5-0 til United – både Solskjær og Beckham med scoringer

United vant 5-0 i jubileumskampen – vi fulgte oppgjøret.

Det ble en fantastisk ettermiddag på Old Trafford.

Manchester United startet søndagens jubileumskamp på Old Trafford med samme lag som i 1999 – med én forandring. Ryan Giggs hadde ikke anledning til å være med i dag, og Paul Scholes (suspendert i 99-finalen) kom inn for ham.

Etter hvert ble det uansett mange bytter, så laget var ganske ugjenkjennelig etter hvert.

LES OGSÅ: Vår spillerbørs

Det første byttet kom allerede i det første minuttet. Andy Cole skulle bare ta avsparket (han har vært gjennom en nyretransplantasjon, og det var nok mest naturlig å la United-manageren ta over), og som så ofte før fungerte Solskjær godt som innbytter. Bare minutter senere var han på riktig sted til riktig tid, og satte inn 1-0 fra kort hold.

Who put the ball in the Germans’ net?

DET FUNGERTE IGJEN: Ferguson satte inn Solskjær, som puttet ballen i tyskernes nett.

United dominerte kampen, med Jaap Stam, Paul Scholes og David Beckham spesielt imponerende, men det var også liten tvil om at Dwight Yorke fortjente det da han doblet til 2-0.

Jesper Blomqvist fikk sin andre målgivende for dagen, og Yorke dunket ballen i nettet, og fikk målet han ikke fikk i 1999-finalen.

2-0 var stillingen til pause, og det stod også 2-0 frem til det 79. minutt. Da satte akademisjef Nicky Butt ballen i mål etter forarbeid av Louis Saha (ikke alle spillerne som var involverte hadde noe med 1998/99-sesongen å gjøre), og Louis Saha satte selv inn 4-0 etter målgivende fra Jonathan Greening – som satt på benken på Camp Nou for 20 år siden.

Rett før slutt fikk David Beckham et mål han virkelig fortjente, etter å ha gjort en god innsats gjennom hele kampen, og det var definitivt populært.

Det var også det siste som skjedde i kampen. United vant 5-0, og Ferguson og United-spillerne så ut til å storkose seg.

Det så også tilskuerne ut til å gjøre – de fikk servert knallharde taklinger (Stam og Scholes), lekre pasninger (Beckham og Scholes) og mange mål.

Vi fulgte kampen live nederst i saken.

Startoppstilling Manchester United: Peter Schmeichel (C) – Gary Neville, Jaap Stam, Ronny Johnsen, Denis Irwin – David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes, Jesper Blomqvist – Dwight Yorke, Andy Cole.
Inn som innbyttere: Henning Berg, David May, Jonathan Greening, Kevin Pilkington, Louis Saha, Ole Gunnar Solskjær, Raimond van der Gouw, Teddy Sheringham, Wes Brown, Mikaël Silvestre, Karel Poborsky.

Startoppstilling Bayern München: Hans-Jörg Butt; Marcel Witecek, Martin Demichelis, Lothar Matthäus (C), Andreas Ottl, Ze Roberto, Stefan Effenberg, Paulo Sergio, Ivica Olic, Roy Makaay, Giovane Elber.
Innbyttere: Bernd Dreher, Markus Babbel, Hans Pfluger, Sammy Kuffour, Klaus Augenthaler, Daniel van Buyten, Christian Nerlinger, Michael Sternkopf, Markus Schupp, Thorsten Fink, Carsten Lakies, Carsten Jancker, Luca Toni.

LIVE:

14.34: Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen! På Youtube kan en nå se oppladning til dagens jubileumskamp.

14.37: Pierluigi Collina kunne ikke dømme denne gangen på grunn av ryggproblemer. Tim Robinson dømmer, Dan Cook og Mark Scholes er assistentdommere, mens Jez Simpson er fjerdedommer.

14.38: United ledes jo av Sir Alex Ferguson i dag, mens Bayern ledes av Markus Babbel/Klaus Augenthaler.

14.47: En scene fra garderoben, hentet fra Mikaël Silvestres Instagram-konto:

14.58: Jesper Blomqvist er på plass:

15.01: Vi har forresten Bjarte Valen til stede på kampen, så dere skal ikke se bort fra at det dukker opp en stemningsrapport fra ham etter hvert.

