Uavgjort i Durham – United vant på straffer

Første kamp i ligacupgruppespillet endte med straffeseier for United etter 2-2 borte mot Durham.

Da United spilte på nivå to i klubbens første kvinnelagssesong, så vant Casey Stoneys lag alle kampene bortsett fra to – begge mot Durham.

Det ble ikke enkelt denne gangen heller. United tok ledelsen to ganger, ved Ivana Fuso og innbytter Ella Toone, men Durham utlignet på dødball begge gangene, og det endte 2-2 i Durham.

I ligacupgruppespillet blir det da straffekonkurranse om ett ekstra poeng (to totalt, altså), og den vant United etter å ha scoret på alle fem straffene, mens Durham bommet på ett straffespark.

United er på andreplass i ligacupgruppa bak Manchester City, som vant 5-1 mot Everton onsdag kveld. Leicester er det femte og siste laget i Uniteds gruppe.

Manchester United Women Training Session
NEPPE SUPERFORNØYD: United-trener Marc Skinner.

Endringer på laget

United benyttet som ventet anledningen til å gjøre en del endringer på laget, men heller ikke altfor mange. Sophie Baggaley fikk sin debut i mål, mens Carrie Jones og Ivana Ferreira Fuso startet for første gang for United, sammen med Alessia Russo på topp.

Vilde Bøe Risa og Hayley Ladd dannet midtbaneduo sammen, mens det var færre endringer i forsvaret, rett og slett fordi dekningen ikke er spesielt god der.

Martha Harris kom inn på høyrebacken for Ona Batlle.

Durham Women v Manchester United Women - FA Women's Continental Tyres League Cup
FØRSTE FRA START: Carrie Jones (og det samme gjelder Ivana Fuso, som vi ser i bakgrunnen).

Fusos første for United

United var det beste laget i førsteomgangen, men det var ikke slik at Durham ble rundspilt heller. Alessia Russo og Carrie Jones hadde begge skuddforsøk, men generelt skapte ikke United så mange sjanser.

I det 35. minuttet fikk United gjennombruddet, og det kom etter flott spill på venstresiden med mange involverte. Lucy Staniforth og Alessia Russo samarbeidet godt før ballen ble spilt gjennom til Carrie Jones, som la ballen lavt inn fremfor mål.

Der inne kom Ivana Ferreira Fuso på ballen, og den brasilianske 20-åringen plasserte ballen i hjørnet, og hadde med det scoret sitt første mål for Uniteds førstelag.

1-0 til United var stillingen til pause også, og omgangen avsluttet med ganske høy temperatur etter at dommeren lot altfor mye gå.

Durham Women v Manchester United Women - FA Women's Continental Tyres League Cup
FUSO OG NORDMENNENE: Ivana Ferreira Fuso, Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa feirer Uniteds 1-0-mål.

Durham-utligning og Fuso-skade

I omgangens femte minutt skjedde det som helst ikke skulle skje: Durham hadde fått hjørnespark, og den havnet på hodet til Dee Bradley, som headet inn utligningen.

Bradley er United-fan, og det samme er visstnok bortimot hele familien hennes, så det var nok stort for henne.

Rett før timen var spilt ble Carrie Jones erstattet av Kirsty Hanson, og i det 68. minutt ble United tvunget til å bytte ut Ivana Fuso også, som gikk ut med skade. Lucy Staniforth ble også byttet ut, og inn kom Ella Toone og Leah Galton.

Durham Women v Manchester United Women - FA Women's Continental Tyres League Cup
UT MED SKADE: Ivana Fuso, kampens første målscorer.

Toone sendte United i ledelsen – men Durham utlignet

Det tok ikke lang tid før Ella Toone skulle gjøre seg bemerket.

I det 73. minutt fikk hun ballen fra Hayley Ladd, og situasjonen så relativt ufarlig ut, men Toone bidrar med målpoeng i hver eneste kamp for tiden, og denne gangen gjorde hun det ved å banke ballen i mål fra distanse.

