Thriller på Old Trafford

KAMPREFERAT: Javier Hernandez scoret seiersmålet og sørget for at United tok med seg alle tre poengene mot Stoke lørdag.

Manchester United v Stoke City - Premier League
Rooney: Havnet på scoringslisten sammen med van Persie og Hernandez lørdag.

Onsdag kveld leverte Manchester United varene i Champions League da de tok imot Real Sociedad på Old Trafford. United gikk seirende ut av oppgjøret etter en av sine beste kamper sålangt i sesongen, og hvor de kunne ha scoret hele fem-seks mål ifølge David Moyes.

“The Potters” har kun tatt ett av 30 mulige poeng mot de røde i Premier League, og har ikke vunnet på Old Trafford siden 1976. Den statistikken sørget United å holde fast ved lørdag ettermiddag.

United valgte å stille med flere endringer fra seieren mot Real Sociedad onsdag, men både Jones, Evans og Kagawa fikk fornyet tillit av David Moyes. Smalling og Nani kom inn for Rafael og Valencia på sidene, mens forsvaret måtte klare seg uten Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.

Les statistikken fra kampen her!

Verst tenkelige start

Manchester United fikk den verst tenkelig starten på første omgang da Peter Crouch satte inn 1-0-målet til Stoke. Crouch mottok et innlegg fra venstresiden, [poll id=»31″]men skuddet ble reddet glimrende av David De Gea. Returen er han ikke like heldig med, da Crouch fikk en tå på ballen og scorte. Ut ifra reprisen kunne det tyde på at klareringen til Evans gikk i Crouch, som dermed satt 1-0 til Stoke.

Med 86 minutter igjen å spille lå alt til rette for at United kunne reise seg igjen og ta med seg tre poeng på hjemmebane. Etter 14 minutter spilt fikk Stoke nok en sjanse til å øke ledelsen ytterligere. Gjestene kom seg nok en gang løs på høyrekanten, og det ble lagt inn til en hardt presset Crouch som skjøt fra kort hold.  United satte så fart og angrep, men etter altfor tett spill havnet ballen tilslutt hos keeper. Halvveis ut i første omgang var det United som hadde hatt ballen klart mest, men uten å skape noen spesielle sjanser foran mål.

Etter 25 minutter fant Kagawa rom inne i feltet, og ideet det begynte å se farlig ut ble det avblåst for offside. Tre minutter senere kom Stoke til nok en kjempesjanse da Crouch headet ned et innlegg, og fra 7-8 meter fikk Walters skyte upresset. De Gea hadde heldigvis full kontroll og reddet uten problemer. United satte så press fremover og Nani fikk sin første mulighet i kampen, men skuddet gikk håpløst utenfor mål. Ikke lenge etter var Rooney på banen med et kraftskudd som havnet rett på Begovic, som ble slått over til corner.

David Moyes: Fikk ikke helt den starten som han hadde håpet på.

Etter en halvtime spilt på Old Trafford så det lyst ut for den tidligere United-spilleren Mark Hughes. Carrick kom så med en stygg feilpasning som ga Stoke muligheten til å kontre, men United hindret angrepet og overtok ballen. Etter 41 minutter spilt ble Nani lagt i bakken etter å ha fintet bort backen sin. Frisparket ble gitt like utenfor 16-meteren til Stoke på høyresiden, men Robin van Persie klarte ikke å skape det helt store ved et altfor lavt frispark. Men like etterpå satt det endelig for United, etter et innlegg som endte ute i feltet hos Robin van Persie som skjøt sikkert i mål fra 10 meter.

Men gleden var kortvarig for hjemmesupporterne, da Jones med ett minutt igjen av ordinær tid sørget for å gi bort et frispark like utenfor egen 16-meter. Arnatuovic satt frisparket nydelig i krysset, og det var lite De Gea kunne gjort med det.

Den som venter på noe godt…

Manchester United fortsatte andre omgang hvor de slapp ved pause, og skapte lite sjanser med tanke på ballbesittelsen. Cleverley ble taklet og United fikk frispark på 17 meter, men dessverre havnet det rett i muren etter skudd et skudd fra van Persie. David Moyes gjorde så sitt første bytte i kampen, og tok av Nani og sendt utpå Januzaj. Det tok ikke mange minutter før unggutten var involvert ute på banen, og både Ireland og Palacios pådrog seg gult kort etter å ha felt Januzaj.

Midtveis i andre omgang hadde United fremdeles ikke skapt det helt store. Men etter 78 minutter traff van Persie blinkskudd med corneren sin som havnet på hodet til Rooney, som headet inn 2-2-målet til hjemmesupporternes store glede. Men det skulle vise seg å ikke stanse helt der. Hernández, som kom inn for Cleverley, beviste ovenfor Moyes at han hadde gjort et riktig bytte da mexicaneren scoret seiersmålet kun to minutter etter utligningsmålet. Scoringen kom etter at Evra la inn et perfekt innlegg, som Hernandez headet kontant i mål.

United klarte kun å skape tre brukbare målsjanser i både første -og andre omgang, men hva betyr vel det når de klarte å sette alle sammen i mål.

…venter ikke forgjeves

Hernandez: Satte inn 3-2-målet for United mot Stoke lørdag.

Hernandez scoret altså seiersmålet og sørget for at United tok med seg alle tre poengene mot Stoke på Old Trafford. Før kampen talte statistikken i Uniteds favør, men vi vet alle at statistikker er til for å brytes. Men det var heldigvis ikke tilfellet i lørdagens oppgjør.

Det var duket for litt av en thriller på Old Trafford da stillingen stod 1-2 til Stoke etter første omgang. United hadde ballen klart mest, men hjemmelaget klarte ikke å skape de store sjansene foran mål. Andre omgang startet hvor United slapp, nettopp med lite sjanser og mye ballbesittelse. Stoke viste under hele kampen at de ikke kunne avskrives, da de skapte flere store muligheter. Men med rett over ti minutter igjen å spille forandret United kursen, og Rooney satte inn utlikningsmålet etter en corner fra van Persie. Drøye minuttet senere sørget Hernandez for å gi Moyes valuta for byttet, og da dommeren blåste i fløyta stod det 3-2 til United på Old Trafford.

Manchester United 1-2 (3-2) Stoke

Tid: 26. oktober kl: 16.00 (norsk tid).
Sted: Old Trafford.
Turnering: Premier League, 9. runde.

Manchester United: De Gea; Smalling (Valencia 76), Jones, Evans, Evra; Carrick, Cleverley (Hernandez 68), Nani (Januzaj 58), Kagawa; Rooney, van Persie.

Ubenyttede innbyttere: Lindegaard, Rafael, Young, Fellaini.

Stoke: Begovic; Cameron, Shawcross, Huth, Pieters; Walters, Palacios (Whelan 70), Ireland (Adam 82), Nzonzi, Arnautovic (Wilson 49); Crouch.