Tidligere Solskjær-elev er død: – Peter vil bli dypt savnet

Peter Whittingham har gått bort, bare 35 år gammel.

Ryktene har gått noen dager om et Peter Whittingham-uhell som har gjort at den tidligere midtbaneeleganten har svevd mellom liv og død, og onsdag kom bekreftelsen om at han lå på sykehus – og fredag kom den triste beskjeden om at Whittingham har gått bort.

Whittingham ble bare 35 år.

Det er snakk om hodeskader etter fall, og ifølge politiet er det ikke mistanker om at det har skjedd noe kriminelt – det skal rett og slett ha vært et uhell.

Whittingham var en nøkkelspiller for Cardiff-laget som spilte seg opp i Premier League, og som Ole Gunnar Solskjær ikke klarte å redde fra nedrykk.

Whittingham havnet på årets lag i Championship i tre av de siste fire årene før Cardiff kom seg opp i Premier League.

Han har også spilt for Aston Villa (hvor han startet karrieren), Burnley (lån), Derby (lån) og Blackburn. Han fikk 17 U21-landskamper for England.

DUELL: Tom Cleverley og Peter Whittingham.

Bildet over viser Peter Whittingham i duell med Tom Cleverley i en av de to kampene Whittingham fikk mot United i 2013/14-sesongen. Kampen endte 2-2 etter at en Whittingham-målgivende på overtid bidro til Cardiff-poeng.

I alt spilte han sju kamper mot Manchester United, fem av disse kampene for Aston Villa.

Ole Gunnar Solskjær har, via ManUtd.com, kommet med følgende uttalelse om Whittinghams dødsfall.

– Det var med stor sorg jeg hørte om Peter Whittinghams bortgang. Peter var en fantastisk fotballspiller, og et utrolig menneske. Jeg likte veldig godt å jobbe med ham under min tid i Cardiff.

– Det er vanskelig å tro at han har blitt tatt fra oss i så ung alder. Peter vil bli dypt savnet, og våre tanker er med familien hans i denne tunge tiden.