Solid seier

LIVE: United vant 3-1 etter tre flotte mål, og en strafferedusering.

Kampen kan følges live nederst i saken.

Seks strake seirer ble ikke til sju mot Aston Villa, men etter Falcaos utligning på Villa Park er United i alle fall fortsatt ubeseiret siden tapet mot Manchester City.

Men United har større ambisjoner enn å spille uavgjort, og det gjelder også i dagens kamp mot Newcastle United. Newcastle slo nylig serieleder Chelsea, men har kollapset litt etter det, og forhåpentligvis er det ikke det å møte et topplag som skal til for at Alan Pardew skal få orden på laget sitt.

Falcao får fornyet tillit på topp, mens Ángel Di María dessverre har fått en trøkk på trening som holder ham ute i dag. Det meldes på MUTV.

Siden blir ikke oppdatert automatisk, men en kan bruke knappen under (eller klikke F5-knappen på tastaturet) for å få oppdatert siden.

 

 

Lagoppstillinger

Manchester Uniteds lagoppstilling: David de Gea – Antonio Valencia, Phil Jones, Jonny Evans, Paddy McNair, Ashley Young – Michael Carrick, Wayne Rooney (C) – Juan Mata – Radamel Falcao, Robin van Persie.

Manchester Uniteds Uniteds benk: Anders Lindegaard, Andreas Pereira, Rafael, Chris Smalling, Tyler Blackett, Darren Fletcher, James Wilson.

Newcastles lagoppstilling: Jak Alnwick – Daryl Janmaat, Fabricio Coloccini (c), S.Taylor, Paul Dummett – Jack Colback, Vurnon Anita – Moussa Sissoko, Yoan Gouffran, Ayoze Pérez – Adam Armstrong.

Newcastles benk: Freddie Woodman, Mike Williamson, Lubomir Satka, Rémy Cabella, Haris Vuckic, Emmanuel Riviere, Papiss Cisse.

Juan Mata, Angel Di Maria, Falcao
MATA, DI MARÍA OG FALCAO: Spiller, skadet, spiller.

Før kamp

15.10: Ingen Di María, og ingen Januzaj på benken. I sistnevntes tilfelle handler det kanskje om Tottenham-kampen søndag, siden det nødvendigvis vil bli gjort noen bytter mellom to så tette kamper. Når det gjelder Di María blir det snakket om en skade han fikk på trening, men vi har foreløpig ikke fått noen informasjon om alvorlighetsgrad.

15.15: Ellers er vel det mest vesentlige i United-lagoppstillingen at det nok en gang er tre midtstoppere, men at Carrick ikke er en av dem. McNair, Jones og Evans som stoppere, og Carrick på midtbanen sammen med Rooney og Mata.

15.25: I Newcastles lag er det ingen store overraskelser. Det mest spennende er at den 17 år gamle spissen Adam Armstrong starter for Newcastle, men med tanke på hvor store forventninger de har til ham så er det ikke noe stort sjokk.

15.30: Vi er tilbake med mer liveoppdatering når det nærmer seg kampstart.

15.49: Van Gaal bekrefter Di María-skaden, men sier ikke noe om alvorlighetsgraden han heller. Nederlenderen uttaler ellers at han håper på juleunderholdning på Old Trafford ut fra hvordan lagene stiller opp. Pardew røper at Sammy Ameobi er skadet, og håper at det blir en tett kamp slik oppgjøret ofte har vært.

15.55: Spillerne står klare i spillertunnellen. Rooney ser svært fokusert ut.

15.56: Spillerne går ut. Fred the Red har reinsdyrgevir på seg, og dermed har vi vel den riktige julestemningen på Old Trafford?

LIVE

1: Falcao og Robin van Persie setter i gang kampen. United spiller mot Scoreboard End, eller East Stand, i den første omgangen.

1: Langt opp fra Jones mot Falcao helt i starten, men ballen går inn til Alnwick. United setter høyt press på Newcastle.

