– Thorpe og McNair med i troppen

Det bekrefter Louis van Gaal. Snakker også om Di María, Falcao, West Ham-kampen og skadene.

Vi har tidligere skrevet om muligheten for at Tom Thorpe og Paddy McNair kan få sjansen mot West Ham, og Louis van Gaal har i et intervju med MUTV bekreftet at begge er med i troppen mot West Ham.

Skadene i forsvaret ble ikke overraskende et tema også i dette intervjuet.

– Alle tre [Jones, Evans og Smalling] er skadet, så det er veldig skuffende. Men slik er det. Smalling er allerede skadet for tre gang. Evans også. Jones fikk en skade med landslaget, noe som var uheldig.

Noen har foreslått at løsningen kan være å flytte Daley Blind ned i midtforsvaret sammen med Rojo, men det var Van Gaal klar på at han ikke ønsket.

– Nei, for jeg liker ikke for mange venstrebeinte i forsvar. Jeg tenker balanse. Så jeg må hente inn en høyremidtstopper fra akademiet. Jeg gjør det alltid slik. Det har jeg allerede sagt på flere pressekonferanser, at vi har en del ledige plasser når vi bare fikk kjøpt seks spillere, og lot 14 spillere gå.

Van Gaal fortalte videre at Thorpe og McNair begge er med i stallen, og anerkjente at det ville være en fin erfaring for de to ungguttene.

– Det er også hvorfor vi har et akademi. Det var også hele tiden klubbens politikk.

Patrick McNair
MCNAIR: Et tre år gammelt bilde av Paddy McNair. Siden den gang har han blitt ganske høy, og har på grunn av skader nå altså nærmet seg førsteelleveren betraktelig.

MUTVs Stewart Gardner spurte om alle skadene Evans, Jones og Smalling har hatt de siste årene bekymrer ham, men Van Gaal har mer å tenke på.

– Ja, men ikke bare de tre forsvarsspillerne, for vi har ni skadet, og Tyler Blackett suspendert. Mengden med skader bekymrer meg, ja. Jeg er en trener med mye erfaring, og jeg har aldri vært i en slik situasjon. Det er overraskende, og jeg evaluerer meg selv og trenerteamet, og jeg har også spurt spillerne hva som er galt, men jeg kan ikke forestille meg hva vi gjør annerledes enn i de andre klubbene jeg har vært i.

Om Leicester-kapitulasjonen som et engangstilfelle:

– Jeg håper at det for spillerne var et engangstilfelle, men jeg som trener har opplevd et lignende resultat i Barcelona. Men vi må lære fra det, og vi må forbedre oss.

Om Di María:

– Med ball har han vært fantastisk, han skaper mye, han scorer mål, og han har målgivende. Som trener kan du ikke ønske deg mer. Men i fotballen har vi også viktige øyeblikk når vi mister ballen, og da kan han forbedre seg.

Om Falcao:

– Ja, jeg tror det [at han blir i bedre og bedre fysisk stand etter skaden]. Vi bygger opp Falcao på samme måten vi bygger opp de andre spillerne. Du så også at jeg lot Van Persie trene i tre uker før jeg lot ham komme innpå i 16 minutter, jeg gjorde det samme med Falcao, og han har imponert meg, han spilte veldig godt, og jeg håper det fortsetter.

Om West Ham:

– Jeg synes det kanskje er det beste laget vi har møtt til nå. Jeg var veldig imponert [over det de viste mot Liverpool]. De spiller også det samme spillersystemet som oss for tiden, så det er mer eller mindre system mot system, går jeg ut fra. De spiller som et lag, slik som Leicester også gjorde, så vi må lære av kampen mot Leicester. Jeg håper vi kan gjøre vårt beste, og at fansen kan feire en seier igjen. Jeg håper at vi spiller bedre som et lag spesielt med ball, men når vi mister ballen må vi gjøre det bedre enn mot Leicester City.

Les i tillegg hva Van Gaal sa om Luke Shaw i denne saken.