JG

To nye assists og nier på børsen: – Viste klasse

Mange av våre utlånte var i aksjon denne helgen, med veldig varierende resultater. Én spiller leverte til nier på børsen da laget hans tok seg nærmere Premier League-opprykk, mens en annen tabbet seg ut da laget hans rykket ned.

Nottingham Forest 5-1 Swansea

James Garner var sterkt delaktig da opprettholdte status quo i kampen om andreplassen og opprykk fra Championship med 5-1-seieren hjemme mot Swansea lørdag.

Sam Surridge står riktignok igjen som den største Forest-helten etter sitt hat trick, men det kan han gi Garner en stor del av æren for.

Midtbanemannen serverte flere praktfulle hjørnespark og rett etter pause klarte også Surridge å heade ballen i mål til 2-1-ledelse.

garner060422
CORNERTAKER: James Garner har vist seg å ha én av Championships mest presise høyreføtter denne sesongen.

Bare kort tid senere var Garner igjen viktig da han flikket ballen forbi sin oppasser, satte fart fremover og la ballen på sølvfat til Surridge, som gjorde sitt andre og Forests tredje.

Uniteds utlånssoldat hadde også et forsøk på mål, men 21-åringen måtte til slutt nøye seg med to målgivende pasninger.

Nottingham Post belønner Garner med en sterk nier på børsen:

– Viste sin klasse, spesielt etter pausen. Han er så komfortabel med ballen og skaffet seg også noen briljante assists da han kombinerte med Surridge, skriver lokalavisens Sarah Clapson.

Salford City 2-2 Mansfield Town

Mandagen ble en skuffelse for Mansfield. Med seier mot Salford City ville de vært på opprykksplass før siste serierunde, men etter at Salford utlignet i andreomgangen så handler nå egentlig alt om å klare en playoffplass i det hele tatt.

Nathan Bishop stod som vanlig i mål for Mansfield.

Det var lite han kunne gjøre med baklengsmålene, og nå må han bare gjøre sitt beste for å stenge buret mot Forest Green i den siste serierunden, for poeng vil uansett være nok til å sikre playoff. Hvis både Northampton og Bristol Rovers taper poeng i siste kamp så kan Mansfield fortsatt rykke direkte opp, men det er usannsynlig siden begge møter lag i bunnen som har lite å spille for, og i Bristol Rovers’ tilfelle så spiller de hjemme mot et direkte svakt og nedrykksklart Scunthorpe-lag.

Celtic 1-1 Rangers

Ligagullet ville vært så godt som i boks for Celtic med seier her, mens med Rangers-seier ville de blåkledde i Glasgow begynt å undre seg på om det kunne være en mulighet for å snyte Celtic for triumfen.

Det ble heller 1-1, og Celtic leder dermed med seks poeng med tre kamper igjen av sesongen.

I det 87. minutt ble Amad Diallo byttet inn, uten at han klarte å utgjøre forskjellen. Han fikk gult kort bortimot umiddelbart etter innhoppet.

Dundee United 1-0 Motherwell

Dylan Levitt var tungen på vektskålen da Dundee United tok seieren med sifrene 1-0 over Motherwell lørdag. Midtbanemannen spilte samtlige 90 minutter og scoret kampens eneste mål.

Med drøye ti minutter igjen av den første omgangen fyrte 21-åringen løs og traff en Motherwell-spiller på vei mot mål. Dermed gikk ballen i en bue over gjestenes Liam Kelly.

Levitt og kompani har dermed en god mulighet til å kvalifisere seg til spill i Europa neste sesong. Kampen mot Ross County 14. mai kan vise seg å bli helt avgjørende.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
HET: Dylan Levitt har tegnet seg på scoringslisten flere ganger den siste tiden.

Aston Villa 2-0 Norwich

Norwich spiller Championship-fotball neste sesong. Det ble klart etter at Brandon Williams og kompani gikk på et 2-0-tap borte mot Aston Villa i Birmingham lørdag ettermidag.

Det er også et nederlag Brandon Williams må ta på seg en del av skylden for.

Backen skled og mistet fotfeste i en duell mot Ollie Watkins rett før pause. Da forsvarskollega Sam Byram ikke klarte å komme Williams til unnsetning, kunne Villa-spissen hamre inn 1-0 forbi Tim Krul.

Aston Villa v Norwich City - Premier League
SKUFFELSE: Brandon Williams har fått mye tillit i Norwich denne sesongen, men backen klarte ikke å bidra til fornyet Premier League-kontrakt for kanarifuglene.

