Teamviewer vil ikke forlenge avtalen med United

I mars 2021 skrev Teamviewer under på en femårsavtale som Manchester Uniteds nye draktsponsor. Nå varsler selskapet av avtalen ikke vil bli forlenget når den går ut i 2026.

Det er også mulig at det tyske software-firmaet vil ha samtaler med United om enda tidligere avslutning på samarbeidet.

Grunnen er at over 70 prosent av børsverdien av selskapet har blitt borte siden Teamviewer ble Uniteds hovedsponsor. Krigen i Ukraina samt vanskelige kår etter korondpandemien må ta mye av skylden for verditapet. 

chriserik
VIL PRYDE DRAKTEN EN STUND TIL: Christian Eriksen og de andre United-stjernene vil spille med Teamviewer på draktene en stund til, men kanskje ikke helt til 2026 slik den opprinnelige avtalen lyder på.

Men markedet reagerte heller ikke positivt da Teamviewer inngikk savtalen med United fordi aksjonærene mente det ville føre til en betydelig reduksjon i overskuddet i bedriften.

I en kunngjøring fra Teamviewer bekrefter selskapet at de nå ser etter en annen markedsstrategi. 

«Bevisstheten rundt vår merkevare ble tydelig forsterket da vi inngikk avtalen (med United, red anm.). Likevel har selskapet bestemt at vi skal revurdere vår langsiktige markedsstrategi i lys av den nåværende makroøkonomiske situasjonen».

Manchester United skal ha mottatt nyheten med stoisk ro ettersom det er fire år igjen av avtalen.

Group Managing Director of Manchester United Richard Arnold
DEN NYE SJEFEN: Richard Arnold var mannen bak mange av de mest lukrative sponsoravtalene i United. Samme dag som United presenterte en ny global sponsor, kom nyheten om at Teamviewer ikke vil forlenge avtalen med United etter 2026.

Teamviewer erstattet General Motors Chevrolet som draktsponsor for United i en avtale som var verdt rundt 47 millioner pund i året. Selv om United hadde mer lukrative tilbud på bordet rent økonomisk, valgte United å gå for det tyske konsernet.

Uniteds avtale med Chevrolet var på 58,6 millioner pund i året, men inkluderte også en avtale om at Chevrolet var klubbens offisielle bilpartner.