– Tenker ikke på United

EM-fotball for England er det eneste som for tiden står i hodet på United-aktuelle Leighton Baines.

Den 27 år gamle Everton-backen står midt oppe i forberedelsene til det forestående EM-sluttspillet i Polen og Ukraina. Og, ifølge uttalelser som siteres av ESPN, har han mer enn nok med den oppgaven, om han ikke også skal la seg distrahere av snakk om en drømmeovergang til Old Trafford. Derfor har han valgt å lukke ørene for alle pågående spekulasjoner.

Likevel innrømmer Baines at han er smigret over Uniteds påståtte interesse.

– Joda, det er flatterende å bli nevnt i forbindelse med United, og det er heller ikke noe galt i at folk prater om det, for det en fantastisk klubb, sier Baines, før han legger til:

– Men også jeg spiller for en fantastisk klubb, en klubb jeg elsker.

– Hele fokuset mitt er imidlertid rettet inn på (EM)-turneringen, så det blir liten tid til å suge til seg stort annet. Det hele dreier seg om å innstille hodet på de kommende seks ukene (med England) og prøve å gjøre det så godt som mulig.

Men vil det ikke kunne bli vanskelig å takke nei til United?

– Så lenge jeg tilbringer tiden med landslaget, vil jeg ikke tillate meg selv å skifte fokus. Og mitt fokus hviler kun på det jeg holder på med for tiden.

Men vil det ikke bli vanskelig å eventuelt måtte forlate Everton?

Jo, selvfølgelig. Jeg har vært der i fem år, og vet hva det betyr. Jeg har også førstehåndskjennskap til hva det betyr for mange andre, så svaret er ja, bekrefter mannen som, før noen aner det, kan ha skiftet farge fra blått til rødt.