Williams var også mannen som mistet ballen før Villas 2-0-scoring, som Danny Ings satte i nettmaskene tre minutter på overtid av andre omgang.

Uniteds unge back belønnes likevel med en syver på børsen til Norwich Evening News.

Burton 1-2 Wycombe

Matej Kovar avsluttet utlånet til Burton Albion med et knepet 2-1-tap for Wycombe lørdag. Tidligere Burnley-spiller Sam Vokes scoret kampens første for gjestene, før Gassan Ahadme svarte med utlikning kvarteret før slutt.

Det holdt imidlertid ikke til poeng, ettersom Jordan Obita sikret Wycombe seieren med sitt mål i sluttminuttene.

Kovar skal ha gjort en og annen god redning, og skal heller ikke ha blitt syndebukk i noen av bortelagets scoringer.

IKKE NOE Å HENGE MED GEIPEN OVER: Matej Kovar imponerte da han først fikk sjansen for Burton.

Tsjekkeren er seks seniorkamper rikere etter oppholdet i Burton. 21-åringen slet benken i begynnelsen av sitt utlån, men fikk mer tillit mot sesongslutt. Den tilbakebetalte han også greit.

Kovar holdt nullen i sine fire første kamper og ble også tatt ut på «ukens lag» i League One flere ganger.

Burton avslutter sesongen på 16. plass, med trygg distanse ned til nedrykksstreken, men også med langt opp til opprykkskampen.

Universidad Católica 2-3 Flamengo

Andreas Pereira fikk spille andreomgangen da Flamengo beseiret Universidad Católica på bortebane natt til fredag. Midtbanespilleren kom inn som innbytter til pause på stillingen 2-1 og kunne rusle av etter sluttsignalet med en 3-2-seier i lomma.

Pereira skal ha levert en hel grei kamp, men uten å være involvert i målet til Lázaro, som altså skulle vise seg å bli avgjørende.

Uniteds utlånte brasilianer var en betrodd mann i Flamengo under fjorårssesongen, men etter nyttår har det blitt færre minutter på den ballsikre 26-åringen.

Flamengo og Pereira vant mot Altos i en cupkamp søndag kveld, men der var ikke Pereira i troppen.

AP (3)
KOM INN FRA BENKEN: Andreas Pereira fikk 45 minutter pluss tillegg da Flamengo vant 3-2 fredag.

Andre:

• Donny van de Beek er fortsatt skadet, og ikke i Evertons tropp mot Chelsea.
  • Ethan Laird var ikke i troppen til Scott Parker da Nottingham Forests opprykksrivaler fra Bournemouth slo Blackburn med sifrene 3-0 lørdag.
  • Tahith Chong og Teden Mengi er begge fortsatt skadde og var heller ikke med da Birmingham spilte 1-1 borte mot Cardiff lørdag.
  • Napoli slo Sassuolo med kalassifrene 6-1 lørdag, men det var uten Axel Tuanzebe på banen. Han måtte se storseieren fra benken. Vi tar med oss at Amir Rrahmani og Kalidou Koulibaly, som er Tuanzebes konkurrenter på stopperplass, scoret hvert sitt mål.
  • Nittendeplasserte Alavés er i desperat poengnød i La Liga, og tok tre svært viktige og overraskende poeng da de slo Champions League-semifinalist Villarreal 2-1 lørdag. Det gjorde de imidlertid uten Facundo Pellistri, som ble sittende på benken.
  • Anthony Martial har ikke blitt noen voldsom suksess i Sevilla. Franskmannen er fortsatt ikke tilbake fra skaden han pådro seg i kamp mot Real Madrid og gikk glipp av Sevillas 1-1-kamp mot Cádiz lørdag.
  • Det ble heller ingen spilletid på Reece Devine da Walsall spilte 2-2 borte mot Colchester lørdag. Backen ble sittende på benken gjennom hele kampen. «The Saddlers» er allerede sikret plass i League Two før neste sesong.
  • Doncaster Rovers rykker ned fra League One, til tross for at de avslutter sesongen som ubeseiret på sine siste tre kamper. Lørdag spilte de 1-1 mot Oxford, med Ethan Galbraith som tilskuer fra benken. Seier hadde uansett ikke holdt til ny kontrakt, med mindre Rovers hadde vunnet med flere enn 20 mål.
  • Di’Shon Bernard kom aldri inn fra benken i Hulls bortekamp mot Bristol City lørdag. Det er kanskje like greit, med tanke på at tigrene fra øst-England tapte oppgjøret med hele 5-0.