Tenåringene som hylles av Solskjær

MANCHESTER: United-manager Ole Gunnar Solskjær fremhever Mason Greenwood og Brandon Williams som strålende forbilder for Uniteds akademispillere.

Begge to er forventet å starte torsdagens Europa League-kamp mot AZ Alkmaar som blir en ren finale om hvem som vinner gruppen og dermed får en mer fordelaktig trekning i 16-delsfinalen.

– Er du god nok, får du sjansen

Mens Greenwood, som fylte 18 i høst, fikk sin debut i det uforglemmelige bortemøtet med PSG i Champions League sist sesong, fikk den ett år eldre Williams sin debut som innbytter mot Rochdale i ligacupen.

Sin første kamp fra start fikk 19-åringen borte mot torsdagens motstander AZ. 

Solskjær roser de to ungguttene for måten de har tatt vare på mulighetene.

SKRYT FRA SJEFEN: Brandon Williams har fått tillit på venstrebacken flere ganger denne sesongen og roses av Ole Gunnar Solskjær for måten han har tatt vare på sjansene på.

– Det er alltid en vei her i Manchester United. Om du er god nok vil du få sjanser. Om du trener hardt nok og gjør det bra på aldersbestemt nivå, vil du få sjansen. Det er flere av unggutta som har spilt med Brandon og Mason i flere år som ser på dem og tenker «Om de har klart det, hvorfor skal ikke jeg klare det»? Vi ønsker å vise ungdommene våre at det er en klar rute til førstelaget, men de må fortjene det, sier Solskjær til Manchester Uniteds egen app.

Frislipp av debutanter

Greenwood og Williams er langt fra de eneste ungguttene som har sluppet til denne sesongen.

I forrige Europa League-kamp, borte mot Astana, mønstret Solskjær det yngste laget United noen gang har hatt i Europa med en snittalder på drøye 22 år og hele seks debutanter slapp til i Kasakhstan.

MÅLFARLIG: Mason Greenwood scoret mot Sheffield United og er sammen med Marcus Rashford den eneste United-spilleren som har scoret i alle turneringene så langt denne sesongen. Greenwood er sammen med Martial også Uniteds toppscorer i Europa League med to nettkjenninger.

Ole Gunnar Solskjær brukte onsdagens pressekonferanse til å gjøre det klart at han ønsker å vinne gruppen, men sier likevel at han kommer til å gi noen av ungdommene muligheten mot AZ.

– Noen av dem vil få muligheten nå og forhåpentligvis gi oss noe å tenke på ved å vise at de også kan kjempe for en plass på laget i ligaen. Brandon og Mason har gjort det veldig bra og har spilt seg inn i førstelagsdiskusjonen, sier Solskjær.

Du kan lese alt om kveldens kamp mellom United og AZ Alkmaar på united.no.