt farligere for Nederland, og tirsdag kveld scoret hun sitt niende landslagsmål da hun med et fint langskudd ga Nederland ledelsen 1-0 i privatlandskampen mot Sør-Afrika. Det ble til slutt 5-1. Groenen ble byttet ut i det 64. minutt, på stillingen 3-1.

Groenen hadde ellers tre målgivende pasninger da Nederland smadret Kypros på fredag.

Manchester United Women Training Session
SCORET: Jackie Groenen.

Skottland 0-2 Spania

Ona Batlle spilte hele privatlandskampen mot Brasil på torsdag, men tirsdag kveld ble hun plassert på benken fra start i denne VM-kvalifiseringskampen borte mot Skottland. Hun kom uansett innpå i det 76. minutt, like før spanjolene doblet ledelsen. Martha Thomas var den eneste United-spilleren som startet denne kampen, men hun gikk målløs av banen da hun ble erstattet av ex-red Jane Ross i det 85. minutt.

Spania har allerede vunnet gruppa (og med det kvalifisert seg til neste sommers VM-sluttspill, mens Skottland for øyeblikket ligger an til å ende på andreplass, og med det ta playoff.

marthathomas210921
JAKTER VM-PLASS: Martha Thomas og Skottland.

Norge 2-1 Polen

Norge vant en knepen 2-1-seier mot Polen på Ullevaal i en kamp hvor det norske slaget slet en del på slutten, og med marginer imot (inkludert på noen dommeravgjørelser) kunne dette blitt et helt annet resultat.

Maria Thorisdottir spilte hele kampen for Norge, mens Vilde Bøe Risa spilte i den andre omgangen. Begge så i løpet av en kort periode i andreomgangen ut til at de potensielt pådro seg skader, men begge kunne fullføre, så da var det nok heldigvis mer vondt enn alvorlig.

Thorisdottir hadde en god sjanse til å score i førsteomgangen, men er nok enn så lenge bedre til å hindre mål enn til å score mål!

Norge topper gruppa i VM-kvalifiseringen, og er tre poeng foran Belgia med to kamper igjen. Belgia har dog bedre målforskjell, og møter nettopp Norge i Belgia i nest siste kamp i september.

vildeboerisa050422
KOM INNPÅ: Vilde Bøe Risa.

Kasakhstan 0-3 Wales

Wales vant 3-0 borte i VM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan tirsdag kveld, og Hayley Ladd spilte hele kampen for Wales.

Carrie Jones, som imponerte i walisernes tap mot Frankrike på fredagskvelden, kom her innpå i det 75. minutt. Chloe Williams (som er lånt ut til Blackburn denne sesongen) ble igjen sittende på benken hele kampen.

Wales ligger på andreplass i gruppa, og har gode sjanser til å havne i playoff, men kampene i september er mot de to lagene som potensielt kan gå forbi Wales, nemlig Slovenia og Hellas.