15.07: Fra garderoben:

15.21: Det blir nok en del bytter i løpet av kampen i dag. Det er sikkert mange som fortsatt er brukbart godt trent, men det er jo tross alt 20 år siden! Så spillere kan byttes både ut og inn så mye en vil her, slik at det ikke blir umulig for gamlingene!

15.28: Peter Schmeichel røper at han ikke kommer til å spille så lenge, sannsynligvis, fordi han sliter med ryggen. Men han starter, i alle fall!

15.32: Marcus Rashford og Jesse Lingard ble spurt om hvilke spillere fra 1998/99-laget de helst ville spilt sammen med. Lingard svarte Beckham, mens Rashford ikke var i tvil: Paul Scholes.

15.33: Det triveligste i dag er nesten at materialforvalter Albert Morgan er tilbake på Old Trafford. For en fyr!

15.44: Teddy Sheringham forteller om at Ferguson fortalte historier, og fikk frem latteren da han snakket med spillerne nå i forkant av kampen. Ellers sier han at flere av spillerne skulle ønske at de var i bedre form – og at de spesielt vil tenke det når Scholes begynner å spre pasninger.

15.46: Park blir etterspurt i kommentarfeltet, ser jeg – og jeg vet egentlig ikke hvorfor han tilsynelatende ikke er med. Han var meldt med i troppen i utgangspunktet. Samtidig har jeg ikke sett etter ham på TV-sendingen heller – vi får prøve å følge med!

15.51: En del av spillerne har gamle småskader å slite med, sier en ellers veldig blid Ferguson i intervjuet før kampen.

15.53: Blid type:

15.58: God stemning før spillerne går ut på gressmatta nå.

15.59: Spillerne er på vei ut!

16.02: Old Trafford ser ganske fullsatt ut. Vi går over til liveoppdatering av selve kampen:


1: Kampen er i gang! United spiller med Stretford End i ryggen i førsteomgangen, og United starter med ballen.

1: BYTTE: Ole Gunnar Solskjær kommer inn for Andy Cole. Coles helse har ikke vært på topp de siste årene, og han har vært gjennom en nyretransplantasjon, så bortimot det eneste han gjorde her var å sette i gang kampen.

3: Scholes og Beckham leker seg med crossballer her! Endte med et Beckham-innlegg som faktisk endte med en liten Gary Neville-sjanse! Han bommet, selvsagt.

4: MÅL! Ole Gunnar Solskjær sender United i ledelsen! Rett etter en utrolig redning av Bütt. Nydelig pasning av Blomqvist.

7: Bayern kom seg til et skudd nettopp, men Schmeichel reddet uten å få problemer.

9: Beckham har slått noen herlige innlegg allerede. Kanskje det er han som skal løse høyrevingproblemet til United?

9: Scholes og United spiller seg nesten gjennom med finfint veggspill, men det går bare nesten.

10: Fint United-angrep hvor Dwight Yorke nesten finner Solskjær. Bra jobb av Yorke uansett.

12: Scholes har fått frispark mot seg. Det ville jo vært rart om ikke det skjedde i løpet av kampen.

13: Jøje meg for en takling av Jaap Stam! Knallhard takling på Olic. Hevn for 2010!

15: Olic-skudd, men Schmeichel redder.

16: Kjempesjanse for Gary Neville etter bra forarbeid av Solskjær! Dessverre redder keeper.

21: Gary Neville hadde ballen nettopp på venstrevingen. Rare greier dette her!

22: Et utrolig Scholes-mål blir annullert! Beckham slår inn til Scholes, som demper lekkert, spiller vegg med bakbeina på en intetanende Gary Neville, og så chipper han den i mål. Kom igjen, assistentdommer!

25: Butt med et skuddforsøk, men ikke godt nok. Sheringham skal visst på straks.

26: Scholes med ganske tøff takling på Demichelis! Den tidligere City-spilleren er ikke spesielt blid!

26: BYTTE: Sheringham kommer inn for Solskjær.

30: MÅL! Dwight Yorke med en finfin avslutning etter herlig Blomqvist-innlegg! Sheringham godt involvert i oppbygningen der også. 2-0!

33: Nytt strålende Beckham-innlegg, god Sheringham-heading og en god redning av Bayern-keeperen.

