Burnley v Manchester United: Vitality Women's FA Cup

United-kvinnene vant 6-0 mot Burnley

Uavhengig av hvordan det går i herrelagskampen mot Burnley, så er det nok gode sjanser for at United vinner sammenlagt mot Burnley i dag.

United-kvinnene vant nemlig 6-0 på Leyland Sports Ground.

Millie Turner, Ella Toone, Lucy Staniforth, Amy Turner og Kirsty Hanson (x2) scoret målene for United.

Casey Stoneys lag er dermed videre i FA-cupen. I neste runde får United besøk av Leicester på Leigh Sports Village siden de slo Liverpool, og den kampen har foreløpig kampdato søndag 16. mai. Leicester har allerede vunnet divisjonen under, og er altså på vei opp i WSL før kommende sesong.

BLID: Casey Stoney.

Tre den første halvtimen, fire før pause

Manchester United var soleklare favoritter her, og de første sjansene gikk ikke overraskende til United.

Gode Burnley-blokkeringer hindret både Jess Sigsworth og Ella Toone i løpet av de første ti minuttene, men det tok uansett ikke mye mer enn ti minutter før målet kom.

I det ellevte minuttet headet nemlig Millie Turner inn Lucy Staniforths hjørnespark, og dermed var United i ledelsen.

UNITEDS FØRSTE: Millie Turner header inn 1-0.

Uniteds andre kom ved Ella Toone da hun avsluttet raskere enn Burnley hadde forventet etter å ha fått ballen av Ona Batlle.

Batlle hadde også den målgivende pasningen på det tredje målet, og på det målet fortjener hun mer av æren også. Den spanske backen slo en glimrende pasning inn til Lucy Staniforth i bakrom, og Staniforth avsluttet kaldt og scoret med det sitt første mål som Manchester United-spiller.

Amy Turner ville ikke være noe dårligere enn stopperkollega og navnesøster Millie, og styrte inn 4-0 kort tid før pause, etter å ha fått ballen i god posisjon fra Ella Toone i etterkant av et hjørnespark.

SCORET SITT FØRSTE: Lucy Staniforth, som her gratuleres av Jane Ross.

Hanson x2

Etter 61 sekunder av andreomgangen stod det 5-0 til United. Kirsty Hanson fikk ballen like utenfor sekstenmeteren av Ella Toone, og Hanson fikk med seg ballen forbi høyrebacken før hun plasserte ballen i hjørnet.

I det 58. minutt ble Hanson dagens første tomålsscorer da hun headet ballen i det åpne målet etter at Jess Sigsworth hadde dundret ballen i tverrliggeren.

Det ble det siste Sigsworth gjorde, for Sigsworth, Amy Turner og Kirsty Smith gikk ut, og ble erstattet av Christen Press (som tok plass på venstrevingen, Hanson over til høyre), Maria Thorisdottir (tok høyrebacken, Ona Batllle over til venstre) og debutant Tara Bourne (midtstopper) kom innpå.

Rundt ti minutter etterpå ble det også gjort to bytter til: Fran Bentley erstattet Mary Earps i United-buret, mens 17 år gamle Carrie Jones kom innpå for Ella Toone.

Jones og debutant Bourne klarte seg bra på slutten, og United traff tverrliggeren til sammen tre ganger i andreomgangen, men det ble ikke flere mål i en omgang som etter hvert nok ble litt preget av kraftig vind.

TOMÅLSSCORER: Kirsty Hanson.

Burnley 0–6 (0-4) Manchester United

Leyland County Ground
FA Women’s FA Cup

Mål: 0-1 Millie Turner (11.), 0-2 Ella Toone (16.), 0-3 Lucy Staniforth (29.), Amy Turner (44.), 0-5 Kirsty Hanson (47.), 0-6 Hanson (46.).

Manchester United: Mary Earps (Fran Bentley, 71.) – Ona Batlle, Amy Turner (Tara Bourne, 60.), Millie Turner, Kirsty Smith (Maria Thorisdottir, 60.) – Ella Toone (Carrie Jones, 71.), Katie Zelem (C), Lucy Staniforth – Jess Sigsworth (Christen Press, 60.), Jane Ross, Kirsty Hanson.
Ubenyttet innbytter: Jackie Groenen.

(Her kommer det liveoppdateringer om det viktigste som skjer i kampen. Hovedsaklig mål, bytter og eventuelle røde kort.)

1: Kampen er i gang!

3: Jane Ross får nesten hodet sitt på et Hanson-innlegg. Ikke den beste gressmatta i Leyland, men ikke så ille at det ikke skal være mulig å spille ut Burnley.

8: Utrolig Burnley-blokkering hindrer Jess Sigsworth i å score. Ingenting å si på innsatsen fra Burnley-spillerne. Den påfølgende corneren blir klarert.

11: MÅL! Millie Turner header ballen i mål fra et hjørnespark. Vat vel Staniforth som slo hjørnesparket, om jeg ikke tar helt feil.

16: MÅL! Ella Toone! Får ballen fra Ona Batlle like utenfor sekstenmeteren, og skyter raskere enn Burnley hadde forventet der. 2-0 til United.

28: Ella Toone burde ha scoret nettopp. Fikk ballen servert i drømmeposisjon inni sekstenmeteren, og prøver å trille ballen i hjørnet, men for svak avslutning.

29: MÅL! Lucy Staniforth spilles gjennom på glimrende vis av Ona Batlle, og er kald alene med keeper! 3-0. Staniforths første mål som United-spiller. Batlle har virkelig vært god hittil.

44: MÅL! Amy Turner! Et hjørnespark havner hos Jess Sigsworth, som legger ballen til rette for Ella Toone. Toone slår den lavt inn fremfor mål (det var muligens et mislykket skudd), og Turner styrer ballen i mål. 4-0.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Litt overrasket over at ikke Stoney har gjort noen bytter i pausen, for dette burde vært en god mulighet til å gi en del spilletid til for eksempel Carrie Jones. Kanskje får Tara Bourne debuten sin i løpet av andreomgangen…?

47: MÅL! Kirsty Hanson! Ella Toone gir ballen til Hanson, som får med seg ballen forbi Burnley-backen før hun skyter ballen ned i hjørnet. Det tok bare 61 sekunder av andreomgangen.

58: MÅL! Kirsty Hanson igjen. Jess Sigsworth smadrer ballen i tverrliggeren, og returen heades inn av Hanson. Ella Toone med viktig jobb der også for å kjempe ballen frem til Sigsworth.

60: BYTTER: Christen Press, Maria Thorisdottir og debutant Tara Bourne kommer inn. Ut med Kirsty Smith, Amy Turner og Jess Sigsworth.

71: BYTTER: Carrie Jones og keeper Fran Bentley kommer inn for Ella Toone og Earps. Toone har definitivt vært aktiv igjen i dag.

74: Lucy Staniforth vender fint og kommer seg til skudd – og dunker den rett i tverrliggeren.

80: Innbytter Jones nær scoring nå også, men Burnley-keeperen redder skuddet hennes. En observasjon: unge Jones liker å sklitakle. Hadde noen saftige taklinger i sluttminuttene da hun kom innpå i ligaen mot Aston Villa, og hadde nettopp en knallhard takling for å vinne ballen høyt i banen! Veldig spennende 17-åring.

89: Stor sjanse for Jane Ross, men hun treffer ikke ballen skikkelig.

90: Press treffer tverrliggeren! Tredje gang United har truffet den tverrliggeren.