KARAKTERBOK: Men det var ingen stor forestilling Wayne Rooney leverte mot Slovenia på Wembley.

ENGLAND 3-1 SLOVENIAEngland v Slovenia - EURO 2016 Qualifier

2-1 Welbeck (66 min.)
3-1 Welbeck (72 min.)

United-spiller: Wayne Rooney, England

terning4

Da Slovenia gikk i ledelsen var det utrolig viktig at England slo tilbake før Wembley-publikummet ble utålmodige, og det gjorde de, takket være kapteinen. Han skaffet straffen ett minutt etter baklengsmålet, og banket den også i hjørnet selv.

Ikke involvert i de to andre målene, og vi noterer også kun to forsøk mot mål som ikke var spesielt farlige.

“Vi har den vinnermentaliteten. Vi går for å vinne hver eneste kamp.”

Wayne Rooney

Engelsk presse maser stadig om at Rooney ikke er en av de store, og med to mål stjeler nok Welbeck mye av garderobeskryten. Likevel skal ikke Rooneys tilstedeværelse og involveringer undervurderes. En utrolig viktig brikke i angrepsspillet til et middelmådig engelsk landslag.

terning4
terning2

Får plusspoeng for: Tar ansvar – igjen. Skaffer scoringen som gjør at England girer opp og snur kampen.

Får minus for: Savner en Rooney som er enda mer målfarlig. Har ingen sjanser bortsett fra straffemålet.

terning5

Verdt å merke seg: Nevnte vi at dette var Rooneys 100. kamp? 29-åringen scoret også sitt 44. landslagsmål og er nå likt med Jimmy Greaves på 3. plass på rekordlista.

Helhetsinntrykk: På ingen måte noen stor kamp av Rooney, men tar ansvar når det trengs og står fram som kaptein.

Selve kampen:

Med seier mot Slovenia ville England stå med full pott etter fire kamper i gruppe E. På en Wembley-matte som ikke var helt strøken for anledningen grunnet forrige helgs NFL-strabaser gikk imidlertid hjemmelaget rolig ut. Ikke en eneste målsjanse ble skapt på de første 45 minuttene. Både Rooney, Welbeck og Sterling hadde imidlertid skudd mot mål, men alle gikk utenfor eller over med god margin.

Andre omgang startet på samme kjedelige vis, men etter et kvarter spill ble det plutselig to mål på like mange minutter. Først sjokkerte Slovenia Wembley da Henderson stusset et frispark i eget nett, før England gikk rett i angrep og fikk straffe da Rooney ble hektet av Slovenia-kapteinen. Jubilanten tok selvsagt straffen selv og banket ballen i hjørnet, selv om Handanovic kastet seg til riktig side.

Et par minutter senere hadde England snudd kampen takket være de to spissene. Et Lallana-innlegg skiftet retning, noe som gjorde at Handanovic ga en svak retur. Den falt perfekt til Welbeck som hamret til ballen som endte i nota etter at den spratt i bakken. Deretter la Arsenal-spissen på til 3-1 da han åpnet hele Slovenia-forsvaret med et vakkert veggspill med Sterling.

Hva nå:

Slaget om Storbritannia står på tirsdag når engelskmennene møter Skottland til det som skal være en vennskapelig dyst. For Rooneys del fortsetter jakten på målrekorden. Ellers er det nok ingen ulempe at 29-åringen får litt kamptrening før Arsenal-kampen med tanke på at han nettopp har vært lenge ute med karantene.