Ten Hag om Ronaldos tidlige exit: – Dette er uakseptabelt

Søndag forlot Cristiano Ronaldo Old Trafford før oppkjøringskampen mot Rayo Vallecano var ferdigspilt. I etterkant hevdet Sky Sports at klubben hadde gitt 37-åringen grønt lys til å reise hjem.

I et intervju med nederlandsk Viaplay sier Erik ten Hag noe helt annet. 

– I begynnelsen av samtalen vår poengterte du viktigheten av punktlighet, så hvordan håndterer du det når han (Ronaldo journm. anm.) kommer og går som han vil?

– Bakgrunnen for fraværet var personlige årsaker, svarer Ten Hag med referanse til at Ronaldo ikke var med på sommerturneen.

– Men mot Rayo Vallecano reiste han hjem etter pausen?

– Det var flere som reiste hjem.

– Så du godtar det?

– Jeg godtar på ingen måte dette. Dette er uakseptabelt. Det skal jeg fortelle dem. Vi er et lag, og da blir du værende til kampen er over, sier United-manageren på nederlandsk.

Ronaldo spilte de første 45 minuttene mot Rayo Vallecano, før han ble avbildet av supportere utenfor Old Trafford før kampen var ferdigspilt.

Hendelsen vekket oppsikt, også på united.no.

I etterkant rapporterte Sky Sports at Manchester United hadde opplyst at situasjonen var uproblematisk for dem. Siden kom imidlertid The Sun med rapporter om det motsatte.

Bruno Fernandes, Diogo Dalot, Anthony Martial, David de Gea og flere forlot ifølge rapportene også stadion før kampen var ferdigspilt. De var imidlertid på Old Trafford som tilskuere og var ikke i troppen.

Ifølge Telegraphs James Ducker har Manchester United nå gjort det klart at saken håndteres internt. De ønsker heller ikke å kommentere om flere spillere risikerer straff.

Det har stormet rundt Cristiano Ronaldo helt siden det ble kjent at han ønsket seg bort fra Manchester United i sommer.

Tidligere hadde Ten Hag gjort det klinkende klart at portugiseren var en del av fremtiden på Old Trafford, og 37-åringen uttrykte sin støtte til den nye manageren i et MUTV-intervju.

På sommerturneen gjentok Ten Hag flere ganger at Ronaldo ikke er til salgs. Ifølge rapportene fikk Jorge Mendes avslag fra både Chelsea og Bayern München. Bortsett fra Napoli og et lag i Saudi-Arabia, har det ikke vært konkrete rykter om hvor Ronaldo potensielt kunne gå. Selv har superstjernen avkreftet rykter om en retur til Sporting CP på Instagram.

At Ronaldo ikke var med til Oslo for å spille generalprøven mot Atlético Madrid var et tydelig signal på at Ten Hag ikke regner 37-åringen som spilleklar til søndagens sesongåpning mot Brighton.

Søndag spilte han altså førsteomgangen mot Rayo Vallecano, og forlot Old Trafford uten både scoring og godkjennelse.