Bli med: Tidenes supporterfest

– Dette blir det største supportertreff vi noen gang har arrangert, og det er tvilsomt om noen andre har gjort det eller vil gjøre det i fremtiden.

bernthMeld deg på nyhetsbrev for å få siste nytt først nederst i denne saken.

Bernt Hjørnevik smiler.

Han legger ikke skjul på at han gleder seg enormt til det planlagte arrangementet tidlig neste sesong. Her er noen stikkord for hva Supporterklubbens daglige leder beskriver som «tidenes supporterfestival», som vil skje i Oslo-området.

  • Mange United-legender
  • Flere tusen fans samlet i en arena
  • Arrangementer fredag og lørdag

– Det er ambisiøst, og det er blitt mye mer ambisiøst enn vi først tenkte. Også underveis når vi har diskutert på hvilket nivå vi skulle legge oss på, innrømmer Hjørnevik overfor United-Supporteren.

Supporterklubben har arrangert flere vellykkede supportertreff i løpet av de siste ti årene.

I 2006 var Sir Alex Ferguson æresgjest ved Supporterklubbens 25-årsjubileum.

I 2008 kastet Ryan Giggs glans over en flott MUSCS-middag i Oslo fordi han hadde vært Supporterklubbens President i 20 år.

I 2012 var det flere arrangement både i Oslo og Göteborg i forbindelse med Uniteds pre-season kamper i de to byene, men det foreløpig siste supportertreffet så langt var i Stockholm da United spilte der i august 2013.

Hjørnevik mener likevel at neste arrangement blir noe supporterne aldri har opplevd tidligere.

– Jeg innrømmer at lokalavdelingen Red Army Oslo kom oss litt i forkjøpet, men som en konsekvens av at Red Army Oslo tok kontakt begynte vi å jobbe mye mer målrettet med tanker og ideer rundt et supportertreff. Det falt seg naturlig med et supportertreff i år siden Supporterklubben feirer 35 år. Selv om 35 år ikke er det mest runde tallet, så er det en anselig alder for en supporterklubb.

Se video: Manchester gratulerer Skandinavia

Få siste nytt først om festen ved å registrere deg her:

 

FLERE GODE SAMARBEIDSPARTNERE

redarmyosloBernt Hjørnevik presiserer at Red Army Oslo er en viktig samarbeidspartner. Det samme er TV 2,  Unicef Norge og Manchester United.

unicef– Vi er i dialog med TV2 om lørdagsarrangementet, mens Unicef er med på alt sammen. Vi har brukt vinteren og våren møysommelig godt. Vi har avveid hva vi kan få til og hva vi ikke kan få til. Sakte, men sikkert har hele prosjektet landet godt forankret. Det har vært gjennom både den ene og andre runden før vi nå endelig kan gå ut og love at det blir et stort supportertreff, sier Hjørnevik entusiastisk og legger til:

– Vi har fått goodwill fra Manchester United om å støtte opp under arrangementet. Det blir det største supportertreff vi noen gang har arrangert, og det er tvilsomt om noen andre har gjort det eller vil gjøre det i fremtiden.

Planen er en supportermiddag fredag for å markere at MUSCS er 35 år.

Der håper arrangørene at flere artister stiller opp for Unicef og opptrer på scenen. Festivalen lørdag skal skje i en stor arena i Oslo-området (hvilken var ikke klar da US7 gikk i trykken) med en rekke aktiviteter for både voksne og barn. Der vil også TV 2 ha sitt Premier League-studio den dagen, mens Uniteds kamp blir vist direkte på flere storskjermer.

– Middagen er den formelle delen av arrangementet, med parallelt med den formelle delen er dette en gylden mulighet for oss som supporterklubb å gi noe tilbake til våre supportere for deres lojale støtte. Det er der ideen om et stort familiearrangement har kommet inn i bildet. Vi har som arbeidstittel at vi ønsker å skape et lite mini-Old Trafford. Man skal få en sterk følelse av at man nesten sitter på Old Trafford. Det er i denne settingen vi er i dialog med TV2 om ha ha studio fra vår arena.

Supportermiddagen lørdag vil være for 400-500 mennesker, mens arrangementet lørdag er planlagt for hele 3.000 til 5.000 besøkende.

– For at vi skal klare å dra i land et så stort arrangement har vi vendt oss til eventbyrået Kulturoperatørene. Kulturoperatørene har hatt flere store prosjekter og jeg har hatt gleden av å samarbeide med dem tidligere. De er kjempedyktige, kreative, og er flinke til å bygge opp rundt ideer som vi har kommet med. Du skal ikke se bort fra at det blir en del lydopplevelser på den arenaen som gjør at du tror du er på en annen arena, opplyser hordalendingen og sikter selvsagt til Drømmenes Teater.

“Dette skal være en fest for medlemmene av Supporterklubben.”

I innendørsarenaen vil det ifølge Supporterklubbens daglige bli lagt opp til en rekke aktiviteter for United-supportere av alle aldre.

– Vi har tenkt å ha kunstgress i arenaen så det kan bli fotball for både store og små. Vi leker med tanken om å arrangere straffesparkkonkurranse, triksekonkurranse, skuddkonkurranse som hvor presist du treffer eller hvor hardt du klarer å skyte. Dette er ting både voksne og barn kan være med på.