2: McNair har tatt plass som den sentrale av de tre midtstopperne. Ellers har Sunderland tatt ledelsen mot Steve Bruce sitt Hull før minuttet var spilt.

3: Vakker pasning inn i feltet fra Mata mot Rooney, men scouseren er i offside.

4: Gouffran kommer seg forbi McNair, men får som et resultat også ballen for langt fremfor seg. MUFC har begynt best.

5: Young med et OK løp på venstrekanten, men gjennombruddspasningen han prøvde å komme med var ikke like god.

6: Så ut som om Evans var i ferd med å gi fra seg en corner, men dommer Mike Jones gir Evans frispark etter at nordiren gikk i bakken.

8: Perez med bra sololøp for Newcastle, men blir til slutt stoppet av Paddy McNair. City har tatt ledelsen borte mot West Bromwich.  Fernando-scoring etter tabbe av ex-red Ben Foster.

11: Herlig kjempet av Falcao på siden ved noen anledninger nå. United gjør en del bra med ball, men ser ikke spesielt farlige ut hittil. Newcastle kontrer, men United får frispark etter at Valencia får et spark på ankelen i eget felt.

12: United mener de skulle hatt frispark nå, men Newcastle får spille videre, og Perez får en god sjanse. Bommer heldigvis på ballen. United kontrer, og får en corner.

13: Newcastle kontrer (igjen), og mener de burde hatt straffe. Juan Mata løper i beina på Gouffran, og franskmannen faller. Mike Jones blåser ikke straffe, heldigvis. Var vi heldige?

14: Farlige kontringer fra Newcastle hittil. Viktig at de ikke får fortsette slik, for da går det snart galt.

16: Godt gjennomspill av Rooney mot Van Persie, og linjemannen lar spillet gå (god avgjørelse!). Van Persie runder Alnwick halvveis, men avslutningen blir for dårlig. Ingen enkel vinkel. Fortsatt 0-0. Det er det ikke på Selhurst Park, der Southampton har tatt ledelsen over Crystal Palace. Med Southampton-seier og United-tap går sørkystklubben forbi. Forhåpentligvis blir ikke det aktuelt.

19: Newcastles Janmaat bryter foran Young, og kommer seg til et godt skuddforsøk fra distanse. En god De Gea slår den over til corner. Corneren blir det ikke noe av.

22: Rooney styrer Uniteds spill ut mot venstre, og Young slår inn. Ballen treffer Van Persie, men headingen går utenfor. Brukbar sjanse, ville vært større om innlegget kom litt høyere.

23: MÅL! Og for et mål! Rooney! Strålende pasning fra Mata inn i feltet til Falcao, og Falcao sklir den innover mot mål der Rooney bare setter den i mål. Nydelig spill! Newcastle klarte ikke å henge med i svingene der i det hele tatt. Rooney var også mannen som (for alvor) satte i gang kontringen.

27: Young kommer seg på mystisk vis forbi to Newcastle-spillere, og innlegget er godt. Falcaos heading er bare nesten god nok, og det står fortsatt 1-0. United bedre etter målet. Newcastle går i angrep, og får slått inn, og Valencia sender ballen til corner. Tar ingen sjanser. Vanskelig corner for De Gea, men han får en hånd på ballen, og United får klarert.

30: Merkelig avgjørelse av dommer Mike Jones. Falcao blir dyttet over ende rett utenfor sekstenmeteren, og Jones gir fordel. Det var definitivt ingen fordel selv om United beholdt ballen. Newcastle kontrer, men Carrick stopper kontringen.

33: Frispark til Newcastle litt utenfor Uniteds sekstenmeter, men såpass skrått at det sannsynligvis blir et innlegg. Hull har utlignet i Sunderland.

34: Godt innlegg fra Colback, men Phil Jones kommer først på den, og header den ut til corner. Den blir ufarlig, blant annet takket være godt defensivt arbeid fra Falcao. 3-0 til Manchester City borte mot West Bromwich nå. Spørst om ikke Baggies-sjef Alan Irvine (som det var spekulasjoner om at ville bli med Moyes til United) sitter utrygt.

