Poland v England: 2022 FIFA World Cup Qualifier

Polen 1–1 (0-0) England

VM-kvalifisering

Mål: 0-1 Harry Kane (72.), 1-1 Damian Szymanski (90+2.).

England kastet bort seieren på overtid mot Polen.

Med seier ville England vært svært nær sikret VM-plass, men selv med uavgjort er situasjonen god.

Harry Maguire og Luke Shaw spilte hele kampen, mens Jesse Lingard var ubenyttet reserve til tross for sine to mål i helga.

Førsteomgangen var jevn og målløs, og med litt temperatur, men enda mer temperatur var det da lagene gikk til pause. Det oppstod en stor krangel der Maguire og Kamil Glik fikk hvert sitt gule kort. Undertegnede kunne ikke se hva konkret Maguire egentlig gjorde feil, men det trenger ikke å bety at det var feil.

I det 72. minutt gikk England opp i ledelsen etter en suser av Harry Kane. Det så ut til at England skulle vinne, men på overtid presset Polen på, og etter et Lewandowski-innlegg ble Luke Shaw slått i lufta på bakerste stolpe av Damian Szymanski, som headet Lewandowskis innlegg i mål.

England: Jordan Pickford – Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw – Kalvin Phillips, Declan Rice – Raheem Sterling, Mason Mount, Jack Grealish – Harry Kane.
Ubenyttede innbyttere: Kieran Trippier, Sam Johnstone, Jordan Henderson, Conor Coady, Bukayo Saka, Trent Alexander-Arnold, Jesse Lingard, Reece James, Jude Bellingham, Nick Pope, Patrick Bamford.

England v Andorra: 2022 FIFA World Cup Qualifier
KOM ALDRI INNPÅ: Jesse Lingard.

Hellas 2–1 (0-0) Sverige

Mål: 1-0 Anastasios Bakasetas (62.), 2-0 Vangelis Pavlidis (78.), 2-1 Robin Quaison (80.).

Seieren mot Spania gjorde at Sverige nå hadde en god sjanse på gruppeseieren, men da burde de helst ha vunnet denne.

Joda, de er bare fire poeng bak Spania med to færre kamper spilt, men de skal jo også møte Spania på bortebane.

Landslagskaptein Victor Lindelöf spilte selvsagt hele kampen i Sveriges midtforsvar.

Det ble en målløs første omgang, men i det 62. minutt tok Hellas ledelsen i en situasjon hvor det vel egentlig var få fra det svenske forsvaret som kom spesielt godt fra det, inkludert Lindelöf.

Senere økte grekerne til 2-0 etter en situasjon hvor videodommerne brukte mange minutter på å finne ut om det var offside eller ikke. Kort tid etterpå reduserte innbytter Robin Quaison for Sverige, men flere mål ble det ikke.

Sverige: Robin Olsen – Mattias Johansson (Emil Krafth, 76.), Victor Lindelöf, Filip Helander (Marcus Danielson, 88.), Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson (Jesper Karlsson, 77.), Mattias Svanberg (Robin Quaison, 66.), Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Alexander Isak, Dejan Kulusevski (Isaac Kiese Thelin, 88.).

Sweden v Ukraine - UEFA Euro 2020: Round of 16
TAPTE: Victor Lindelöf og Sverige.

Kosovo 0–2 (0-1) Spania

Mål: 0-1 Pablo Fornals (32.), 0-2 Ferran Torres (90.).

David de Gea var ubenyttet innbytter da Spania vant oppskriftsmessig 2-0 borte mot Kosovo, med ett mål i hver omgang.

Resultatet i Sverige-kampen gjør at Spania nå har alt i egne hender igjen i VM-kvalifiseringen.

Spania ledet etter den første omgangen etter et mål fra Pablo Fornals. Mot slutten av kampen doblet Ferran Torres for Spania.

Wales 0–0 (0-0) Estland

Wales skuffet stort med uavgjort 0-0 hjemme mot Estland.

Dylan Levitt var ubenyttet innbytter for waliserne.

Wales er på tredjeplass i gruppe E i VM-kvalifiseringen – men har spilt to kamper færre enn Belgia (ni poeng fremfor), og én færre enn Tsjekkia (fremfor på målforskjell).

Trolig vil altså kampen om andreplassen stå mellom Wales og Tsjekkia (som i kveld spilte privatlandskamp – se under), og med seier her ville Wales hatt et klart overtak. Nå er det mer usikkert, siden Wales tross alt har igjen en bortekamp mot Tsjekkia + en hjemmekamp mot Belgia, mens tsjekkerne er ferdige med Belgia.

Tsjekkia 1–1 (0-1) Ukraina

Privatlandskamp

Mål: 0-1 Viktor Kornijenko (27.), 1-1 Matej Vydra (90+4.).

Matej Kovar fikk ikke landslagsdebuten sin onsdag kveld. Han ble sittende på benkeen i hele privatlandskampen mot Ukraina.

Som vi nevnte i notissaken tirsdag, så ble Kovar flyttet opp til den tsjekkiske A-landslagstroppen for første gang som følge av en skade på en annen keeper.

Kovar holdt nullen for Tsjekkia i U-21-kampene mot både Slovenia and Albania tidligere i denne landslagsperioden.

I denne kampen ledet Ukraina mesteparten av kampen, men Matej Vydra utlignet på overtid.