Tapte på straffer – igjen!

Ashley Young bommet da England røk på straffer mot Italia i kvartfinalen i EM.

Nani ble klar for semifinale i EM da Portugal slo Tsjekkia 1-0 torsdag kveld. Søndag kveld kunne fire nye United-spillere slå følge med Nani til semifinalene i mesterskapet da England møtte Italia i turneringens siste kvartfinale.

Ashley Young startet på Englands venstreving, mens Wayne Rooney og Danny Welbeck dannet spisspar for engelskmennene. Phil Jones måtte se hele kampen på benken. Ingen av United-spillerne leverte noen veldig god kamp mot Italia, og Rooney var nærmest scoring av Uniteds representanter da han forsøkte seg med et brassespark på overtid.

Rooneys forsøk gikk imidlertid over mål, og heller ingen av de andre som deltok i kampen på Olympiastadion i Kiev greide å få ballen i mål. Dermed stod det 0-0 både etter 90 og 120 minutter, og kampen gikk dermed til straffesparkkonkurranse.

Ashley-bom x 2

England har røket ut ut av mesterskap etter straffesparkkonkurranse hele fem ganger siden 1990, og har kun vunnet én i den samme perioden (slo Spania i kvartfinalen i EM 1996). Og forbannelsen fortsatte også søndag kveld.

Italia stod med to mål – det ene etter den mest perfekte Panenka-straffe man kan forestille seg av Andrea Pirlo – på sine tre første straffer etter at Riccardo Montolivo skjøt utenfor på italienernes andre straffe, mens England scoret på sine to første ved Steven Gerrard og Wayne Rooney. Dermed hadde Three Lions initiativet da Ashley Young steppet opp for å ta Englands tredje straffe. United-spilleren kaet til, men dessverre for Young smalt ballen i tverrligger og ut.

Antonio Noccerino scoret på Italias fjerde straffe, og da Ashley Cole brant Englands fjerde kunne Alessandro bli kveldens helt om han overlistet Joe Hart. Det greide Diamanti, og dermed er Italia klare for semifinale mot Tyskland i Warsawa torsdag. Onsdag møtes Spania og Portugal i den andre semifinalen.