Et glimrende mål fra Toone, fem minutter etter at hun kom innpå.

Durham Women v Manchester United Women - FA Women's Continental Tyres League Cup
SENDTE UNITED I LEDELSEN IGJEN: Ella Toone, som her gratuleres av Aoife Mannion og Hannah Blundell.

Durham dominerte mot slutten, og de fikk også sin belønning, og igjen skjedde det på dødball.

Hayley Ladd laget frispark ute mot siden, og det kunne se ut som en bra innleggsposisjon, men det endte heller med at Beth Hepple sendte frisparket i mål.

Alessia Russo hadde en stor sjanse til å avgjøre på overtid, men bommet på sjansen. Heldigvis fikk hun flere sjanser til å avgjøre, men dessverre ikke før i straffekonkurransen.

United vant på straffer

I straffekonkurransen i Durham så overbeviste United.

Ella Toone, Aoife Mannion og Hayley Ladd scoret på Uniteds tre første, mens Durham også scoret på sine tre første – men den tredje skapte diskusjon. Sophie Baggaley reddet nemlig et straffespark, men så fikk Durham-spilleren ta straffesparket på nytt (kommentatorene snakket om at dommeren ikke hadde blåst), og da ble det mål.

Vilde Bøe Risa scoret på Uniteds fjerde, og så bommet Durhams fjerde straffetaker, og dermed fikk Alessia Russo sjansen til å avgjøre. Den muligheten benyttet hun seg av, og dermed ble det to poeng for United. Ikke krise, men heller ingen ideell start på årets ligacupsesong.

Durham Women v Manchester United Women - FA Women's Continental Tyres League Cup
AVGJORDE STRAFFEKONKURRANSEN: Alessia Russo.

Durham 2–2 (0-1) Manchester United

United vant 5-3 på straffer.

FA Women’s League Cup
Maiden Castle, Durham

Mål: 0-1 Ivana Ferreira Fuso (35.), 1-1 Dee Bradley (50.), 1-2 Ella Toone (73.), 2-2 Beth Hepple (85.).

Uniteds straffeskyttere (alle med mål): Ella Toone, Aoife Mannion, Hayley Ladd, Vilde Bøe Risa, Alessia Russo.

Manchester United: Sophie Baggaley – Martha Harris, Aoife Mannion (C), Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Hayley Ladd, Vilde Bøe Risa, Lucy Staniforth (Ella Toone, 68.) – Ivana Fuso (Leah Galton, 68.), Alessia Russo, Carrie Jones (Kirsty Hanson, 59.).
Ubenyttede innbyttere: Mary Earps, Ona Batlle, Katie Zelem.

LIVE:

(Her kommer det liveoppdateringer om det viktigste – scoringer, røde kort, bytter, de største sjansene – fra dette ligacupoppgjøret.)

1: Kampen er i gang!

4: United har startet knepent best, men Durham har også vist at de vil presse United høyt (og United tar, som tidligere under Skinner, sjanser med ball i eget forsvar).

7: Alessia Russo fyrer av etter godt forarbeid av Ivana Fuso, men Durham-keeperen både redder og holder ballen.

13: Martha Harris og Alessia Russo har begge slått brukbare innlegg fra høyre nå, men uten at det blir noe farlig ut av det.

15: Durham halvfarlig frempå, også de med innlegg fra høyre, men United får etter hvert klarert, og så kom det et ufarlig skudd som debutant Baggaley ikke hadde noe problem med å stoppe.

25: Mer enn halvspilt førsteomgang, og foreløpig tyder det meste på at dette ikke blir enkelt. Durham var en tøff motstander for United da vi var nede på nivå to også, og en del av spillerne ser ut til å slite litt med å bli vant til kunstgressunderlaget. For øvrig har United blitt snytt for en del frispark av dommeren her, senest nå nettopp.