– I tillegg vil det være ulike stands, loddtrekning, auksjon og andre aktiviteter. Det er viktig å få fram at dette skal være uformelt og uhøytidelig. Dette skal være en fest for medlemmene av Supporterklubben. Så håper vi selvsagt at vi alle den dagen får se en fantastisk United-kamp på gigantiske storskjermer.

ROBSON, IRWIN & CO

robson_bryanSom nevnt innledningsvis vil det også være flere tidligere Manchester United-spillere på plass. Ja, kanskje helt opp i et tosifret antall United-legender vil være med supporterne denne dagen.

– Jeg kan allerede nå bekrefte at vi har fått muntlig ja fra store navn som Bryan Robson, Denis Irwin, Gary Pallister, Jesper Blomqvist og Ronny Johnsen, men det vil bli flere og vi jobber kontinuerlig med å få på plass enda flere legender til supporterfestivalen.

Hjørnevik garanterer at alle supporterne skal få god anledning til å treffe de inviterte United-legendene.

pallister_gary– Vi skal helt sikkert ha en såkalt «meet & greet»-område der våre medlemmer kan slå av en prat med spillerne, ta bilder og få autografer. De vil også kunne omgås legendene rundt de ulike arrangement vi skal ha den dagen. Det hadde vært morsomt om en eks-spiller eller to til for eksempel ble med en uformell straffekonkurranse eller en treningsøkt for barna.

På lørdagsarrangementet vil det også være en ganske så stor samling av drakter, fotballstøvler og andre ting som Manchester United-spillere har brukt i viktige kamper.

irwin_denis_profil_stor– Det er viktig å understreke at vi har et meget godt samarbeid med Manchester United i England. Noen av leserne har kanskje stiftet bekjentskap med Jason Leach, som er vert og toastmaster på våre supportertreff på Old Trafford hver fredag før hjemmekamp. En dyktig mann som har sagt seg villig til å komme. Han vil ta med seg en pen samling med autentisk utstyr som spillerne, både dagens og tidligere, har brukt. Alt fra fotballsko, trøyer, keeperhansker etc. Dette er utstyr som våre medlemmer kan prøve, og bli fotografert med. I tillegg til det, for våre yngste medlemmer og de som måtte være kjent med figuren som labber rundt på Old Trafford på hver hjemmekamp, kan jeg røpe at «Fred the Red» faktisk kommer til vårt arrangement.

Supporterfestivalen den planlagte lørdagen vil ifølge Hjørnevik strekke seg over flere timer uten aldersgrense. Det vil alkoholserving på et avgrenset område, som på Old Trafford. Middagen fredag vil ha 18-årsgrense. Etter at det hele er over i innendørshallen lørdag vil det bli et mindre treff på Scotsman i Oslo sentrum med 20-årsgrense.

– Medlemmene kan velge mellom full pakke eller bare være med på deler av arrangementet. Vi forhandler også med ulike hoteller som vil kunne gi rabattert hotellovernatting for de som måtte ønske det.

TILBYR NYHETSBREV

Supporterfestivalen vil bli avholdt i tidsperioden slutten på august og starten på oktober.

– Våre supportere har sikkert forståelse for at vi må vente til terminlisten blir offentliggjort 15. juni, og også vente til de første TV-kampene før vi kan spikre dato for festivalen og prisen for inngangsbilletten. Det er fordi vi må vente til vi vet mer om omfanget av innhold, og også hvilke eks-spillere vi klarer å få på plass spesielt for lørdagen. Vi er blitt anbefalt å holde arrangementet en dag som United spiller borte, en anbefaling akter vi å følge. Det er fordi flere av de inviterte spillerne er ansatt av Manchester United og har ulike oppdrag hver hjemmekamp, samt at flere hundre av våre medlemmer er i England på hver hjemmekamp.

Når terminlisten slippes og de første TV-kampene er offentliggjort, vil arrangøren fastsette dato for supporterfestivalen.

– Vi ønsker at våre medlemmer skal være de første som får informasjon fort. Det kan være alt fra pris, dato og hvilke flere spillere vi får på plass til andre ting som bygger opp arrangementet. Derfor vil vi tilby medlemmene å melde seg på et nyhetsbrev. Gjennom nyhetsbrevet vil vi sende ut informasjon fortløpende om arrangementet, og de som melder seg på det vil da også bli de første som får mulighet til å kjøpe billetter til arrangementene.

“Jeg vil påstå at de som kommer vil snakke om den dagen i lang, lang tid.”

Supporterklubbens leder innrømmer at han går høyt ut når han planlegger en middag for flere hundre, og et supportertreff for minst tre tusen mennesker.

– Ja, men vi ser absolutt for oss at noen tusen finner det interessant og ikke minst spennende å komme på et så stort treff med så innholdsrikt program som vi legger opp til. Vi tror at vi klarer å fylle den dagen med aktiviteter for store og små som gjør at de synes det er verd å ta turen, mener Bernt Hjørnevik og avslutter:

– Jeg vil si såpass at de som kommer kanskje spesielt lørdag vil snakke om den dagen i lang, lang tid framover i forhold til en fantastisk opplevelse.

Bli først til å få oppdaterte nyheter om supporterfestivalen. Meld deg på her: