Ten Hag om Ronaldo-ryktene: – Han er ikke til salgs

Erik ten Hag gjør det klinkende klart at Cristiano Ronaldo ikke er til salgs.

Mandag formiddag skandinavisk tid møtte Ten Hag pressen for andre gang som United-manager – på Rajamangala Stadium i Bangkok.

Ikke overraskende handlet de første spørsmålene om Cristiano Ronaldo.

– Han er ikke med oss, og det er grunnet personlige årsaker, svarte Ten Hag etterfulgt av en kunstpause og et ansiktsuttrykk som sa «det er det».

Nederlenderen ble imidlertid konfrontert om ryktene om at Ronaldo ønsker seg bort flere ganger.

– Vi planlegger med Cristiano Ronaldo for neste sesong. Det er det. Jeg ser fram til å jobbe med ham, sa Ten Hag.

– Han har ikke fortalt meg noe av dette. Jeg har lest det som står, men som jeg sier: Cristiano Ronaldo er ikke til salgs. Han er med i planene, og vi ønsker å oppnå suksess.

Ryktene om Cristiano Ronaldo tok fyr forrige helg, da det ble rapportert at 37-åringen ønsker seg bort fra Manchester United. Ronaldo er ikke med til Bangkok av familiære årsaker. Ifølge rapportene vil portugiseren regnes som uaktuell for sommerens oppkjøring dersom han ikke dukker opp i løpet av uka. Ten Hag hadde ikke et svar på når Ronaldo er ventet tilbake.

Her tar vi for oss seks sentrale spørsmål om «Ronaldo-gate»!

Taus om De Jong

I det som var en ganske rotete og kort pressekonferanse, bekreftet Ten Hag at Harry Maguire får tillit som lagets kaptein.

Manageren ønsket imidlertid ikke å kommentere ryktene rundt Frenkie de Jong, som klubben ifølge rapportene har jobbet med å signere i to måneder.

– Jeg snakker aldri om spillere som er under kontrakt med andre klubber.

– Men som jeg sa på min første pressekonferanse, ser vi etter midtbanespillere. Der er det et behov. Vi ser også etter offensive spillere.

– Vi ønsker å signere de riktige spillerne. Vi har et veldig godt lag, og vi jobber med å utvikle vår måte å spille på. Dersom muligheten byr seg, skal vi være klare til å gripe den.

– Det blir en lang og uvanlig sesong på grunn av VM. Vi må være forberedt på at vi kommer til å trenge flere spillere enn i en normal sesong.

Athletic Club v FC Barcelona - Copa Del Rey
UNITED-AKTUELL: Frenkie de Jong skal stå øverst på ønskelisten til Erik ten Hag.

– God test for oss

Tirsdag leder Ten Hag laget for første gang når Jürgen Klopp og hans Liverpool er sommerens første motstander på Rajamangala Stadium.

– Kampene mellom United og Liverpool er alltid spennende. Det er en veldig god test for oss. For Manchester United er standarden å vinne hver eneste kamp, sa Ten Hag.

Nederlenderen har hatt én uke med hele førstelagstroppen på Carrington. Cristiano Ronaldo, Phil Jones, Brandon Williams og Andreas Pereira er ikke med.

Ten hag kunne ikke rapportere annet enn at han jobber med å implementere sin fotball på treningsfeltet, og at det er en prosess som vil kreve mer enn et par uker.

David Moyes innledet for øvrig sin United-karriere i samme by. Skotten tapte sin første kamp som United-manager mot et thailandsk All-Star-lag foran 50 000 tilskuere i Bangkok.

Manchester United Pre-Season Training Session
OPPKJØRING: Manchester United er i gang i Bangkok.