Til topps på tabellen

Ravel Morrison-dobbel, en kanonkule fra Davide Petrucci, samt en heading fra Zeki Fryers sørget for 4-1-seier mot Wigan og tabelltopp for reservene.

Før kampen mot Wigan hadde United-reservene spilt åtte kamper uten tap (fem i serien, tre i Manchester Senior Cup), hvorav sju hadde endt med seier, siden tapet i ligaåpningen mot Arsenal. Etter denne rekken med gode resultater ville Warren Joyces menn med seier mot Wigan torsdag kveld innta tabelltoppen i Premier Reserve League North – på målforskjell foran Newcastle og Sunderland.

United hadde gått to uker uten kamp foran oppgjøret mot de blå og hvite siden 2-0-seieren mot Everton 3. november, og spørsmålet var om reservene hadde greid å holde oppe den gode formen gjennom avbrekket.

Morrison-show

I løpet av det første kvarteret skjedde det lite på Moss Lane denne kvelden. Rafael ble taklet ut i reklameskiltene, og en Wigan-spiller forsøkte seg med et halvhjertet forsøk, men ellers var det lite dramatikk. United virket imidlertid til å føre kampen, og klokken hadde ikke mer enn bare såvidt passert kvarteret da en av de aller mest spennende ungguttene i fotball-England skulle vise seg frem.

Spilleren det er snakk om, er Ravel Morrison. 18-åringen har hatt sine problemer utenfor banen, og det har vært stilt flere spørsmålstegn ved om hans disiplin og moral er god nok for å lykkes i en klubb som United. At han har fotballtalentet som skal til for å lykkes, er det mindre tvil om, noe han skulle vise etter snaut 16 minutters spill.

Uniteds nummer 10 mottok ballen midt inn på Wigans halvdel, førte med seg ballen inn i 16-meteren, gjorde en rask finte som sendte en Wigan-forsvarer ut i pølsebua, før han bøyde ballen bort i lengste hjørne med høyrefoten. Nydelig prestasjon av Morrison, og 1-0 til United i Altrincham.

IMPONERER IGJEN: Ravel Morrison scoret og spilte godt mot Wigan.

Fortsetter presset

Etter scoringen festet United ytterligere grepet om kampen, og de røde skapte flere sjanser før pause. Ved to anledninger var Will Keane kun centimetere fra å få tåa på innlegg fra kanten, mens Davide Petrucci fikk en stor dobbeltsjanse på en corner. I tillegg til dette forsøkte også Paul Pogba seg på et frispark fra 20 meter. Den franske midtbaneeleganten, som for dagen spilte ute på høyrekanten, traff perfekt, og ballen gikk i bue mot nærmeste kryss. Dessverre for Pogba og United, var Wigan-keeper Lee Nichols med på notene, og fikk slått ballen ut til corner. To store prestasjoner i løpet av noen tideler på Moss Lane!

Wigan greide ikke å skape noe mer enn et par halvsjanser i løpet av de første 45 minuttene, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Ketchup-effekten slår til

Om United var brukbare i første omgang, skulle det virkelig bli fart på sakene etter pause. United gikk rett i angrep, og hadde allerede skapt to gode sjanser, før Ravel Morrison nok en gang skulle markere seg etter 53 minutter.

Will Keane headet i kamp med en forsvarsspiller ballen elegant ned til seg selv etter et langt oppspill, og satte fart mot mål. Da han nådde 16-meterstreken trillet han ballen elegant mellom bena på en Wigan-forsvarer, og rett inn i Morrisons løpebane. Morrison tok med ballen med ett touch, før han trillet den mellom bena på nok en Wigan-spiller, og ned i hjørnet forbi Nichols i Wigan-buret. Pent samspill mellom dagens to angripere, og United var i ferd med å avgjøre kampen.

Det skulle imidlertid bli flere mål på Moss Lane. Drøye ti minutter etter at Morrison hadde satt sitt andre for dagen, fant dagens kaptein Davide Petrucci Jesse Lingard med en god gjennombruddspasning. Venstrekanten slo ballen inn foran mål, og keeper Nicholds greide ikke annet enn å slå ballen ut i feltet, hvor Davide Petrucci kom løpende. Italieneren dundret til på direkten, og ballen føk som et prosjektil inn i nettaket fra 13-14 meter. Definisjonen på en kontant avslutning fra Petrucci, og tabelltoppen virket sikker.

DAVIDE PETRUCCI: Italieneren stod bak Uniteds 3-0-mål mot Wigan.

Zeki-heading og trøstemål

Ti minutter før slutt skulle United hamre enda en spiker i Wigan-kista, og denne gang var det en forsvarsspiller som ville være med på moroa. Et Darron Gibson-skudd ble blokkert etter en corner, og ballen havnet ute hos innbytter John Cofie på høyrekanten. Cofie slo et nydelig innlegg, og foran kassa stod Ezekiel Fryers og kunne styre ballen i mål med pannebrasken. Sesongens første mål for 19-åringen som allerede har fått to kamper i Ligacupen denne sesongen.

Wigan hadde imidlertid lyst til å vise seg frem litt denne kvelden også, og underholdningen kom ved spiss Nouha Dicko da det gjenstod sju minutter av kampen. Dicko mottok ballen ca 30 meter fra mål, vendte opp, satte fart mot mål, driblet av Marnick Vermijl (som gled og pådro seg en liten skade), før han hamret ballen i mål via tverrliggeren. En kandidat til dagens mål på Moss Lane, noe som ikke sier så rent lite med tanke på scoringene til Morrison og Petrucci.

Wigan hadde også en kjempesjanse på overtid, med Ben Amos var glimrende nede og reddet forsøket. Dermed endte det 4-1 på Moss Lane, og United kunne dermed innkassere nok en seier, og gikk med dette til topps på tabellen i Premier Reserve League North. Reservene spilte til tider glimrende fotball mot Wigan, og spillerne som var med å vinne FA Youth Cup forrige sesong, setter virkelig sitt preg på reserveligaen. Det skal bli spennende å følge denne gruppen med spillere videre, og første mulighet kommer tirsdag 22. november, når United skal på besøk til Bolton.

MÅLSCORER: Zeki Fryers – her i aksjon for førstelaget.

Manchester United-res. – Wigan-res. 4-1

1-0 Morrison (16)2-0 Morrison (53)3-0 Petrucci (65)4-0 Fryers (79)4-1 Dicko (83)Avspark: 20.00Sted: Moss Lane, AltrinchamTurnering: Premier Reserve League

Manchester United: Ben Amos; Rafael da Silva, Michael Keane, Zeki Fryers Marnick Vermijl (Rafael Leao 84); Paul Pogba (John Cofie 75), Darron Gibson, Davide Petrucci (kaptein), Jesse Lingard; Ravel Morrison; Will Keane (Alberto Massacci 71).

Benken: Liam Jacob, Sean McGinty.

TabellenTerminlistenSpillerstatistikkScoringsstatistikk

__________________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG:

United stiller fra start i en 4-4-1-1-formasjon, med Rafael og Vermijl på backene, og Fryers og Michael Keane som stoppere. På midten ligger Gibson og Petrucci sentralt, mens Pogba og Lingard spiller henholdsvis på høyre- og venstreving. Helt på topp ligger Will Keane, mens Ravel Morrison ligger som bindeledd mellom midtbanen og Keane. Ben Amos vokter buret.

1. min: Kampen er i gang på Moss Lane!

4. min: Rafael kolliderer med reklameskiltene, men det går heldigvis bra for den unge brassen.

13. min: En Wigan-spiller forsøker seg med et skudd fra ca. 16 meter, men treffer en United-forsvarer.

16. min: 1-0 UNITED – MORRISON. Ravel Morrison mottar ballen på 30 meter, tar den med seg inn i 16-meteren, finter av en Wigan-forsvarer, og bøyer ballen bort i lengste hjørne. Nydelig prestasjon fra supertalentet!

18. min: Ny sjanse for United, denne gang etter et innlegg fra høyresiden. Dessverre når ikke Will Keane helt frem til ballen, og det står fortsatt 1-0.

23. min: Wigan forsøker seg fra 35 meter, men skuddet går opp på rad Z.

27. min: Fint angrep fra Wigan. Spiller seg gjennom United-forsvaret med et pent veggspill, men avslutningen blir enkel for Ben Amos.

