Terroranslag i Manchester

OPPDATERT: 22 mennesker, deriblant barn, er til nå bekreftet omkommet, mens 119 er skadet.

Ifølge The Guardian skjedde angrepet under mandagens konsert med Ariana Grande i Manchester Arena, hvor en bombe skal ha blitt detonert. Den antatte gjerningsmannen er blant de omkomne.

Førstebetjent Ian Hopkins ved Manchester-politiet sier i en uttalelse at «dette er den verste hendelsen vi har stått overfor i Greater Manchester, og en vi håpet aldri ville inntreffe».

Politiet fikk melding om eksplosjonen klokken 22.33 lokal tid mandag kveld, og kom ifølge avisen raskt til åstedet.

– Vi betrakter dette som en terrorhendelse og tror at det ble utført av en mann. Vår prioritet blir nå å få fastslått om han opererte på egenhånd eller som del av et større nettverk. Vi tror imidlertid at han benyttet en improvisert eksplosiv som han detonerte og dermed forårsaket denne ugjerningen, sier Hopkins, og bekrefter at angriperen døde på stedet.

Utenriksdepartementet hadde sent natt til tirsdag ikke fått noen opplysninger om at nordmenn ble rammet av eksplosjonen i Manchester, ifølge nyhetsbyrået NTB.

For mer om terroranslaget i Manchester, henviser vi til nyhetsmediene.

Kunngjøring fra UEFA:

I forbindelse med onsdagens Europa League-finale i Stockholm og mandagens terroranslag, har UEFA lagt følgende kunngjøring ut på sine nettsider:

«UEFA er sjokkert over angrepet i Manchester i går kveld. Våre tanker går til ofrene og de berørtes familier.

«Så langt er det ingen spesifikk etterretning som tyder i retning av at aktiviteter rundt UEFA Europa League-finalen i Stockholm er mål for angrep.

«UEFA har i mange måneder jobbet tett opp mot lokale myndigheter og det svenske fotballforbundet, og risikoen for terrorangrep har fra første stund blitt gjenstand for våre vurderinger. Videre ble det innført en rekke sikkerhetsforanstaltninger i kjølvannet av Stockholm-angrepene i april.

«Som en konsekvens av dette, vil det bli gjennomført strenge sikkerhetstiltak ved inngangene, noe som kan resultere i forsinket adgang til stadion. UEFA oppfordrer derfor supportere om å ankomme stadion så tidlig som mulig.»