35: BYTTE: Raimond van der Gouw kommer inn for Peter Schmeichel (Gary Neville tar over kapteinsbindet). Får solid applaus begge to.

39: Gary Neville er mye på Bayerns banehalvdel (uten at det betyr at han ikke gjør den defensive jobben). Ingenting i veien med innsatsen her. Jeg tror han er veldig lysten på et mål. Apropos innsats: Ronny Johnsen fikk en smell, men er fortsatt på banen. Vil tydeligvis gjerne komme seg til pausen!

41: BYTTE: Louis Saha kommer inn for Dwight Yorke.

PAUSE. Manchester United 2-0 Bayern München (Solskjær, Yorke).

46: Andre omgang er i gang! Begge lag gjør bytter. Poborsky starter i alle fall for United nå, han har kommet inn for Blomqvist. Men ellers er det vel samme lag for United – som jo ærlig talt er laget vi er mest opptatte av her. Jancker er på for Bayern – mon tro om han har et brassespark på lager?

50: Matthäus laget nettopp et av de mest soleklare frisparkene i fotballhistorien! Han holdt igjen Poborsky en liten smule…

51: Glimrende United-spill på venstresiden! Denis Irwin med herlig løp gjennom, og glimrende 45-graders pasning til Scholes. Scholes skyter, men Demichelis redder på streken.

55: Bayern har gjort noen bytter nå. Det mest interessante for vår del er at Sammy Kuffour har kommet inn, og at Lothar Matthäus (som i 1999) har blitt byttet ut.

57: BYTTE: Mikaël Silvestre kommer inn for Denis Irwin, som selvsagt har vært solid.

58: Frispark til United rett utenfor sekstenmeteren (litt ute mot høyre) etter at Scholes ble taklet. Beckhams frispark går via muren og ut til corner. Det skulle vært straffe til United siden det var en arm den gikk via.

59: BYTTE: Jonathan Greening kommer inn for Paul Scholes. Ikke bra! Scholes har kontrollert kampen her, selvsagt.

61: Ronny Johnsen med en viktig inngripen som hindrer Olic rett før han skal prøve å sende et skudd forbi Van der Gouw.

64: Jaap Stam ordner opp i mye her – skal vi satse på Stam/Lindelöf som stopperduo neste sesong?

65: Jøje meg som Stam trykker til i duellene, og i tillegg varter han opp med noen fine finter (muligens litt flaks!). Nå fikk han nettopp Ron Atkinson til å le høyt og lenge i kommentarboksen!

68: Nok en sjanse for Gary Neville! Så nære å score fremfor Stretford End. Legger seg ned i skuffelse, mens Ferguson ler på benken!

68: BYTTE: Wes Brown erstatter Jaap Stam. Bayern-angriperne puster lettet ut (i alle fall hvis de har glemt hvordan Brown kan takle).

70: Nicky Butt vinner et frispark på Beckham-hold. Sheringham ønsker å ta den også – optimistisk!

71: Frisparket går rett i muren. Skuffende, Becks! (Det er lett å glemme at selv de beste ikke alltid scoret på frispark, selv om det er det vi husker!)

73: Sheringham nær scoring. Det hadde jo passet bra om både Solskjær og Sheringham scoret!

74: BYTTE: Kevin Pilkington kommer inn for Raimond van der Gouw.

77: Bayern-keeper med en spektakulær nesten-tabbe. Holdt på å bokse ballen i eget mål.

79: MÅL! Nicky Butt får ballen servert av Louis Saha, og akademisjefen setter ballen i hjørnet fra 14-15 meter! 3-0!

80: BYTTE: Henning Berg og David May kommer inn for Teddy Sheringham og Ronny Johnsen.

85: MÅL! Louis Saha setter inn 4-0, forarbeid av Jonathan Greening.

89: Nicky Butt med et spektakulært forsøk! Et slags brassespark/saksesparkforsøk. Wow. Tenk om han hadde truffet på den.

90: MÅL! David Beckham scorer rett før slutt! Herlig! Dribler av en mann litt ute mot venstre, før han dunker ballen i mål. 5-0!

SLUTT. Dommeren blåser av kampen. Det ender 5-0. Mål fra Solskjær, Yorke, Butt, Saha og Beckham.