39. min: Pogba med godt forsøk på frispark. Franskmannen skrur ballen mot høyre kryss fra 20-meter, men keeper Lee Nichols er der med hansken. Godt skudd, glimrende redning!

40. min: Ny stor United-sjanse. Petrucci får to muligheter, men forsvaret står i veien for den første, mens skudd nummer to går over.

43. min: Nok en gang mangler Will Keane noen centimeter på et innlegg. Flott spill av Gibson, Pogba og Rafael i forkant.

45. min: Gult kort til Darron Gibson. Frisparket blir slått inn i feltet fra Wigan. Ballen går forbi alle og sniker seg rett utenfor stolpen.

PAUSE: United har vært det beste laget på Moss Lane de første 45 minuttene, og har vært litt uheldige som ikke har hatt et mål eller to til. Morrison har stått for kampens høydepunkt hittil, med sin glimrende prestasjon som førte til 1-0. Ellers har blant annet Darron Gibson vist frem pasningsfoten ved flere anledninger, mens Marnick Vermijl har vært positiv på venstrebacken. Pogba, for anledningen ute på høyrekanten, har variert fra det glimrende til det mindre gode i løpet av førsteomgang. Fortjent ledelse til pause, og det vil ikke være noen overraskelse om Joyces gutter får flere mål her.

MOSS LANE – United-reservenes hjemmebane i Altrincham.

ANDREOMGANG:

46. min: Will Keane triller i gang andreomgang.

49. min: Jesse Lingard forsøker seg fra 16-meteren etter fint ett-touch-spill fra United. Nichols er nede i korthjørnet og redder forsøket.

53. min: Glimrende løp oppover i banen fra Michael Keane, før han finner Jesse Lingard. Lingard forsøker seg fra 20 meter, men skuddet går utenfor.

54. min: UNITED 2-0 – MORRISON. Will Keane h4 ballen til seg selv, før han finner Morrison med en tunnelpasning. Morrison får tak i ballen og triller ballen mellom bena på forvarer og i mål forbi Nichols.

56. min: Vanvittig langskudd fra Paul Pogba med yttersiden av høyrefoten! Noen som husker Michael Essiens mål mot Arsenal for noen sesonger siden? Dessverre for Pogba stryker skuddet utenfor stolpen.

65. min: UNITED 3-0 – PETRUCCI. Italieneren spiller selv gjennom Jesse Lingard, som slår ballen inn foran mål. Keeper Nichols får en hånd på ballen, men ballen havner rett til Davide Petrucci igjen, som regelrett hamrer ballen i nota. For en avslutning av dagens kaptein!

70. min: Michael Keane finner tvillingbror Will med en lang cross. Will forsøker seg på halv volley, men skuddet går langt over.

71. min: Avslutningen blir det siste Will Keane gjør for kvelden. Alberto Massacci kommer inn for spissen, og tar plassen til høyre på midtbanen. Pogba går inn sentralt.

75. min: John Cofie kommer inn for Paul Pogba.

79. min: UNITED 4-0 – FRYERS. John Cofie finner Fryers med et godt innlegg, og forsvarsspilleren, som denne sesongen har fått prøve seg med de store gutta i Ligacupen, stanger ballen kontrollert i lengste hjørne.

82. min: WIGAN 4-1 – DICKO. Wigan-spissen mottar ballen, drar av Marnick Vermijl, som pådrar seg en skade (strekk?) idet han blir driblet, og hamrer ballen i mål via tverrliggeren. Kanonskudd!

84. min: Vermijl må av. Inn kommer Rafael Leao.

89. min: Dicko forsøker seg nok en gang for Wigan, men skuddet går rett på Amos.

90. min: Det legges til to minutter på Moss Lane.

90. min: Kjempesjanse for Wigan, men Amos redder mesterlig forsøket fra 6-7 meter.

SLUTT: United var best før pause, og etter pause dominerte de fullstendig på Moss Lane. Morrison scoret sitt andre for dagen etter god forspill av Will Keane, før Davide Petrucci og Zeki Fryers begge tegnet seg på scoringslisten. Wigans trøstemål kom ved Nouha Dicko rett før slutt. Tidvis imponerende forestilling av Uniteds nest beste. Rafael og Darron Gibson fullførte begge 90 minutter.