36: MÅL! Rooney igjen! 2-0! Falcao vinner ballen igjen på herlig vis høyt i banen, og Mata løper innover med ball mot mål, og spiller gjennom Wayne Rooney på vakkert vis. Rooney setter ballen enkelt forbi Alnwick. Mata og Falcao med herlig forarbeid til begge målene!

40: Valencia kommer seg til en brukbar avslutning. Newcastle kontrer, men tomålsscorer Rooney er nede og stopper kontringen. Stoke leder forresten borte mot Everton.

40: Hard avslutning fra langt hold av Sissoko, men De Gea tar den uten problemer.

44: United holder ballen i laget nå. Tydeligvis opptatte av å unngå redusering før pause, for det kan jo forandre alt.

45: Det er lagt til ett minutt.

47: Newcastle får et frispark mot slutten av overtiden, men det ble et ufarlig innlegg. PAUSE.

Tottenham leder borte mot Leicester, det står 0-0 mellom Burnley og Liverpool, og Swansea leder 1-0 over Aston Villa.

Sær statistikk: Ifølge @MisterChiping er Rooney den fjerde spilleren som har scoret på alle sju ukedager for United. Andy Cole, David Beckham og Ryan Giggs er de tre som har gjort det samme.

David Moyes er på Burnley-Liverpool i dag. Spennende at Real Sociedad-manageren er der. Ute etter Danny Ings? Vi får håpe at Ings imponerer med et hat-trick eller noe lignende i andreomgangen!

46: Kampen er i gang igjen. Ingen bytter fra noen av managerne.

46: McNair utfordres tidlig her, men gjør en meget god forsvarsjobb. Lagkameratene henger også med i svingene.

48: Frispark til United i innleggsposisjon, men United spiller heller kort. Koser seg med ballen i beina til Mata sklir i pasningsøyeblikket, og United mister. 2-0 til Southampton borte mot Crystal Palace.

48: McNair med alt annet enn kompispasning tilbake, og De Gea klarer ikke å hindre corner. Falcao og Valencia får ordnet opp for United med godt defensivt arbeid. Ellers har Ulloa utlignet for Leicester mot Tottenham.

50: Tydelig at Evans er langt bedre enn McNair på å ta ballen ut av eget forsvar, men så har han jo også litt mer erfaring på den fronten. Mata med fint defensivt arbeid nå, godt å se at han kan bidra litt der også.

53: MÅL! Van Persie! Fantastisk pasning fra Rooney i bakrom, og Robin van Persie header ballen forbi Alnwick. Strålende! Minner litt om Van Persies drømmescoring mot Aston Villa da seriegull nummer 20 ble sikret, bare med en annerledes avslutning på angrepet.

54: Noen litt mindre interessante mål: Southampton leder nå 3-0 mot Palace, mens Hull har snudd det mot Sunderland, og leder nå 2-1 på Stadium of Light. Ex-red Chester med målet.

55: United har full kontroll her nå. Rooney fører an!

56: Med tanke på at det er en ny kamp om to dager så er det vel snart duket for noen bytter, kanskje?

57: Nære fire! Kaos i feltet etter et herlig Ashley Young-innlegg.

57: Frispark i innleggsposisjon for Newcastle etter at McNair sender Armstrong i bakken. Colback tar det. Rooney header unna, og Armstrong skyter fra utenfor sekstenmeteren. Går heldigvis ikke innenfor målstengene.

59: Darren Fletcher skal inn. Er det Carrick som skal ut? United med bra angrep, men Rooneys avslutning er vanskelig, og blir ikke spesielt god.

61: Herlig takling av Evans nettopp! United går i angrep, og Mata blir tatt av Steven Taylor. Gult kort på Taylor, og frispark til United i god posisjon.

62: BYTTE: Darren Fletcher kommer inn for Michael Carrick.

62: Både Rooney og Mata står ved ballen. Hvem vinner diskusjonen?

