To knusende seiere, førsteplass og sisteplass

Vi har igjen tatt på oss løsbart og våre mest mystiske frakker for å spionere litt på Champions League-motstanderne våre.

De tok til sammen sju poeng denne helga.

Paris Saint-Germain 6-1 Angers

Vi skal om noen uker til Parc des Princes, og vi får håpe at det går bedre med oss enn det gikk med Angers.

De ble nemlig smadret 6-1 av PSG.

Alessandro Florenzi ga hovedstadslaget ledelsen i kampens 7. minutt. Neymar doblet ledelsen i det 36. minutt, før samme mann økte til 3-0 rett etter pause.

Noen minutter etterpå reduserte Ismaël Traoré for Angers, men det ble ikke noen dramatisk opphentning av den grunn.

Julian Draxler satte inn 4-1, Idrissa Gana Gueye scoret 5-1 før Kylian Mbappé fastsatte sluttresultatet til 6-1 mot slutten av kampen.

PSG startet sesongen med to ligatap, kanskje en konsekvens av en utladningen etter Champions League-finaletapet kort tid før, men har vunnet fire ligakamper på rad etter det, og nærmer seg nå toppen av tabellen.

PSG: Keylor Navas; Alessandro Florenzi (Colin Dagba, 72.), Marquinhos, Presnel Kimpembe (Abdou Diallo, 72.), Mitchel Bakker, Julian Draxler (Ander Herrera, 64.), Leandro Paredes (Idrissa Gana Gueye, 64.), Marco Verratti (Pablo Sarabia, 82.), Neymar, Mauro Icardi, Kylian Mbappé.

PARC DES PRINCES: United skal hit om bare noen uker.

RB Leipzig 4-0 Schalke 04

I likhet med PSG så vant RB Leipzig stort denne helga.

Schalke 04 ble sendt hjem fra Leipzig med 0-4 i bagasjen, i et resultat som i det minste passer godt til Gelsenkirchen-klubbens navn.

Nå var jo Leipzig ganske klare favoritter her etter en fryktelig Schalke-sesongstart, med 1-8 mot Bayern München, og et 1-3-hjemmetap mot Werder Bremen, men Schalke hadde nok likevel håpet å slippe billigere unna.

Kampen ble i realiteten avgjort det siste kvarteret av førsteomgangen, da Leipzig scoret tre mål. Først ved et selvmål av Can Bozdogan, så la Angeliño på til 2-0 noen minutter senere, før Willi Orban satte inn 3-0 like før pause.

I andreomgangen tok det også litt tid før det ble mål – det kom i det 80. minutt på et straffespark av Marcel Halstenberg.

Etter sju poeng på to kamper så topper i skrivende stund RB Leipzig Bundesliga.

RB Leipzig: Péter Gulácsi; Willi Orban, Dayot Upamecano (Lukas Klostermann, 71.), Marcel Halstenberg, Nordi Mukiele, Kevin Kampl (Benjamin Henrichs, 76.), Amadou Haidara, Angeliño (Joscha Wosz, 82.), Christopher Nkunku, Dani Olmo (Lazar Samardzic, 82.), Emil Forsberg (Alexander Sørloth, 71.).

LEIPZIG-JUBEL: Her etter det ene av målene i 4-0-seieren.

İstanbul Başakşehir 0-0 Göztepe

İstanbul Başakşehir blir et nytt bekjentskap for United denne høsten, med to kamper mot tyrkerne i november.

I denne kampen manglet Başakşehir nysigneringen Rafael da Silva (og flere andre av stjernene), og da gikk det som det nesten måtte gå – det ble poengtap på hjemmebane mot Göztepe.

Det kan generelt virke som om Europa League-spillet fra fjoråret ikke har gjort Başakşehir særlig godt i sesongstarten, for de ligger nå helt nederst på tabellen i Tyrkia, etter at de i fjorårssesongen vant ligaen for første gang.

Dette var nemlig sesongens første poeng for Uniteds Champions League-motstander, men de blir nok etter alt å dømme bedre utover høsten.

İstanbul Başakşehir: Mert Günok; Júnior Caiçara, Carlos Rodrigues (Enes Karakus, 90.), Alexandru Epureanu, Hasan Ali Kaldirim, Edin Višća, Mehmet Topak (Mahmut Tekdemir, 69.), Danijel Aleksic, Mete Kaan Demir (Kerim Koyunlu, 69.), Enzo Crivelli (Berkay Özcan, 90.), Demba Ba (Fredrik Gulbrandsen, 83.)

OKAN BURUK: İstanbul Başakşehir-sjef.