Tilbake på vinnersporet

Ryan Tunnicliffe (bildet) scoret ett av målene da United-juniorene beseiret Crewe Alexandra 3-2, og befestet grepet om andreplassen i Academy Leagues Gruppe C, bak suverene Manchester City.

Med seieren over laget fra jernbanekrysset, slo Paul McGuinness' mannskap samtidig tilbake etter å ha lidd nederlag i sine to foregående kamper i Academy League. Det ble også en søt hevn etter Crewes overraskende 2-1-seier på Carrington tidligere i sesongen.

United kom best igang, og allerede etter fem minutters spill sto det 1-0 til gjestene etter en flott avslutning av angolaneren med det portugisiske passet, Evandro Brandao.

Ledelsen skulle imidlertid ikke vare så veldig lenge. Det tok nemlig hjemmelaget kun ti minutter å svare ved Alex Titchener, og dermed var lagene like langt.

Fem minutter ut i 2. omgang sørget Ryan Tunnicliffe for ny United-ledelse etter forarbeide av Nicky Ajose, som løftet ballen over Crewes utrusende keeper, Daniel Platt. Tunnicliffes heading ble stanset på streken av forsvarsspiller Chris Peel, men den samme Tunnicliffe var kjapt fremme på returen og satte ballen i mål.

Denne gang skulle ledelsen holde i 13 minutter, tre flere enn i første omgang, og nok en gang var det Alex Titchener som brakte balanse i Crewe-regnskapet. Etter å ha blitt spilt fri av lagkamerat Ben Marshall, rundet Titchener United-keeper Conor Devlin før han kaldt og rolig satte ballen i det tomme buret.

Deretter så det lenge ut til å gå mot poengdeling på Alexandra Park. Men så, fem minutter før full tid, dukket innbytter Daniel Galbraith opp med skuddfoten etter pasning fra Oliver Norwood, og ballen suste inn i nettmaskene. En flott scoring av den 18 år gamle tidligere Hearts-vingen som nettopp har returnert etter langtidsskade.

Uniteds lag: Conor Devlin; Kenny Strickland, Scott Wootton, Zeki Fryers (Daniel Galbraith, 67.), Joe Dudgeon; Ryan Tunnicliffe, Chris Curran, Oliver Norwood, Cameron Stewart; Nicky Ajose, Evandro Brandao.

Uben.innb.: Gary Woods, Oliver Gill, Robert Brady