Ti år siden kjøpet som overrasket de fleste

8. april 2010 bekreftet Manchester United at Javier Hernández skulle bli Manchester United-spiller.

7. april 2010 spilte Manchester United hjemme mot Bayern München, etter det knepne tapet i bortekampet. Mål fra Darron Gibson og Nani (x2) gjorde at United hadde gått opp i en 3-0-ledelse før Ivica Olic reduserte kort tid før pause, og med mindre enn 20 minutter igjen av ordinær tid så scoret Arjen Robben-målet som sendte United ut av turneringen på bortemål.

En solid skuffelse for et United-lag som kanskje ville blitt husket helt annerledes om de hadde klart å holde på ledelsen.

Louis van Gaals Bayern slo Lyon i semifinalen, før det ble tap mot Inter i finalen.

På Bayern-kampen var en ung meksikaner ved navn Javier Hernández tilskuer, og dagen etterpå annonserte United at Hernández ville bli United-spiller den sommeren så lenge arbeidstillatelsen gikk i orden (spoiler: den gjorde det).

Hernández ble hentet fra Chivas Guadalajara, etter at United hadde fulgt ham i noen måneder. Han ble sannsynligvis en del billigere enn han ville blitt om United hadde hentet ham etter VM 2010, der han scoret mot både Frankrike og Argentina.

– Det føles som om jeg lever i en drøm, sa Hernández etter å ha blitt annonsert som United-spiller.

MÅLSNIK: Javier Hernández.

Suksess

På bildet over kan en se Javier Hernández feire det som kanskje var hans viktigste mål i United-drakta, da han scoret i kampens første minutt i den helt avgjørende ligakampen mot Chelsea mot slutten av debutsesongen. I realiteten ble ligatittelen sikret med den seieren.

Det var en finfin avslutning av en strålende debutsesong for den unge meksikaneren.

Allerede på sommeren hadde vi sett i treningskampene at han hadde et øye for mål (han scoret til og med mot United, da han i treningskampen mellom gamleklubben og United spilte én omgang for hvert lag), og i første offisielle kamp snublet han inn et mål mot Chelsea – et lag han scoret åtte (!) mål mot i løpet av United-karrieren. Sesongen endte med 20 scoringer på 45 kamper.

Den neste sesongen ble en liten nedtur med 12 mål på 36 opptredener, men i siste sesong under Ferguson var han litt bedre igjen. Til tross for tøff konkurranse etter signeringen av Robin van Persie, så scoret han 18 mål på 36 kamper. Han scoret i Fergusons siste hjemmekamp, før han også scoret det siste Manchester United-målet i Ferguson-æraen.

LITEN ERT OG STOR MANAGER: Javier Hernández og Sir Alex Ferguson etter Fergusons siste hjemmekamp.

Solgt av Van Gaal

Etter Ferguson var han aldri den samme igjen. Han fikk en del spilletid under Moyes også, men endte sesongen med bare ni mål. Etter 2013/14-sesongen ble det bare fem kamper til for United.

Med sine 59 mål (på 157 kamper) er han den spilleren med 39. flest mål for Manchester United i klubbhistorien, rett foran Robin van Persie med sine 58.

Louis van Gaal lånte ham ut til Real Madrid, før han sommeren etter solgte meksikaneren til Bayer Leverkusen. Der klarte han seg bra, og havnet blant annet på årets lag etter sin mest produktive sesong i karrieren etter debutsesongen.

De siste sesongene har han vært i West Ham og Sevilla uten å ha vært noen stor suksess, før han i januar signerte for LA Galaxy.

Men har han glemt United? På ingen måte: