Tidligere United-spiller avgjorde for bunnlaget i årets første kamp

Mens herrelaget har spilt kamper i jula, har kvinnelaget fått en fortjent pause. Søndag var ferien over og selv om de var det beste laget, kunne de ikke starte året med en seier.

Bristol City hadde ikke vunnet en eneste kamp før de trådde opp på Leigh Sports Village for å møte Manchester United.

Med null poeng mot laget som startet runden på sisteplass ble det alt annet enn en godkjent start på 2020 for Manchester United Women. Bedre ble det ikke av at det var en tidligere United-spiller som avgjorde kampen.

Mot spillets gang

Jackie Groenen tar avspark og United går rett i angrep. Fra omgangen starter er det de rødkledde som fører oppgjøret mot et lavtliggende Bristol City-lag.

Ti minutter før pause – ekstremt mot spillets gang – kommer kampens første scoring. Tidligere United-spiller Ebony Salmon klarer å snike seg forbi Abbie McManus før hun trekker seg videre innover i feltet, og fra få meter setter hun ballen mellom beina på United-keeper Mary Earps.

Hayley Ladd, Lauren James og Groenen har alle skuddforsøk før pause, men de klarer ikke å overliste gjestenes keeper. Millie Turner klarer å overliste keeperen før pause, men da reddes ballen på streken av en forsvarsspiller. Det vil seg ikke.

MOT GAMLEKLUBBEN: Som målscorer Salmon, spilte også Millie Turner mot sin tidligere arbeidsgiver.

Etter hvilen fortsetter Manchester United å presse mot et to lavtliggende Bristol-blokker. Med ti minutter igjen på klokken er det et under at det ikke står 1-1.

Groenen gjør en lekker piruett før hun skyter fra ti meter. I kjølevannet av en strålende redning faller ballen i beina på innbytter Lizzie Arnot. Fra to meter, med en helt utspilt keeper, klarer innbytteren å skyte ballen i tverrliggeren, og det står fortsatt 0-1.

De siste ti minuttene hagler det sjanser mot Bristol-målet, men stolper, oppofrende forsvarsspillere og en keeper av ypperste klasse står i veien for poeng.

Manchester United 0-1 (0-1) Bristol City