29: United med et frisparkinnlegg som var ganske farlig, men en Durham-spiller får beinet ballen over eget mål (så ut som om den kunne gått i nesten alle retninger). Det påfølgende hjørnesparket går over alle.

32: Jones kommer seg til skudd fra 19-20 meter, men hun treffer ikke skikkelig, og ballen triller utenfor Durhams mål.

35: MÅL! Ivana Fuso scorer sitt første United-mål i sin første start for klubben! Veldig fint spill av United på venstresiden. Staniforth, Russo med forarbeid, og så er det til slutt Jones som slår lavt inn fremfor mål til Fuso, som setter ballen i mål.

45+2: Høy temperatur nå – hovedsaklig fordi dommeren ikke gjør jobben sin på en god måte. Overser åpenbare frispark, noe som bidrar til hevntaklinger.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang i Durham. Ingen United-bytter.

49: Fuso med glimrende pasning med utsiden av foten gjennom til Russo, men Russo avvinkes for offside.

50: Plutselig er Durham nesten gjennom, men Martha Harris bryter inn og får avverget. Corner.

50: MÅL! Corneren heades i mål av United-fan Dee Bradley. 1-1.

59: BYTTE: Kirsty Hanson erstatter Carrie Jones.

60: Det første Hanson gjør er å bli taklet hardt (gult kort til Abby Holmes), og frispark nede i nærheten av hjørneflagget. Innleggsposisjon, altså.

61: United slår frisparket kort, og får slått farlig innlegg, men Durham får klarert.

64: Durham farlig frempå igjen her. Ikke utenkelig at dette kan ende med Durham-seier heller.

65: Ivana Fuso ligger nede med skade. Hun har vært uheldig med skader etter at hun kom til United, så vi får håpe at dette ikke er noe alvorlig.

68: BYTTER: Ivana Fuso halter av banen, og Lucy Staniforth går også ut. Inn kommer Ella Toone og Leah Galton.

71: Det er verdt å nevne at ved uavgjort så blir det straffekonkurranse, hvor vinnerlaget får ett ekstra poeng (altså to poeng).

73: MÅL! Ella Toone får ballen av Hayley Ladd, og banker ballen i mål fra distanse!

78: Farlig på Durham-hjørnespark igjen, men United får til slutt klarert.

80: Maria Thorisdottir slår en pasning innover mot keeper i blinde, og det holdt på å ende i en gavepakke til Durham. Livsfarlig, Maria! Durham klart best nå.

84: Frispark til Durham, farlig innleggsposisjon (spesielt med tanke på United-kvinnenes historikk på defensiv dødball i 2021). Gult kort på Hayley Ladd.

85: MÅL! Durham utligner. Beth Hepple skyter frisparket i mål. Ble Baggaley hindret i United-målet der…? Det var veldig mange spillere inne rett fremfor mål der.

90+1: Det er lagt til seks minutter i Durham.

90+5: Kjempesjanse for United! Alessia Russo kommer seg gjennom, men skuddforsøket er altfor dårlig, dessverre! Ikke helt i balanse i skuddøyeblikket, kanskje.

FULL TID. Det blir straffekonkurranse i Durham!

Straffekonkurranse: 

  • Ella Toone… triller ballen i mål! United leder.
  • Durham… scorer. Sender Baggaley feil vei.
  • Aoife Mannion tar Uniteds andre… scorer! Keeper gikk riktig vei.
  • Durham… scorer. Sendte Baggaley feil vei igjen.
  • Hayley Ladd… scorer! Veldig rolig og avslappet.
  • Baggaley redder, men dommeren hadde ikke blåst! Ny sjanse, til Baggaleys frustrasjon, og denne gangen går ballen i mål.
  • Vilde Bøe Risa… setter den trygt i mål.
  • Durham… bommer! Skyter utenfor med et slags panenka-forsøk.
  • Alessia Russo… scorer! United vinner straffekonkurransen, og tar to poeng.