Tidligere Busby Babe er død

Den tidligere United-spilleren John Doherty er død. Dette bekrefter Manchester United på sin offisielle hjemmeside.

John Doherty spilte under Sir Matt Busby på 50-tallet, men måtte legge opp i en alder av 23 år på grunn av en kronisk kneskade. 7 mål på 26 kamper var alt han rakk for United. Til tross for få kamper rakk han likevel å bli ligamester i 1955/56-sesongen, to år før den tragiske München-ulykken.

I senere tid har Doherty vist sin lojalitet til United ved å være styreformann i organisasjonen for tidligere United-spillere. Paddy Crerand, som var en nær venn av den avdøde, er fullstendig knust etter dødsfallet. Dette forteller han til ManUtd.com, der han videre forteller om sin beundring for mannen som ble 72 år.

– Han var tilstede på nesten alle kampene på Old Trafford. Og engasjementet hans for tidligere spillere var helt fantastisk, han gjorde en absolutt glimrende jobb for oss gamlinger.

Også David Gill skryter av Doherty:

– John var sterkt elsket og utrolig populær på Old Trafford. Det var et spesielt øyeblikk for han å bære Premier League-troféet tilbake på slutten av forrige sesong ilag med de overlevende kompisene fra mesterlaget i 1956. Det var en rolle han gjennomførte med stolthet. Våre tanker går til hans familie, avslutter Gill.

Kilde: ManUtd.com