62: Rooney vinner diskusjonen, men får ikke hat-tricket sitt. Frisparket går over muren, men også over mål.

63: Rémy Cabella og Papiss Cissé skal inn for Newcastle. Ut med Dummett og Armstrong. Ellers har Raheem Sterling gitt Liverpool ledelsen borte mot Burnley.

64: Ashley Young skaffer corner etter en herlig dragning, og James Wilson er klar til å komme innpå. Rooney skal ta corneren. Bokses ut av Alnwick, og ender til slutt med en offside.

65: BYTTE: Radamel Falcao skal ut. Har spilt en god kamp. Inn kommer James Wilson. Er det for å spare Falcao til søndagens kamp? Colombianeren applauderes av banen.

66: Gult kort til Van Persie etter en takling på landsmann Janmaat.

68: United gjør en god defensiv jobb i denne andreomgangen. Synes personlig at spesielt Evans har gjort en god jobb. Herlig plasseringsevne. Jones nå med et fint offensivt løp også.

70: Jones lager frispark i innleggsposisjon for Newcastle. Colback står ved ballen.

70: Van Persie header ut, og Ashley Young forhindrer avslutning ved å ofre seg på herlig vis. United får kontroll. Ellers har Tottenham gått opp i en 2-1-ledelse borte mot Leicester nå.

72: Rooney lager frispark, men unngår kort. Løper veldig mye her, så kanskje han burde ut snart for å spares til Tottenham-kampen?

74: United-fansen synger om Wes Brown, som var med på å slå Newcastle med erkerival Sunderland for noen dager siden…

77: Begge lagene tar det med ro i regnværet i Manchester nå. Viktige kamper venter. Men en skal ikke se bort fra en plutselig eksplosjon igjen heller!

78: United med et bra angrep, men det blir bare noen nesten-sjanser ut av det.

79: Fletcher har hatt et brukbart innhopp hittil, men får en dårlig touch her, og Newcastle får en brukbar sjanse. De Gea avverger til corner.

80: BYTTE: Rafael er tilbake! Byttet inn for Valencia. Fint å se brasilianeren tilbake. Corneren helt ufarlig.

82: Newcastle med frisparkinnlegg, men Taylors heading går ufarlig over mål. Pérez byttes ut for Newcastle, og inn kommer Haris Vuckic.

83: United og James Wilson presser frem et innkast høyt i banen, og så presser Rafael frem en corner. Corneren skaper litt kaos, og det blir en ny corner. Den er ikke god nok, og Newcastle får klarert. Prøver seg med et angrep, men ender med at Phil Jones kan heade ballen inn til De Gea.

86: Straffe til Newcastle! Jones feller Colback ved å la den ene foten henge igjen. Papiss Cissé ta rden. MÅL! Briljant straffe. Umulig å ta, selv om De Gea er etter den. Newcastle-fansen synger at de kommer til å vinne 4-3! Skjer det så skal jeg skrive ut denne saken, og spise den til kveldsmat.

89: Gouffran har fått gult kort for Newcastle. United kontrollerer kampen også etter reduseringen. Newcastle-forsvaret sender ballen ut til i innkast i full panikk med Wilson svermende rundt.

90: Det er lagt til fire minutter.

91: Janmaat med innlegg, men De Gea lar den bare gå ut. Kunne vært farlig, men ble det ikke.

91: Sissoko gir ballen ut til innkast, presset av Evans. Noe klønete av Sissoko, som for lengst har gitt opp. Det har vel også West Bromwich, men de har uansett redusert til 1-3 mot Manchester City. Begge Manchester-lagene vinner 3-1 i dag, ser det ut til.

94: Anita ligger nede med en skade.

95: SLUTT! 3-1 til Manchester United.

Andre resultater: Burnley 0-1 Liverpool, Crystal Palace 1-3 Southampton, Everton 0-1 Stoke City, Leicester City 1-2 Tottenham Hotspur, Sunderland 1-3 Hull City, Swansea City 1-0 Aston Villa, West Bromwich Albion 1-3 Manchester City.